22 сесія 7 скликання (22.12.2017)

Про викладення районної програми здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд…

                                                                  Image                                                     

       КОНОТОПСЬКА РАЙОННА РАДА

СЬОМЕ СКЛИКАННЯ

 ДВАДЦЯТЬ ДРУГА СЕСІЯ

  РІШЕННЯ

Конотоп

22.12.2017

Про викладення районної програми здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування на 2017 рік у новій редакції

 

          Розглянувши пропозиції Конотопської районної державної адміністрації, з метою забезпечення реалізації прав окремих категорій громадян, які згідно із законодавством мають право на пільговий проїзд автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування,  керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

 

          районна рада вирішила:

            1. Затвердити районну програму здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування на 2017 рік у новій редакції, що додається.

          2. Визначити головним розпорядником коштів і відповідальним виконавцем програми управління соціального захисту населення Конотопської районної державної  адміністрації.

            3. Вважати такими, що втратили чинність рішення районної ради від 22.11.2017 «Про  викладення районної програми здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування на 2017 рік у новій редакції» та від 11.12.2017 «Про внесення змін до рішення районної ради від 22.11.2017 «Про викладення районної програми здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування на 2017 рік у новій редакції».

          4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань молоді, освіти, культури, охорони здоров’я та соціального захисту і управління соціального захисту населення Конотопської районної державної адміністрації.

 

Голова районної ради                                                        А.В.Боярчук

 

Заїка 6 62 90

Надіслати: до протоколу – 1, постійній комісії  з питань молоді, освіти, культури, охорони здоров’я та соціального захисту  -1,  райдержадміністрації – 1, управлінню соціального захисту населення РДА, фінансовому управлінню РДА, відділу економічного розвитку і торгівлі РДА – 1

                                                                                                           Додаток

                                                                                                           до рішення районної ради

                                                                                                           сьомого скликання

                                                                                                           від 22.12.2017

 

1.Паспорт

районної програми  здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування на 2017 рік

(далі – Програма)

1.

Ініціатор розроблення Програми

Конотопська районна державна адміністрація

2.

Дата, номер і назва розпорядчого документа органу виконавчої влади про розроблення Програми

Розпорядження голови Конотопської районної державної адміністрації «Про  розробку проекту районної програми  здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування на 2017 рік» від 28.11.2016 № 341-ОД

Розпорядження голови Конотопської районної державної адміністрації «Про схвалення проекту  нової редакції районної програми  здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування на 2017 рік» від 21.12.2017 № 415 -ОД

 

3.

Розробник Програми

Управління соціального захисту населення Конотопської районної державної адміністрації

4.

Співрозробники Програми

5.

Відповідальний виконавець Програми

Управління соціального захисту населення Конотопської районної державної адміністрації

6.

Учасники Програми

Управління соціального захисту населення Конотопської районної державної адміністрації, селищна та сільські ради, перевізники, які надають послуги з перевезення автомобільним транспортом

7.

Термін реалізації Програми

2017 рік

8.

Перелік бюджетів, що беруть участь у виконанні Програми

 Обласний бюджет Сумської області, районний бюджет, місцеві бюджети селищної та сільських рад району

9.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, всього,

у тому числі:

1415141 гривень

9.1

коштів районного бюджету,

де з них:

1415141 гривень

9.1.1

коштів іншої субвенції з обласного бюджету

495980 гривень

9.1.2.

коштів іншої субвенції селищної та сільських бюджетів району

919161 гривень

 

 

2. Визначення проблем, на розв’язання яких спрямована Програма

 

Програма розроблена відповідно до статей 6, 23, 34, 39 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», Бюджетного Кодексу України, Законів України «Про автомобільний транспорт», «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», «Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, ветеранів Національної поліції і деяких інших осіб та їх соціальний захист», «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», «Про охорону дитинства», постанов Кабінету Міністрів України від 17 травня 1993 року № 354 «Про безплатний проїзд пенсіонерів на транспорті загального користування», від 16 серпня 1994 року  № 555 «Про поширення чинності постанови Кабінету Міністрів України від 17 травня 1993 року № 354».

