29 сесія 7 скликання (21.12.2018)

Про затвердження Положення про Малосамбірську філію Соснівського освітнього комплексу…

 Image

КОНОТОПСЬКА  РАЙОННА  РАДА

СЬОМЕ СКЛИКАННЯ

ДВАДЦЯТЬ ДЕВ'ЯТА СЕСІЯ

РІШЕННЯ

Конотоп

21.12.2018

Про затвердження Положення про

Малосамбірську філію Соснівського

освітнього комплексу «ліцей-заклад

дошкільної  освіти» імені Анатолія Шульги

Конотопської районної ради Сумської області

    

 

Відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 27 серпня 2010 року №777 «Про затвердження Положення про освітній округ», від 20 січня 2016 року № 79 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», наказу Міністерства освіти і науки України від 06.12.2017 №1568 «Про затвердження Типового положення про філію закладу освіти», керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

районна рада вирішила:

1.Затвердити Положення про Малосамбірську філію Соснівського освітнього комплексу «ліцей – заклад дошкільної освіти» імені Анатолія Шульги Конотопської районної ради Сумської області (додається).

2.Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію районної ради  з питань молоді, освіти, культури, охорони здоров’я та соціального захисту.

 

Голова районної ради                                                                     А.В.Боярчук

 

Вербняк 6 64 43   

Надіслано: до протоколу -1, постійній комісії з питань молоді, освіти, культури, охорони здоров'я та соціального захисту-1, РДА-1, фінансовому управлінню РДА-1, відділу економічного розвитку та торгівлі   РДА-1, відділу освіти  РДА -1, Соснівському ОК – 1,  Малосамбірському НВК – 1.

 

     Додаток

     до рішення районної ради

     сьомого скликання  від 21.12.2018

 

 

Положення
про Малосамбірську філію

Соснівського освітнього комплексу

«ліцей – заклад дошкільної освіти» імені Анатолія Шульги

Конотопської районної ради Сумської області

І. Загальні положення

1.Це Положення про Малосамбірську філію Соснівського освітнього комплексу «ліцей – заклад дошкільної освіти» імені Анатолія Шульги Конотопської районної ради Сумської області (далі – Положення) визначає основні засади функціонування філії опорного закладу освіти.

2.Філія опорного закладу освіти (далі – філія) – територіально відокремлений структурний підрозділ закладу освіти, що не має статусу юридичної особи і діє на підставі цього Положення.

Філія забезпечує здобуття початкової та базової середньої освіти.

Філія може мати у своїй структурі підрозділ, який забезпечує здобуття дошкільної освіти.

3.Філія опорного закладу освіти у своїй діяльності керується чинним законодавством, у тому числі Положенням про філію, затверджене Конотопською районною радою.

4.Філія створюється з метою формування єдиного освітнього простору, забезпечення рівного доступу осіб до здобуття якісної освіти і раціонального та ефективного використання наявних ресурсів опорного закладу освіти.

5.Найменування філії – Малосамбірська філія Соснівського освітнього комплексу «ліцей – заклад дошкільної освіти» імені Анатолія Шульги Конотопської районної ради Сумської області.

6.Створює, змінює тип, ліквідовує та реорганізовує філію опорного закладу освіти засновник.

ІІ. Організація освітнього процесу

1.Права та обов'язки учасників освітнього процесу визначаються Законами України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», іншими нормативно-правовими актами, у тому числі цим Положенням про філію, статутом та правилами внутрішнього розпорядку опорного закладу освіти.

2.Освітній процес у філії організовується у формах здобуття загальної середньої освіти з урахуванням особливостей освітньої діяльності опорного закладу освіти.

3.Освітній процес у філії здійснюється відповідно до освітніх програм опорного закладу освіти.

4.Структуру навчального року та режим роботи філії затверджує керівник опорного закладу освіти.

5.Учні (вихованці), які здобувають освіту у філії, є учнями (вихованцями) опорного закладу освіти. Зарахування, переведення та відрахування таких учнів (вихованців) здійснюються згідно з наказом керівника опорного закладу освіти.

6.Випускникам філії, які здобули базову середню освіту, документ про освіту видається опорним закладом освіти.

7.Створення у філії з’єднаних класів (класів-комплектів) початкової школи здійснюється відповідно до Положення про з’єднаний клас (клас-комплект) початкової школи у філії опорного закладу, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 05 серпня 2016 року № 944, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 26 серпня 2016 року за № 1187/29317.

8.У філії можуть створюватися та діяти групи продовженого дня.

ІІІ. Управління філією

1.Штатний розпис філії є складовою штатного розпису опорного закладу освіти, що розробляється і затверджується керівником опорного закладу освіти на підставі Типових штатних нормативів загальноосвітніх навчальних закладів, затверджених наказом Міністерства освіти і науки України від 06 грудня 2010 року № 1205, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 22 грудня 2010 року за № 1308/18603 (далі – Типові штатні нормативи).

2.Філію очолює завідувач.

Якщо відповідно до Типових штатних нормативів посада завідувача філії відсутня, керівник опорного закладу освіти виконання обов’язків завідувача філії покладає на одного з учителів.

3.Завідувач філії, його заступники, педагогічні та інші працівники філії є працівниками опорного закладу освіти.

4.Керівник опорного закладу освіти визначає обсяг педагогічного навантаження педагогічних працівників, які забезпечують освітній процес у філії.

Педагогічні працівники опорного закладу освіти, які здійснюють освітній процес у філії, можуть мати педагогічне навантаження в опорному закладі освіти та інших філіях.

5.Педагогічні працівники філії є членами педагогічної ради опорного закладу освіти та беруть участь у її засіданнях.

6.Методична робота у філії є складовою методичної роботи опорного закладу освіти.

7.Рішення вищого колегіального органу громадського самоврядування (загальні збори трудового колективу) опорного закладу освіти є обов’язковими для виконання філією.

У філії можуть створюватися органи громадського самоврядування філії.

ІV. Фінансування та матеріально-технічна база філії

1.Порядок фінансування та матеріально-технічного забезпечення філії визначається Законами України «Про освіту», «Про дошкільну освіту», «Про загальну середню освіту» та іншими нормативно-правовими актами України.

2.Фінансування філії здійснюється відповідно до єдиного кошторису опорного закладу освіти його засновником або уповноваженим ним органом.

3.Філія може залучати додаткові джерела фінансування, не заборонені законодавством.

4.Філія може забезпечувати надання платних освітніх та інших послуг, перелік яких визначає педагогічна рада опорного закладу освіти відповідно до Переліку платних послуг, які можуть надаватися навчальними закладами, іншими установами та закладами системи освіти, що належать до державної та комунальної форми власності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 серпня 2010 року № 796.

5.Майно опорного закладу освіти перебуває у користуванні філії на правах повного господарського відання або оперативного управління.

6.Опорний заклад освіти та його філії можуть спільно використовувати наявне майно, у тому числі транспортні засоби, шкільні автобуси, спортивне обладнання тощо.

 

Заступник голови

районної ради                                                     І.В.Клігунова     

Перейти до вмісту