Звіт про виконання

за 2 півріччя 2018 року

 

Звіт

про виконання плану роботи районної ради за 2 півріччя 2018 року,

затвердженого рішенням районної ради від 08.08.2018

У другому півріччі 2018 року робота районної ради проводилась відповідно до чинного законодавства та плану роботи, затвердженого рішенням районної ради  від  08.08.2018.

Всі питання, затверджені планом роботи на 2 півріччя 2018 року, які передбачалось розглянути на пленарних засіданнях районної ради, розглянуті.

 В той же час за пропозицією постійних комісій районної ради, відділів, управлінь райдержадміністрації в другому півріччі 2018 року на пленарних засіданнях ради розглянуто ще 80 інших питань, з яких прийняті відповідні рішення.

Постійною комісією районної ради з питань планування, бюджету, фінансів та питань реалізації державної регуляторної політики згідно з затвердженим планом роботи районної ради та планом роботи постійної комісії у співпраці з управліннями та відділами райдержадміністрації підготовлено 12 засідань комісії та розглянуто 43 питання.

В межах своїх повноважень, постійна комісія при розподілі бюджетних коштів вирішувала найбільш важливі питання, враховуючи можливості районного бюджету. Основними принципами, якими керується комісія при розподілі бюджетних коштів, є поліпшення соціально-економічного становища та розвитку Конотопського району, розвиток сфери охорони здоров`я, соціального захисту населення, освіти та культури, тощо.

На постійному контролі комісії знаходиться рішення районної ради від 30.03.2016 «Про використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селища Конотопського району». 

Члени комісії виважено підходять до визначення пріоритетних напрямків фінансування, як  програм соціального та економічного розвитку, так і щодо окремих позицій бюджетних видатків. Це дозволяє ефективніше вирішувати питання поповнення дохідної частини районного бюджету, так як головне завдання в роботі комісії – це бюджет. Рішення про районний бюджет на наступний рік та звіти про його виконання публікуються у районній газеті «Сільські горизонти». З усіх питань постійною комісією та по відповідних питаннях районною радою прийняті рішення.

 Постійною комісією районної ради з питань молоді, освіти, культури, охорони здоров’я та соціального захисту проведено 4 засідання на яких опрацьовано 47 питань, що стосуються освітянсько-культурної та медико-соціальної сфери життя району.

Депутати розглянули проекти рішень і районні програми: «Освіта Конотопщини у 2019-2021 роках»; сталого розвитку туризму в Конотопському районі на 2018-2020 роки; соціального захисту окремих категорій населення на 2019 рік; соціального захисту сімей, де виховуються онкохворі діти на 2019 рік; сприяння розвитку громадянського суспільства на 2019-2020 роки; здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування на 2019 рік.

Особливо багато уваги приділяла комісія впровадженню і реалізації концепції Нової української школи. Прийняті відповідні рішення з питань щодо створення опорного навчального закладу освіти та філій, комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Конотопської районної ради, а також затвердження статутів, положень і передавальних актів закладів освіти. Затверджено Положення про порядок використання шкільних автобусів.

У звітному періоді стосовно використання майна спільної власності за рекомендаціями комісії було прийнято рішення районної ради про надання згоди на безоплатну передачу майна зі спільної власності територіальних громад сіл, селища Конотопського району, що перебуває на балансі територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Конотопського району, до комунальної власності Бочечківської об’єднаної територіальної громади.

За рекомендацією комісії було викладено в новій редакції наступні районні програми: «Освіта Конотопщини у 2016-2018 роках»; «Молодь Конотопщини» на 2016-2020 роки; розвитку фізичної культури і спорту в Конотопському районі на 2017-2020 роки; «Створення належних умов для забезпечення надання якісних медичних послуг в лікувально-профілактичних підрозділах КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради на 2018 рік»; розвитку паліативної допомоги на 2018-2020 роки; «Навчання лікарів-інтернів та забезпечення лікарськими кадрами медичних закладів первинної ланки Конотопського району на 2018-2020 роки»; діагностики, лікування та профілактики вірусних гепатитів «Антигепатит» на 2018-2023 роки; протидії захворюванню на туберкульоз у 2017-2019 роках; соціального захисту окремих категорій населення на 2018 рік; соціального захисту населення на 2017-2021 роки; здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування на 2018 рік; призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги на 2018 рік.

Згідно з планом роботи на засіданнях було заслухано хід виконання раніше прийнятих рішень районної ради.

У зв’язку з виконанням та закінченням терміну дії комісією рекомендовано  зняти з контролю рішення районної ради, що вже виконані.

З усіх питань постійною комісією та по відповідних питаннях районною радою прийняті рішення.

