Новини

Інформація управління статистики у Конотопському районі

ImageДо уваги керівників підприємств, установ та організацій!

Сучасний розвиток інформаційних технологій та телекомунікаційних систем зумовлює необхідність подання державної статистичної звітності в електронному вигляді.

Подання електронної звітності в значній мірі спрощує для респондента завдання звітування до органів статистики. Подання звітності у такий спосіб відбувається автоматично, в будь-якій з найпоширеніших бухгалтерських програмах (М.Е.DOC, 1С-Звіт, Соната, Арт-Звіт Плюс, Приват24 для бізнесу тощо).

Для подання електронної звітності респондент самостійно обирає оператора, який забезпечує передачу інформації до органів статистики. Перед поданням першого електронного звіту респонденту необхідно зареєструвати ЕЦП посадових осіб, яким надано право підписувати відповідну статистичну або фінансову звітність, а також печатку підприємства (установи).  Для цього слід заповнити відповідну заявку, яка міститься в програмному забезпеченні, та надіслати її на електронну адресу приймального шлюзу Держстату (elzvit@ukrstat.gov.ua).

Переваги електронного звітування:

– значна економія часу та спрощення процедури подання звітності;

– звітність з електронним цифровим підписом не вимагає надання паперової копії;

– зменшення кількості помилок респондентів за рахунок первинного контролю при заповненні звітності;

– можливість отримання роздрукованої версії заповненого статистичного звіту;

– оперативне та своєчасне оновлення форм статистичної звітності.

З нормативно-правовими, розпорядчими документами та переліком форм звітності, які можуть подаватися респондентами в електронній формі, можна ознайомитись на офіційних сайтах Державної служби статистики (www.ukrstat.gov.ua) та Головного управління статистики у Сумській області (www.sumy.ukrstat.gov.ua) в розділі «Електронна звітність».

Запрошуємо керівників підприємств, установ та організацій, для зручності та економії Вашого часу, подавати статистичну звітність в електронному вигляді.

Дякуємо за співпрацю!

 

Перейти до вмісту