Новини

Конотопська ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області інформує

ImageУВАГА! До відома релігійних організацій

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України  від 13.07.2016 №440 релігійні організації, які не приведуть свої установчі документи у відповідності з вимогами, встановленими п.133.4 ст.133 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), та не нададуть копії таких документів контролюючому органу, підлягають виключенню з Реєстру неприбуткових установ та організацій з 01 січня 2018 року.

Телефон для довідок:66896

Конотопська ОДПІ звертає увагу на те, що неприбуткові  релігійним  організаціям необхідно привести у відповідність до вимог свої установчі документи. Це необхідно зробити до  1 січня 2018 року. Критерії віднесення підприємств, установ та організацій до неприбуткових визначені  п.п.133.4.1 п.133.4 ст.133  ПКУ.

Обов'язковою умовою для неприбуткових організацій є використання своїх доходів (прибутків) виключно для фінансування видатків на своє утримання, реалізації мети (цілей, завдань) та напрямів діяльності, визначених установчими документами (п.п.133.4.2 п.133.4 ст.133  ПКУ). Доходи неприбуткових релігійних організацій використовуються також для здійснення неприбуткової (добродійної) діяльності, передбаченої законом для релігійних організацій, у тому числі надання гуманітарної допомоги, здійснення благодійної діяльності, милосердя.

 

Сумські митники виявили спорядження до мисливських набоїв

Інспекторами митного поста «Бачівськ» Сумської митниці ДФС 06 грудня 2017 року  попереджено спробу незаконного вивезення 800 капсул до мисливської зброї.

Виявлено їх під час проведення митного огляду автомобіля «Мерседес» у сумці з особистими речами громадянина Молдови, який прямував на цьому авто до Російської Федерації. Чоловік не зазначив про наявність капсул у митній декларації, чим порушив вимоги митного законодавства України.

Предмети правопорушення наразі вилучено.

Відносно громадянина складено протокол про порушення митних правил за статтею 472 Митного кодексу України.

 

Справа направлена до суду

Податкова міліція Сумської області направила до суду кримінальне провадження стосовно осіб, що незаконно виготовляли алкогольні напої в підпільних цехах. Слідчими податкової міліції завершено досудове розслідування стосовно групи осіб, що організувала незаконне виробництво алкогольних напоїв та розповсюджували їх у різних регіонах України через мережу Інтернет під виглядом відомих брендів.

Про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених: ч.2 ст.28 та ч.1 ст.204 Кримінального кодексу України, а також ч.2 ст.28 та ч.2 ст.204 КК України –повідомлено 46-річному мешканцю м. Ромни та 38-річному мешканцю Київської області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що зазначені громадяни відкрили підпільний цех у Київській області з метою нелегального виготовлення алкогольних напоїв, із використанням обладнання, що забезпечує їх масове виробництво. У приміщенні підпільного цеху, з використанням  такого обладнання, тіньові ділки виготовляли алкогольні напої змішуючи спирт з водою в пропорції два літри спирту та три літри води із додаванням есенцій та інших домішок. Незаконно виготовлені  алкогольні напої розфасовувались в ПЕТ пляшки, в скляну тару та у поліетиленові ємності  із надписом відомих брендів.

Для реалізації незаконно виготовлених алкогольних напоїв зловмисники використовували сайт у мережі Інтернет. Збували незаконно виготовлені алкогольні напої замовникам шляхом їх відправлення з поштових відділень служб доставки.

Прокуратурою Сумської області затверджено обвинувальний акт та кримінальне провадження спрямоване до суду.

 

Граничний термін подання заяви на спрощену систему – 15 грудня

Конотопська ОДПІ нагадує, що  відповідно до п.п.298.1.4 п.298.1 ст.298 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) перехід на спрощену систему оподаткування  суб'єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів, може здійснити один раз протягом календарного року. Перехід здійснюється шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Граничним терміном подання заяви для  переходу на спрощену систему оподаткування з І кварталу 2018 року  є 15 грудня 2017 року. До поданої заяви додається розрахунок доходу за попередній календарний рік.

Перехід на спрощену систему оподаткування може бути здійснений за умови, якщо протягом календарного року, що передує періоду переходу на спрощену систему оподаткування, суб'єктом господарювання дотримано вимоги, встановлені для відповідних груп платників єдиного податку (п.291.4 ст.291 ПКУ).

Поряд з цим нагадуємо, що для відмови від спрощеної системи оподаткування суб'єкт господарювання  подає заяву не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу (року).

 

Внесено зміни до регламенту Акредитованого центру сертифікації ключів

Конотопська ОДПІ доводить до відома, що для удосконалення процедур ідентифікації та автентифікації клієнтів Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту ДФС (АЦСК ІДД ДФС) під час надання послуг електронного цифрового підпису внесено зміни до регламенту АЦСК ІДД ДФС. Ознайомитись зі змінами можна на офіційному інформаційному ресурсі у розділі регламент роботи http://acskidd.gov.ua/reglament.

Зміни до регламенту АЦСК ІДД ДФС набувають чинності через десять календарних днів з дня їх розміщення (публікації) на офіційному інформаційному ресурсі АЦСК ІДД ДФС тобто з 11.12.2017.

Крім цього, повідомляємо, що наказом Інформаційно-довідкового департаменту ДФС від 29.11.2017 №150 «Про затвердження форм реєстраційних документів для отримання послуг електронного цифрового підпису» затверджено нові форми реєстраційних документів: договір про надання послуг електронного цифрового підпису; реєстраційна картка (для фізичної особи); реєстраційна картка (для юридичної особи); додаток до Реєстраційної картки; заява про зміну статусу посиленого сертифіката відкритого ключа; додаток до заяви про зміну статусу посиленого сертифіката відкритого ключа. Переглянути та завантажити актуальні форми реєстраційних документів для отримання послуг електронного цифрового підпису можна на офіційному інформаційному ресурсі АЦСК ІДД ДФС у розділі «Реєстрація користувачів»

 

Перейти до вмісту