До 2016 року у Державному бюджеті України передбачались видатки на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян, визначених законодавством, але на даний час видатки у вигляді субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам не надаються.

Стаття 91 Бюджетного кодексу України передбачає видатки з місцевого бюджету на місцеві програми соціального захисту окремих категорій населення та компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян.

Прийняття даної Програми позитивно вплине на соціальний клімат в районі, сприятиме посиленню соціального захисту осіб пільгової категорії та мінімізує виникнення конфліктних ситуацій у сфері пасажирських перевезень, звернень зазначеної категорії громадян та претензійних вимог автоперевізників.

Програма  здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування не замінює тих зобов’язань центрального рівня, що передбачені в частині забезпечення права на пільговий проїзд Бюджетним кодексом України та іншими законодавчими актами.

Зазначеною Програмою планується здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування, забезпечення компенсаційних виплат за пільговий проїзд автомобільним транспортом на міжміських автобусних маршрутах загального користування у внутрішньообласному та міжобласному сполученні, забезпечення компенсаційних виплат за пільговий проїзд автомобільним транспортом у приміському сполученні.

 

3. Мета Програми

Метою програми є:

підвищення соціального захисту окремих категорій громадян;

забезпечення реалізації прав окремих категорій громадян на пільговий проїзд автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування у міжобласному, внутрішньообласному та приміському сполученнях;

компенсації витрат автомобільних перевізників внаслідок перевезення окремих категорій громадян на автобусних маршрутах загального користування.

 

4. Обґрунтування шляхів і засобів розв’язання проблеми, обсягів та джерел фінансування, строки та етапи виконання Програми

Оптимальним шляхом розв’язання проблеми, визначеної   розділом 2 Програми, є забезпечення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування у внутрішньообласному,  міжобласному  та приміському сполученнях.

В районі проживає  майже 9 тисяч осіб, які мають право на пільговий проїзд у автомобільному транспорті, у тому числі 6 тисяч пенсіонерів за віком. Дія програми поширюється на найбільш незахищені верстви населення, які потребують особливої уваги з боку держави.

Програмою передбачається проведення компенсаційних виплат перевізникам  в частині, яка не здійснюється за рахунок коштів державного бюджету, за окремих категорій громадян, які мають право на пільговий проїзд у приміському сполученні, місце проживання яких зареєстровано на території місцевих рад Конотопського району, що фактично виділили кошти до районного бюджету.

            Обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, становить 1415141  гривень.

             Ресурсне забезпечення Програми наведене у додатку 1 до Програми.

 

5. Перелік завдань, заходів Програми та

результативні показники

Основним завданням Програми є: забезпечення реалізації прав окремих категорій громадян, які згідно із  законодавством мають  право на пільговий проїзд автомобільним транспортом.

Механізм реалізації забезпечення компенсаційних виплат за пільговий проїзд інвалідів війни, учасників бойових дій, членів сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції та добровольців з числа учасників антитерористичної операції, осіб, які супроводжують інвалідів війни І групи з числа учасників антитерористичної операції, за проїзд автомобільним транспортом на міжміських автобусних маршрутах загального користування у міжобласному та внутрішньообласному сполученнях, приміських автобусних маршрутах загального користування у міжобласному та внутрішньообласному міжрайонному сполученнях  та окремих категорій громадян автомобільним транспортом на міжміських автобусних маршрутах загального користування у внутрішньообласному сполученні в Сумській області, на міжміських автобусних маршрутах загального користування міжобласного сполучення,

приміських автобусних маршрутах загального користування у міжобласному сполученні, приміських автобусних маршрутах загального користування у міжрайонному сполученні в Сумській області, наведений в Обласній програмі здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування на 2016-2017 роки, затвердженої рішенням Сумської обласної ради 25.03.2016 (зі змінами).

Механізм реалізації Програми, передбачений Порядком компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян, які згідно із законодавством мають на це право автомобільним транспортом загального користування у приміському сполученні в Конотопському районі, наведений у додатку 3 до Програми.

