Новини

Відбулася 29 сесія Конотопської районної ради, головний фінансовий документ проголосовано

Image21 грудня 2018 року під головуванням голови Конотопської районної ради Анатолія Боярчука відбулася 29 сесія районної ради сьомого скликання.

У її роботі взяли участь депутати районної ради, заступники голови райдержадміністрації, сільські голови, керівники правоохоронних та контролюючих органів, підприємств, організацій та установ району, управлінь та відділів райдержадміністрації, ЗМІ.

На початку пленарного засідання очільники району урочисто вручили керівництву Комунального некомерційного підприємства Конотопської міської ради «Конотопська центральна районна лікарня імені академіка Михайла Давидова» придбану за дорученням районної ради (рішення 27 сесії 7 скликання) комунальним некомерційним підприємством «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради ультразвукову діагностичну установку, а саме в хірургічне відділення, з метою покращення надання медичної допомоги хворим з судинною патологією та забезпечення проведення оперативних втручань на сучасному рівні.

Далі на сесії відбулось вручення нагород і подяк.

За розумну ініціативу, добросовісне виконання своїх громадянських обов’язків та за сприяння у розвитку Збройних Сил України проявлені під час проведення навчальних зборів з 117 бригадою територіальної оборони відзнакою командувача військ оперативного командування «Північ»  Сухопутних військ Збройних Сил України – медаллю «За сумлінну службу» було нагороджено голову районної державної адміністрації Миколу Горбенка.   Подякою народного депутата України Миколи Івановича Лаврика було нагороджено Соснівського сільського голову Ганну Оникієнко.

Перейшовши до розгляду питань порядку денного депутати прийняли рішення з майнових питань, передачі і прийняття міжбюджетних трансфертів для забезпечення потреб жителів району, внесли зміни до окремих районних програм, а також зміни та доповнення до програми економічного і соціального розвитку Конотопського району на 2018 рік, зміни до районного бюджету на 2018 рік.

Районна рада затвердила районні програми, зокрема: здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування на 2019 рік; «Освіта Конотопщини у 2019-2021 роках»; розвитку культури в Конотопському районі на 2019 рік; «Розвитку та підтримки Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради на 2019 рік»; висвітлення діяльності Конотопської районної ради мистецько-інформаційним РТВ-Центром «Вежа» на 2019 рік.

Головну увагу депутатського корпусу було приділено програмі економічного і соціального розвитку Конотопського району на 2019 рік та районному бюджету на 2019 рік.

Доповідаючи про головний фінансовий документ району, начальник фінансового управління Конотопської райдержадміністрації Надія Кривченко зазначила, що проект районного бюджету на наступний рік сформовано з урахуванням вимог чинних Податкового і Бюджетного кодексів України, інших законодавчих актів та з урахуванням галузевих місцевих програм.

Головним завданням розвитку району на 2019 рік, як і у попередні роки, залишається забезпечення динамічного, збалансованого розвитку, зростання добробуту та підвищення якості життя населення району шляхом забезпечення соціальної та економічної єдності, активізації економічного розвитку всіх галузей господарського комплексу, збільшення інвестиційної складової, нарощування обсягів промислового та сільськогосподарського виробництва, подальшого розвитку малого та середнього бізнесу, що дасть змогу підвищити рівень конкурентоспроможності економіки Конотопського району.

Депутати одноголосно прийняли головний фінансовий документ району, що свідчить про злагоджену та конструктивну роботу депутатського корпусу. На останок сесії заслухали звіт про виконання плану роботи на 2 півріччя 2018 року та затвердили план роботи на 1 півріччя 2019 року.

З усіх питань депутати районної ради прийняли відповідні рішення.

Питання, що вносились на розгляд двадцять дев’ятої сесії районної ради сьомого скликання, були попередньо розглянуті на  засіданні постійних комісій та президії районної ради.

Image

Image

Image

Image 

Перейти до вмісту