Новини

Моя суверенна, Україно!

ImageЩороку 22 січня українці відзначають День Соборності України. В Конотопському районі відбулися урочисті та культурно-просвітницькі заходи, присвячені цьому дню, адже дата 22 січня 1919 року увійшла до національного календаря як величне державне свято, про яке мріяло не одне покоління українських патріотів – було об'єднано дві гілки українського народу, розділених історією.

Цього дня голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук, голова Конотопської районної державної адміністрації Микола Горбенко, разом із головою правління ПрАТ «Р-п «Шевченківський» Миколою Зінченком, Шевченківським сільським головою Миколою Ступаком, вчителями та учнями Шевченківського НВК, громадою району біля пам’ятника Т.Г.Шевченку взяли участь у патріотичній акції присвяченій Дню Соборності та поклали до монумента Великого Кобзаря, борця за Україну, квіти.

«День Соборності України – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності земель, духу, національної ідеї. Довго український народ боровся за свою державність, багато крові пролито і нині проливається на сході держави борцями за Україну. Сьогодні ми маємо незалежну єдину українську державу. І спільним святкуванням ще раз підкреслюємо, що Україна не розділена, що ми – єдиний народ! Бажаємо усім вам міцного здоров’я, щастя, миру і плідної співпраці. Нехай все задумане на користь і благо нашого краю, нашої України та її народу буде успішно реалізоване» – зазначив голова районної ради Анатолій Боярчук.

Учні Шевченківського НВК разом з працівниками відділу культури Конотопської райдержадміністрації провели патріотичний флешмоб. Під звуки пісні «Ми за мир» виклали слово «Мир», тримаючи в руках прапорці та фотографії історичних куточків України, учасники художньої самодіяльності співали патріотичних пісень.

Цього дня у населених пунктах Конотопського району також пройшли урочистості та покладання квітів до пам'ятників і пам'ятних знаків видатним державним діячам. Для учнівської та студентської молоді організовано цікаві бесіди, уроки, «круглі столи», години історичної пам'яті. Виставки інсталяції на патріотичну тематику розгорнуто в бібліотеках району.

Image

Image

Image

Image 

Перейти до вмісту