Очікуваними результатами виконання Програми є: посилення соціального захисту та покращення матеріального становища пільгової категорії населення району, забезпечення безоплатного перевезення інвалідів війни, учасників бойових дій, членів сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції, добровольців з числа учасників антитерористичної операції, осіб, які супроводжують інвалідів війни І групи з числа учасників антитерористичної операції та окремих категорій громадян на автобусних маршрутах загального користування у  внутрішньообласному та міжобласному сполученнях, забезпечення безоплатного перевезення пільгової категорії населення Конотопського району автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування у приміському сполученні.

 

 

 

6. Напрямки діяльності та заходи Програми

            Напрямки діяльності та заходи Програми наведені в додатку 2 до Програми.

 

7. Координація та контроль за ходом реалізації Програми

Координацію та контроль за ходом виконання Програми здійснює управління соціального захисту населення Конотопської районної державної адміністрації.

Управління соціального захисту населення Конотопської районної держаної адміністрації здійснюють аналіз стану реалізації Програми та інформує голову Конотопської районної ради та голову Конотопської районної державної адміністрації, один раз на рік – до 01 лютого року, наступного за звітним.

Конотопська районна рада  щороку заслуховує звіт про хід виконання Програми.

            Координує хід виконання даної Програми заступник голови Конотопської районної державної адміністрації.

 

 

Заступник голови районної ради                                             І.В.Клігунова

                                         


Додаток 1

      до Програми

 

 

Ресурсне забезпечення Програми

                                                                                                                                                          гривень

Осяг коштів, що пропонується залучити на виконання Програми

Термін виконання

Усього витрат на виконання Програми

Обсяг ресурсів усього,

2017 рік

1415141

у тому числі:

 

 

коштів районного бюджету,

2017 рік

1415141

де з них:

 

 

коштів іншої субвенції з обласного бюджету

2017 рік

495980

коштів іншої субвенції селищної та сільських бюджетів району, а саме:

2017 рік

919161

Дубов’язівського селищного бюджету

2017 рік

95557

Бочечківського сільського бюджету

2017 рік

82856

Великосамбірського  сільського бюджету

2017 рік

28630

Вирівського сільського бюджету  

2017 рік

20705

В’язівського сільського бюджету

2017 рік

42404

Гружчанського сільського бюджету

2017 рік

43512

Дептівського сільського бюджету

2017 рік

39057

Духанівського сільського бюджету         

2017 рік

35999

Курилівського сільського бюджету         

2017 рік

13994

Землянського сільського бюджету          

2017 рік

24937

Козацького сільського бюджету

2017 рік

 117797

Кошарівського сільського бюджету

2017 рік

16250

Шевченківського сільського бюджету     

2017 рік

24202

Малосамбірського сільського бюджету  

2017 рік

32996

Попівського сільського бюджету 

2017 рік

33900

Салтиківського сільського бюджету

2017 рік

19892

Юрівського сільського бюджету  

2017 рік

3646

Михайло – Ганнівського сільського бюджету

2017 рік

23951

Пекарівського сільського бюджету

2017 рік

4131

Присеймівського сільського бюджету

2017 рік

33746

Мельнянського сільського бюджету       

2017 рік

39941

Тернівського сільського бюджету

2017 рік

16285

Карабутівського сільського бюджету

2017 рік

12079

Хижківського сільського бюджету           

2017 рік

13779

Шпотівського сільського бюджету           

2017 рік

34489

Сахнівського сільського бюджету

2017 рік

64426

 

 

       Заступник голови районної ради                                             І.В.Клігунова

 

 

 

                 

                                                                                                                                                                                   Додаток 2

до Програми

 

6. Напрямки діяльності та заходи Програми                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   гривень

№з/п

Назва напрямку діяльності (пріоритетні завдання)

Перелік заходів програми

Строк виконання заходу

Виконавці

Джерела фінансу-

вання

Орієнтовані обсяги фінансування, грн.

