22 сесія 7 скликання (22.12.2017)

Про внесення змін та доповнень до рішення районної ради від 30.03.2016 «Про використання майна…

                                                                  Image                                                     

       КОНОТОПСЬКА РАЙОННА РАДА

СЬОМЕ СКЛИКАННЯ

 ДВАДЦЯТЬ ДРУГА СЕСІЯ

  РІШЕННЯ

Конотоп

 22.12.2017

Про внесення змін та доповнень до рішення

районної ради від 30.03.2016 «Про використання

майна спільної власності територіальних  громад

сіл, селища Конотопського району»  

 

            З метою підвищення ефективності використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селища Конотопського району, відповідно Бюджетного, Цивільного, Господарського кодексів України, законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про передачу об'єктів права державної та комунальної власності», «Про добровільне об’єднання територіальних громад», постанови Кабінету Міністрів України від 21.09.1998 року № 1482 «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності», керуючись п.19 і п.20 ст. 43 та ст. 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

            районна рада вирішила:

            1.Внести зміни до рішення районної ради від 30.03.2016 «Про використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селища Конотопського району» та доповнити додатком «Положення про порядок передачі майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селища Конотопського району» (додається).

            2.Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань планування бюджету, фінансів та питань реалізації державної регуляторної політики.

 

Голова районної ради                                           А.В.Боярчук

 

Клігунова  6 98 64

Жегет  6 63 75

Надіслано : до протоколу – 1,  бухгалтеру районної ради – 1,  постійній комісії з питань планування, бюджету, фінансів та питань реалізації державної регуляторної політики – 1, сільським радам – 20, РДА – 1, відділу освіти Конотопської РДА – 1, ЦПМСД Конотопського району – 1, відділу культури Конотопської РДА – 1, РЦССДМ – 1,  УСЗН Конотопської РДА – 1,  ФСТ «Колос» – 1,  територіальний центр соціального обслуговування та надання соціальних послуг Конотопського району – 1.                                                                        

                                                                                       Додаток                                  

                                                                          до рішення районної ради 

                                                                          сьомого скликання від 22.12.2017

 

ПОЛОЖЕННЯ

про порядок передачі майна,  що перебуває у спільній

власності територіальних громад сіл, селища Конотопського району

(надалі – Положення)

 

І. Загальні положення

               1.Дане Положення розроблено відповідно до Бюджетного, Цивільного, Господарського кодексів України, Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про добровільне об’єднання територіальних громад», «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності», постанови Кабінету Міністрів України від 21.09.1998 р. № 1482 «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності».

               2.Передача об’єктів із спільної власності територіальних громад сіл, селища Конотопського району до державної власності та із державної власності до спільної власності територіальних громад сіл, селища Конотопського району відбувається у порядку встановленому Законом України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності» та постановою Кабінету Міністрів України від 21.09.1998 р. № 1482 «Про передачу об’єктів права державної та комунальної  власності» з урахуванням інших нормативно-правових документів, що визначають порядок управління майном спільної власності.

               3.Дія цього Положення поширюється на майно, що перебуває на бухгалтерському обліку та використовується установами, організаціями, закладами на праві оперативного управління, які фінансуються з районного бюджету, та комунальними підприємствами на праві господарського відання:

               а)    нерухоме майно (будівлі, споруди, приміщення);

               б) окреме індивідуально визначене майно (транспортні засоби, технологічне обладнання, устаткування тощо).

               4.Дія цього Положення  не поширюється:

               – на майно, правовий режим якого визначається відповідними законами (об’єкти житлового фонду, об’єкти цивільної оборони тощо).

               на майно, щодо якого, відповідно до нормативно-правових актів України, встановлені обмеження (застава, податкова застава, накладення арешту, тощо).

               5.Передача майна проводиться безпосередньо підприємствами, установами, закладами в оперативному управлінні або господарському віданні яких перебуває майно.

               6. Передача майна у власність окремих територіальних громад, чи у спільну власність територіальних громад сіл, селища Конотопського району здійснюється за наявності згоди на прийом чи передачу майна відповідних місцевих рад Конотопського району.  

 

ІІ. Передача майна із спільної власності територіальних громад  сіл, селища Конотопського району до комунальної власності

 

               1. Ініціатором передачі об'єктів спільної власності територіальних громад сіл, селища Конотопського району до комунальної власності можуть бути Конотопська районна рада, сільські і селищна ради, об’єднані територіальні громади Конотопського району, що приймають майно у свою власність, а також підприємства, установи, заклади в оперативному управлінні або господарському віданні яких перебуває майно.

               2. Рішення про передачу об’єктів спільної власності приймається Конотопською районною радою.

               3. Пропозиції про передачу об’єктів спільної власності до комунальної власності надсилаються ініціатором такої передачі до Конотопської районної ради.

               4. У разі надходження до Конотопської районної ради звернення про передачу об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селища Конотопського району у комунальну власність, профільна комісія Конотопської районної ради надає свої висновки щодо питань доцільності передачі, ефективного подальшого управління майном, джерел фінансування, потреб територіальної громади (громад).

               4.1. До звернення додаються:

               – рішення ініціатора такої передачі про клопотання перед Конотопською районною радою стосовно передачі об’єкта та прийняття об’єкта у свою власність;

               – обґрунтування доцільності передачі майна.

               5. Після надходження звернення від ініціатора передачі, Конотопська районна рада готує проект рішення районної ради про передачу об’єкту спільної власності територіальних громад сіл, селища Конотопського району до комунальної власності.

               5.1.Проект рішення Конотопської районної ради має містити дані щодо характеристики майна, яке пропонується передати із спільної власності територіальних громад сіл, селища Конотопського району,  а саме: найменування, місце знаходження, кількісні дані, первісна та залишкова вартість, інші дані. 

               6. Проект рішення Конотопської районної ради про надання згоди на передачу майна до комунальної власності, разом з усіма документами та погодженнями, у відповідності до Регламенту Конотопської районної ради, вноситься на розгляд сесії Конотопської районної ради на її пленарному засіданні.
               7. У разі прийняття позитивного рішення Конотопською районною радою про передачу, відповідна сільська чи селищна рада, об’єднана територіальна громада, приймає рішення щодо прийняття майна у комунальну власність, утворює комісію з питань приймання-передачі об’єкту із призначенням свого представника головою комісії.
 

               7.1. Акт приймання-передачі складається комісією та підписується головою та всіма її членами. У разі незгоди члена комісії зі змістом складеного акту, він підписується із зауваженнями (окремою думкою). Акт приймання-передачі затверджується органом, що утворив комісію.

               8. Право власності на об’єкт спільної власності виникає у місцевої територіальної громади (територіальних громад) в особі відповідної ради з дати затвердження акту приймання-передачі.

               9. Прийняття місцевою радою рішення, клопотання щодо передачі майна не є обов’язковою підставою для прийняття Конотопською районною радою рішення щодо передачі майна спільної власності.

              

 

 

 

 

 

Заступник голови

районної ради                                                            І.В.Клігунова

Перейти до вмісту