В другому півріччі 2018 року постійною комісією районної ради мандатною, з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, охорони громадського порядку, захисту прав і законних інтересів громадян та антикорупційної політики проведено 3 засідань, на яких розглянуті питання, які передбачені планом роботи та в межах повноважень, визначених чинним законодавством.

Належна увага приділялась здійсненню контролю  за  виконанням  рішень ради. Так, в порядку контролю було заслухано хід виконання раніше прийнятих рішень районної  ради, а  саме:

від 27.11.2015 «Про організацію прийому громадян району депутатами районної ради сьомого скликання»;

– від 30.03.2016 "Про реформування друкованого засобу масової інформації Конотопської газети "Сільські горизонти", співвласником  якої є Конотопська районна рада";

– від 22.11.2017 "Про районну програму "Почесний громадянин Конотопського району" на 2018-2020 роки".

           Також на засіданнях постійних комісій внесені зміни до рішення районної ради від 18.05.2018 "Про районну комплексну програму "Правопорядок на 2016-2020 роки" в новій редакції" та до Статуту редакції Конотопської газети "Сільські горизонти", погоджено кандидатуру на призначення директора комунальної установи "Інклюзивно-ресурсний центр" Конотопської районної ради Сумської області" і скасовано рішення Конотопської районної ради від 11.12.2017 «Про виключення територій та об’єктів Конотопського району з переліку цінних природних територій та об’єктів, які включені до мережі природо – заповідного фонду Регіонального ландшафтного парку «Сеймський».

            Всі питання, передбачені постійною комісією для розгляду на її засіданнях та пленарних засіданнях районної ради у ІІ півріччі 2018 року розглянуті, прийняті відповідні рішення.          

            Постійна комісія з питань землекористування, агропромислового комплексу, малого підприємництва, архітектури, екології, будівництва, транспорту та зв’язку  провела 4 засідання.

В порядку контролю депутати заслухали хід виконання  рішення районної ради  від   25.03.2015 «Про  програму  по   виявленню,  локалізації  та  ліквідації   амброзії  полинолистої в  Конотопському  районі  на 2015-2020  роки».

На засіданні постійної комісії заслухано  інформацію  відділу містобудування,  архітектури  та  житлово-комунального господарства Конотопської районної  державної  адміністрації  щодо  виконання  районних  програм.  Начальник  цього відділу інформувала про виконання районних  програм, затверджених  рішеннями районної ради від 29.12.2006 «Про хід виконання районної  програми  забезпечення  населення якісною  питною  водою  в  достатній  кількості  на   2006-2020  роки», від 18.05.2018 «Про викладення  районної цільової програми з розроблення схеми планування території Конотопського району на 2016-2018 роки в  новій  редакції».

Депутати  відмітили,  що довгострокова  програма  по  забезпеченню  населення питною водою протягом цих років діє за підтримки та залучення  коштів населення, місцевого бюджету, обласного бюджету,  коштів державного фонду регіонального розвитку та  коштів  проекту DESPRO.

 За  всі  роки  протягом  яких  діє державна  програма «Питна  вода  України» не виділялись кошти державного бюджету на реалізацію заходів  програми.

Районна цільова програма з розроблення схеми планування території Конотопського району на 2016-2018, яка затверджена  рішенням Конотопської районної ради від 18.05.2018 розроблена з метою організаційного та фінансового забезпечення розроблення комплексу містобудівної документації на території Конотопського району.

У  2018  році державним  підприємством «Київоблбудінвест»  філією «Київоблбудекспертиза»  проведена  експертиза  містобудівної  документації (схеми  планування  Конотопського району) та  отримано  позитивний  висновок  по  даній  містобудівній  документації. На  проведення  вищезазначених  робіт  використано  кошти  районного  бюджету  у  сумі  69,563 тис.грн.

У  2018  році  розроблено  детальний  план  території для садівництва загальною  площею 3.2 га на  території  Шаповалівської  сільської  ради (за  межами  населеного  пункту) Конотопського  району  Сумської області для   учасників  АТО.  На  проведення  вищезазначених  робіт  використані  кошти  районного  бюджету  у  сумі  45,921 тис.грн.

За  пропозицією  Конотопської  державної адміністрації депутати  розглянули  та  підтримали  запропонований  проект  районної цільової програми підтримки  індивідуального житлового  будівництва «Власний  дім» в  Конотопському  районі  на 2019- 2020  роки.

В межах  повноважень постійної  комісії  розглянуто  та погоджено на затвердження технічні документації з нормативної грошової оцінки земельних  ділянок, які  надані   в оренду як окремим  фізичним  особам, так  і  юридичним,  які  знаходяться  за  межами  населених  пунктів (всього – 8 ).

Всі питання, передбачені постійною комісією для розгляду на її засіданнях у 2 півріччі 2018 року розглянуті, прийняті відповідні рішення. 

 

Перейти до вмісту