Очікуваний результат

1

2

3

4

5

6

7

8

1

Здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування

1.1. Здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд інвалідів війни, учасників бойових дій, членів сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції та добровольців з числа учасників антитерористичної операції, осіб, які супроводжують інвалідів війни І групи з числа учасників антитерористичної операції,  автомобільним транспортом на міжміських автобусних маршрутах загального користування у міжобласному та внутрішньообласному сполученнях, приміських автобусних маршрутах загального користування у міжобласному та внутрішньообласному міжрайонному сполученнях

 

2017 рік

Управління соціального захисту населення Конотопської районної державної адміністрації

Районний бюджет за рахунок іншої субвенції з обласного бюджету

 

 

402880

Забезпечення безоплатного перевезення інвалідів війни, учасників бойових дій, членів сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції, добровольців з числа учасників антитерористичної операції, осіб, які супроводжують інвалідів війни І групи з числа учасників антитерористичної операції автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування у  внутрішньообласному та міжобласному сполученнях

Забезпечення безоплатного перевезення окремих категорій громадян автомобільним транспортом  на автобусних маршрутах загального користування у  внутрішньообласному та міжобласному сполученнях

 

 

1.2. Здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд  окремих категорій громадян автомобільним транспортом на міжміських автобусних маршрутах загального користування у внутрішньообласному сполученні в Сумській області, на міжміських автобусних маршрутах загального користування міжобласного сполучення, приміських автобусних маршрутах загального користування у міжобласному сполученні, приміських автобусних маршрутах загального користування у міжрайонному сполученні в Сумській області

2017 рік

Управління соціального захисту населення Конотопської районної державної адміністрації

Районний бюджет за рахунок іншої субвенції з обласного бюджету

 

 

93100

 

 

 

1.3. Здійснення компенсаційних виплат за проїзд пільгової категорії населення Конотопського району автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування у  приміському сполученні та відшкодування компенсації перевізникам

2017 рік

Управління соціального захисту населення Конотопської районної державної адміністрації

Районний бюджет (за рахунок іншої субвенції селищної та сільських бюджетів району)

919161

Забезпечення безоплатного перевезення пільгової категорії населення Конотопського району автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування у приміському сполученні

 

 

Заступник голови районної ради                                             І.В.Клігунова


Додаток 3

  до Програми

 

ПОРЯДОК

компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян, які згідно із законодавством мають на це право автомобільним транспортом загального користування у приміському сполученні в Конотопському районі

 

1. Загальні положення

1. Порядок компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян, які згідно із законодавством мають на це право автомобільним транспортом загального користування у приміському сполученні в Конотопському районі (далі – Порядок) розроблено з метою забезпечення перевезення пільгової категорії населення Конотопського  району автомобільним транспортом загального користування та комплексного розв’язання проблеми фінансування компенсаційних виплат за пільгові перевезення пасажирів (далі – компенсаційні виплати) та визначення механізму їх виплати.

2. Законодавчою та нормативною основою Порядку є Бюджетний кодекс України, Закони України «Про автомобільний транспорт», «Про місцеве самоврядування в Україні», інші нормативно-правові акти, що регулюють відносини у відповідній сфері.

3. За цим Порядком здійснюються виключно компенсаційні виплати перевізникам, які надають послуги з пільгового перевезення окремих категорій громадян, які згідно із законодавством мають право на пільговий проїзд автомобільним транспортом загального користування у приміському сполученні в Конотопському районі (далі – перевізники).

 

2. Організація проведення компенсаційних виплат пільгових перевезень окремих категорій громадян

         1.  Джерелами компенсаційних виплат є кошти місцевих бюджетів, що залучаються до районного бюджету у вигляді іншої субвенції безпосередньо з бюджетів селищної та сільських рад.

Програмою передбачається проведення компенсаційних виплат в частині, за тих громадян, що мають право на пільговий проїзд, та місце проживання яких зареєстровано на території місцевих рад Конотопського району, що фактично виділили кошти до районного бюджету.

               Перелік пільгових категорій для здійснення компенсаційних виплат за  пільговий проїзд автомобільним транспортом загального користування у приміському сполученні в Конотопському районі, наведений у додатку 1 до Порядку.

2. Головним розпорядником коштів районного бюджету за цією Програмою є управління соціального захисту населення Конотопської районної державної адміністрації (далі – Розпорядник).

3. Розподіл субвенції між перевізниками здійснюється Розпорядником для компенсації витрат за пільговий проїзд автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування у приміському сполученні тих громадян, що мають право на забезпечення пільгового проїзду, місце проживання яких зареєстроване на території місцевих рад Конотопського району, що фактично виділили кошти до районного бюджету.

