Новини

Відкриття інклюзивно-ресурсного центру в Конотопському районі

Image14 грудня 2018 року в Конотопському районі відбулося урочисте відкриття комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Конотопської районної ради Сумської області, де були присутні керівництво району, депутати районної ради, освітяни, учнівська молодь та ЗМІ.

Усі присутні оглянули Центр, ознайомилися із облаштуванням кабінетів для занять.

У новоствореному закладі є всі комфортні умови для навчання та виховання дітей з особливими освітніми потребами, кімнати облаштовано меблями, необхідною технікою та обладнанням відповідно до сучасних вимог.

Фахівці ІРЦ забезпечуватимуть методичний, психологічний, дефектологічний, логопедичний супровід дітей з особливими освітніми потребами, надаватимуть комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку вихованцям та всебічну допомогу батькам.

Інклюзивно-ресурсний центр є установою, яка створена рішенням Конотопської районної ради 08.08.2018 з метою забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, в тому числі у закладах професійної (професійно-технічної) освіти та інших закладах освіти, які забезпечують здобуття загальної середньої освіти, шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини, надання психолого-педагогічних, корекційно-розвиткових послуг та забезпечення їх системного кваліфікованого супроводу. 

«Запровадження інклюзивного навчання створює передумови для інтегрування дітей з особливими освітніми потребами у загальноосвітній простір. Це дозволяє дітям бути у соціумі, спілкуватися та навчатися зі своїми однолітками, разом з ними рости та розвиватися», – відзначили керівники району.

Image

Image

Image 

Перейти до вмісту