Новини

Конотопська ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області інформує

ImageУвага! Нові бюджетні рахунки!

ШАНОВНІ ПЛАТНИКИ ПОДАТКІВ!

Конотопська ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області повідомляє, що з 02.07.2018 вводяться в дію нові бюджетні рахунки для зарахування надходжень до державного та місцевого бюджетів.

 

Набирають чинності зміни до Порядку обліку платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування

З 08.06.2018 набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 29.03.2018 № 393 «Про затвердження змін до Порядку обліку платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціального страхування», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 24.04.2018 за № 498/31950 (далі – Наказ).

Законом України від 03 жовтня 2017 року № 2148-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» внесені зміни до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та встановлено, що:

платниками єдиного внеску є члени фермерського господарства, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах;

взяття на облік таких осіб здійснюється не пізніше робочого дня з дня отримання від них відповідної заяви.

Наказом визначається форма заяви про взяття на облік платника єдиного внеску (члена фермерського господарства) (форма № 12-ЄСВ) та процедури взяття на облік платників єдиного внеску – членів фермерського господарства.

Заява за формою № 12-ЄСВ подається членом фермерського господарства до контролюючого органу за його місцем проживання та окрім члена фермерського господарства підписується Головою фермерського господарства, членом якого він є.

Також Наказом визначаються процедури заміни повідомлення про взяття на облік платників єдиного внеску за формою № 2-ЄСВ, на яких не поширюється дія Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань».

У разі внесення змін до даних, що вказуються у повідомленні за формою № 2-ЄСВ (найменування, прізвище, ім'я, по батькові, місцезнаходження, місце проживання платника єдиного внеску, контролюючого органу, в якому платник єдиного внеску перебуває на обліку тощо) повідомлення за формою № 2-ЄСВ підлягає заміні у контролюючому органі.

Контролюючий орган видає (надсилає) платнику єдиного внеску нове повідомлення протягом двох робочих днів після отримання від платника заяви із зазначенням причин заміни та старого повідомлення.

У такому ж порядку видається нове повідомлення замість зіпсованого чи втраченого.

 

Сумські митники затримали правопорушника з незаконним вантажем

 

Днями на митному посту «Бачівськ» Сумської митниці  ДФС під час проведення митного огляду митники  виявили в автомобілі речовину рослинного походження за кольором та запахом схожу на марихуану. Наркотична речовина загорнута в поліетиленовий пакунок, який знаходився в сумці для ноутбука.

Також у порушника знайшли пристрій дозованого аерозольного розпилювання «BAMER SA02» та 5 балончиків до нього, які знаходилися в дорожній сумці.

Поряд з цим, вилучено 1 літр ацетону в заводській упаковці, який знаходився в ящику для автомобільних потреб. Незаконний вантаж, громадянин Росії перевозив без ознак приховування.

Дані предмети обмежені до переміщення через митний кордон України і підлягають обов’язковому декларуванню.

На росіянина митники склали протокол про порушення митних правил.

Щодо відповідальностісамозайнятих осіб за неведення (неналежне ведення) книги обліку доходів та витрат

Відповідно до п. 178.6 ст.178 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, зобов’язані вести облік доходів і витрат від такої діяльності. Форма такого обліку та порядок його ведення визначаються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує, державну податкову і митну політику. Зокрема, форма Книги, яку ведуть фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, та Порядок її ведення затверджені наказом Міндоходів України від 16.09.2013 № 481.

Згідно зі ст. 121 ПКУ ненадання платником податків контролюючим органам оригіналів документів чи їх копій при здійсненні податкового контролю у випадках, передбачених ПКУ, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 510 гривень.

            Ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке саме порушення, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 1020 гривень.

Крім того, статтею 164 прим. 1 Кодексу України про адміністративні правопорушення від 17 грудня 1984 року № 8073-Х зі змінами та доповненнями визначено, що неведення обліку або неналежне ведення обліку доходів і витрат громадянами, для яких законами України встановлено обов’язкову форму обліку, тягне за собою попередження або накладення штрафу у розмірі від трьох до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за те ж порушення, тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі від п’яти до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Сумські митники вилучили старовинну ікону

  Громадянин Російської Федерації, рухаючись смугою «зелений коридор» на митному посту «Бачівськ», намагався вивезти з України старовинну ікону.

13.06.2018 року  на митному посту «Бачівськ» Сумської митниці  ДФС у ході огляду транспортного засобу, який слідував на виїзд з України до Росії,  виявлено старовинну ікону з зображенням Матері Божої з немовлям на руках.

Росіянин перевозив образ, написаний на дерев’яній дошці, розміром приблизно 20 см х 26,5 см у багажному відділенні автомобіля, у власній сумці серед особистих речей.

Вищевказаний предмет старовини обмежений до переміщення через митний кордон України  відповідно до ст. 373 Митного кодексу України та наказу Міністерства культури і мистецтв України від 22.04. 2002 N 258.

На росіянина митники склали протокол про порушення митних правил.

 

Перейти до вмісту