4. Компенсаційні виплати проводяться на підставі укладених Розпорядником договорів з перевізниками (далі – Договір) (додаток 2 до Порядку). Договір укладається в межах кошторисних призначень з помісячним розподілом коштів. Для укладення договору перевізник подає копію чинного договору на організацію перевезень пасажирів.

                       5. У Договорі передбачаються компенсаційні виплати  за пільговий       проїзд окремих категорій  громадян, які мають право на пільговий проїзд         автомобільним транспортом.

               6. Перевізники щомісяця до 5 числа подають акт звіряння розрахунків за надані послуги, на які надаються пільги (форма 3-пільга, затверджена наказом Мінпраці України від 28.03.2003 № 83 за погодженням з Мінфіном та Держкомстатом) та Розрахунок відшкодування компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян на автобусних маршрутах загального користування у приміському сполученні в Конотопському районі, згідно додатку 3 до Порядку.

7. Розпорядник перевіряє інформацію, що  зазначена в акті звіряння розрахунків за надані послуги та розрахунку компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян і у разі виявлення розбіжностей повертає їх перевізнику для усунення недоліків.

8. Розпорядник коштів забезпечує реєстрацію фінансових зобов’язань у Конотопському управлінні державної казначейської служби України Сумської області.

9. Після надходження фінансування, Розпорядник забезпечує протягом 3 робочих днів перерахування коштів перевізникам за надані послуги з пільгового перевезення.

 

3. Порядок виділення та використання компенсаційних виплат

 

1. Розпорядник бере бюджетні зобов’язання та здійснює відповідні видатки за загальним фондом районного  бюджету тільки в межах бюджетних асигнувань, не враховуючи необхідність виконання бюджетних зобов’язань минулих років, узятих на облік в органах Державної казначейської служби України.

2. Для отримання компенсації перевізник щомісяця до 5 числа наступного за звітним надає Розпоряднику звітність, обумовлену у договорі про компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян.

3. Щомісяця на підставі наданих документів, Розпорядник складає з перевізником акти звіряння.

 

4. Порядок продажу пільгових квитків на автобуси у приміському сполученні в Конотопському районі

 

1. Пільгові квитки на автобусний рейс продаються через автобусну станцію ТОВ «Сумиоблавтотранс» та водіями автобусів при здійсненні посадки пасажира поза межами автобусної станції.

2. При продажі пільгових квитків на автостанції, а також водієм  пред’являється документ, що підтверджує факт реєстрації пільговика на території Конотопського району (паспорт, тимчасова посвідка).

 

 

Заступник голови районної ради                                               І.В.Клігунова

 

                                                                  Додаток 1

                                                                                до Порядку компенсаційних виплат

                                                                                    за пільговий проїзд окремих категорій

                                                                                    громадян, які згідно із законодавством

                                                                           мають на це право автомобільним

                                                                                   транспортом загального користування

                                                                 у приміському сполученні в

                                                        Конотопському районі

 

 

Перелік пільгових категорій для здійснення компенсаційних виплат за  пільговий проїзд автомобільним транспортом загального користування у приміському сполученні в Конотопському районі

№ п/п

Перелік категорій

1.

Закон України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»

 

– інваліди війни

 

– учасники бойових дій

2.

Закон України «Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ і деяких інших осіб та їх соціальний захист»

 

– ветерани служби цивільного захисту

 

– ветерани Державної кримінально-виконавчої служби

 

– ветерани податкової міліції

 

– ветерани військової служби

 

– ветерани органів внутрішніх справ

 

– ветерани державної пожежної охорони

 

– ветерани Державної служби спеціального зв’язку

3.

Закон України «Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні»

 

– реабілітовані особи

4.

Закон України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»

 

– громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесені до категорії 1

 

– учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, які належать до категорії 2

 

– діти, яким встановлено інвалідність, пов’язану з Чорнобильською катастрофою

5.

Закон України «Про охорону дитинства»

 

– діти з багатодітної сім’ї

6.

