Новини

Відбулася прем’єра документального фільму “Руїни”

Image17 лютого 2018 року на Конотопщині відбулася прем'єра документального фільму "Руїни", який зміг побачити світ завдяки волонтерам, активістам, бійцям, які безпосередньо приймали участь в АТО та звичайним людям, для яких війна стала реальністю.

У заході взяли участь керівництво Конотопського району, учасники бойових дій,  військовослужбовці ЗСУ, волонтери, молоде покоління патріотів, представники громадських організацій, небайдужі жителі Конотопщини.

В будинку культури «Зоряний» гості стали свідками тематичного перфомансу, у фоє були встановлені портрети загиблих героїв земляків, локації військового характеру.    

В рамках  заходу був проведений благодійний аукціон. Зібрані кошти направлені на лікування та потребу учасників АТО.

За словами режисера фільму Артема Мельниченка, країна, перебуває в стані війни, і це привід розповісти про людей, які стоять на передовій, про загиблих героїв земляків та їх родини, про волонтерський рух.  Фільм базується на документальних кадрах, відзнятих під час бойових завдань.  Метою створення фільму було розповісти про те, що болить і довести оточуючим, що Конотопщина – ще з давніх часів була землею воїнів козаків і до нинішнього часу не зганьбила своєї слави.

Після перегляду стрічки  зал аплодував стоячи, а це означає, що автору  вдалося зробити такий фільм, який проникає в душу кожної людини.

Image

Image

Image 

Перейти до вмісту