Закон України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні»

 

– діти-інваліди

 

– інваліди І групи

 

– інваліди ІІ групи

7.

Постанова Кабінету Міністрів України від 17.05.1993 № 354 Про безплатний проїзд пенсіонерів на транспорті загального користування»

 

– пенсіонери за віком

 

– інваліди ІІІ групи  

 

Заступник голови районної ради                                             І.В.Клігунова

     

      Додаток 2

                                                                               до Порядку компенсаційних виплат

                                                                                    за пільговий проїзд окремих категорій

                                                                                    громадян, які згідно із законодавством

                                                                           мають на це право автомобільним

                                                                                   транспортом загального користування

                                                                 у приміському сполученні в

                                                        Конотопському районі

 

 

Договір №

Про  компенсаційні виплати  за пільговий проїзд окремих категорій  громадян, які мають право на пільговий проїзд автомобільним транспортом загального користування у приміському сполученні в Конотопському районі

 

м. Конотоп                                                                    “ _____ “___________  2017 року

 

             Управління соціального захисту населення Конотопської районної державної адміністрації, в особі начальника  Заїки І.Е., що діє на підставі Положення про управління, (далі – «РОЗПОРЯДНИК») з однієї сторони та ____________________ в особі ________________________, що діє на підставі статуту , (Далі «ПЕРЕВІЗНИК» з іншої сторони, відповідно до Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про автомобільний транспорт», інших нормативно-правових актів, які регулюють процеси перевезення пасажирів, договорів від ___________№__________ «На перевезення пасажирів»  з Конотопською районною  державною адміністрацією, Сумською обласною державною адміністрацією, уклали цей договір про наступне:

 

          1.Предмет договору

 

1.1. «ПЕРЕВІЗНИК»     зобов’язується     виконувати    всі    дії    пов’язані       з безкоштовним перевезенням пільгової категорії громадян, які відповідно до чинного законодавства користуються такими правами. «ПЕРЕВІЗНИК»     здійснює перевезення на маршрутах, рейсами згідно затвердженого розкладу руху.

1.2. «РОЗПОРЯДНИК» зобов’язується відшкодовувати «ПЕРЕВІЗНИКУ»  в межах плану використання бюджетних коштів та в межах загальних кошторисних асигнувань по ТКВКБМС 1513035 «Компенсаційні виплати на перевезення окремих пільгових категорій громадян» витрати пов’язані з безкоштовним перевезенням пільгової категорії громадян, які відповідно до чинного законодавства користуються такими правами, на автобусних маршрутах загального користування у приміському сполученні.

                                                                                                                                                           

 

 

2. Обов'язки сторін

2.1 «ПЕРЕВІЗНИК» :

2.1.1  забезпечує дотримання законодавчих та інших нормативно-правових актів, які стосуються перевезення пасажирів;

2.1.2 надає щомісяця до 5 числа, що настає  за звітним, розрахунки витрат на відшкодування збитків, пов’язаних з пільговим перевезенням окремих категорій громадян, згідно форми додаток 1 до договору, та акти звірки взаємо- розрахунків форми 3-пільга.

2.1.3 згідно плану використання бюджетних коштів в межах кошторисних асигнувань передбачених п.4, п.п.2 договору, сумісно з «РОЗПОРЯДНИКОМ», розраховує ліміт кількості перевезення окремої категорії громадян, які мають право на пільговий проїзд автомобільним транспортом відповідно до чинного законодавства та узгоджує його з замовником перевезень.

2.2  «РОЗПОРЯДНИК» :

2.2.1 здійснює розрахунки за надані транспортні послуги пільгової категорії населення.

3. Кількість наданих послуг

 

3.1 Відповідно   до даного договору    «ПЕРЕВІЗНИК»   зобов’язується надавати послуги з перевезення в автобусах загального користування безкоштовно  наступним категоріям осіб:

Закон України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»

– інваліди війни

– учасники бойових дій

Закон України «Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ і деяких інших осіб та їх соціальний захист»

– ветерани служби цивільного захисту

– ветерани Державної кримінально-виконавчої служби

– ветерани податкової міліції

– ветерани військової служби

– ветерани органів внутрішніх справ

– ветерани державної пожежної охорони

– ветерани Державної служби спеціального зв’язку

Закон України «Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні»

– реабілітовані особи

Закон України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»

– громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесені до категорії 1

– учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, які належать до категорії 2

– діти, яким встановлено інвалідність, пов’язану з Чорнобильською катастрофою

Закон України «Про охорону дитинства»

– діти з багатодітної сім’ї

Закон України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні»

– діти-інваліди

– інваліди І групи

– інваліди ІІ групи

Постанова Кабінету Міністрів України від 17.05.1993 № 354 Про безплатний проїзд пенсіонерів на транспорті загального користування»

– пенсіонери за віком

– інваліди ІІІ групи  

 

3.2 Перелік окремих категорій громадян, які мають право на пільговий проїзд автомобільним транспортом відповідно чинного законодавства повинен знаходитись в кожному автотранспортному засобі «ПЕРЕВІЗНИКА».

 

4. Ціна та порядок розрахунків.

 

4.1. Вартість проїзду у «ПЕРЕВІЗНИКА» пільгової категорії громадян  відповідає вартості проїзду  згідно тарифів, погоджених Сумською обласною державною адміністрацією.

4.2. Загальна сума договору відповідає плану використання бюджетних коштів в межах кошторисних асигнувань поточного 2017 року та становить ____________ грн. (_________________________________________).

4.3. Відшкодування  за надані  послуги здійснюється «РОЗРОРЯДНИКОМ» в національній валюті України.

4.4. «РОЗПОРЯДНИК» здійснює протягом 10 робочих днів компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян у відповідності з Програмою в межах затверджених помісячних обсягів асигнувань та на підставі поданих «ПЕРЕВІЗНИКОМ» актів взаєморозрахунків (форма 3-пільга).

 

5.Відповідальність сторін

 

5.1.За виконання умов договору сторони несуть  відповідальність одна  перед другою у відповідності з діючим законодавством України.

5.2.»ПЕРЕВІЗНИК»  несе відповідальність за достовірність даних у розрахунку  фактичних збитків пов’язаних з безкоштовним перевезенням  пасажирів пільгової категорії.

5.3. Усі спори і розбіжності сторони будуть урегулювати шляхом переговорів.

5.4. Якщо сторони не досягли згоди, спори розв’язуються в господарському  суді у відповідності з діючим законодавством України.

 

6. Форс-мажор

6.1.Сторони звільняються від відповідальності за часткове або повне невиконання прийнятих на себе обов’язків за договором якщо це невиконання  викликане обставинами непереборної сили, які виникли після складання даного договору, як то: пожежа, стихійне лихо, війна, страйки, заборонні дії уряду. У цьому випадку  виконання обов’язків за договором відкладається до усунення  вищезазначених причин. Кожна із сторін, яка вважає неможливим виконання даного договору, за  вищезазначених причин, повинна негайно повідомити про це другу сторону у письмовій формі і надати підтвердження Торгово-промислової палати.

 

7. Заключні положення

7.1. Умови даного договору можуть бути переглянуті за погодженням  сторін з урахуванням змін діючого законодавства та цін.

7.2. Внесення змін, доповнень до даного договору, а також його

пролонгація оформляється окремим додатком.

7.3. Термін виконання даного договору настає з моменту його  підписання і діє

 по “31“ грудня 2017 року включно.

 

9. Юридичні  адреси сторін

 

«РОЗПОРЯДНИК»                                                     «ПЕРЕВІЗНИК»

 

_______________________                                          _____________________

 


 

Заступник голови районної ради                                             І.В.Клігунова

 

                                  Додаток 1

                                                                                              до договору

 

Розрахунок

відшкодування компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян на автобусних маршрутах загального користування у приміському сполученні в Конотопському районі

за _________________2017 року

 

          Назва              сільської

Назва сільської ради

Назва населеного пункту

Кількість рейсів

Кількість п/рейсів за тиждень

Кількість днів

Кількість пільгових місць

Ціна квитка

Сума до відшкодування

понеділок

вівторок

середа

четвер

п»ятниця

субота

неділя

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Заступник голови районної ради                                             І.В.Клігунова

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Перейти до вмісту