Новини

В Конотопському районі відбулись заходи до Дня Гідності і Свободи

ImageУкраїна стала територією гідності і свободи завдяки двом революціям – Майдану 2004 року, що став Святом Свободи, і Революції Гідності 2013, що стала європейським вибором нашого народу.

Указом Президента України від 13 листопада 2014 року, з метою утвердження в державі ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного та майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку ХХІ століття, а також віддання належної шани патріотизму і мужності громадян, які постали на захист демократичних інтересів країни та її європейського вибору, установити в Україні День Гідності та Свободи, який щорічно відзначається 21 листопада.

            Цього дня в Конотопському районі у районному будинку культури для учнів шкіл району було проведено тематичний захід «Сильніші за зброю», що підготували працівники районної бібліотеки.

            Ведучі заходу вели мову про роль Революції Гідності в історії нашої держави та важливість європейського вибору для розвитку України.

            Згодом цього дня Героїв Небесної Сотні, які лише завдячуючи силі власного духу і прагненню до свободи, без зброї протистояли на Майдані проти озброєних військ. Лави борців за свободу не похитнулись навіть тоді, коли почався розстріл Майдану. Люди вистояли – і в нашій державі почалося нова історична епоха.

            Революція Гідності не завершилася і сьогодні, вона продовжується на сході нашої країни. Завдяки мужності наших військових там ми продовжуємо жити під мирним небом і віримо в перемогу наших воїнів, які продовжують відстоювати ідеали свободи і демократії, не даючи північному сусіду поневолити наш край.

            Пам’ять Героїв Небесної Сотні, Героїв АТО та всіх українців, які віддали своє життя за наше майбутнє, вшанували хвилиною мовчання.

            А далі увазі дітворі запропонували ознайомитись з уривками книги-реквієму «Армагедон на Майдані» Василя Бузіва, повісті «Я з Небесної Сотні» Марка Рудневича, «Приватного щоденника» Марії Матіос та спогадами 27-річного киянина Тараса Шулненка і 26-річної киянки Наталії Мамалиги. З почутого діти самі ніби перенеслися в ті часи і події, коли у героїв Майдану була тільки одна зброя – бруківка, та незалежна сила духу, що подолала усі перешкоди.

            Ці твори були написані заради того, аби пам’ять про величезну самопожертву Героїв Небесної Сотні назавжди залишилася в серцях українців. І хоча захід закінчився, але багато хто з дітвори обов’язково завітає до бібліотек і візьме книги, уривки з яких почули, щоб дізнатися більше про події на Майдані, побачити все очима героїв книг і відчути подих історії, що змінив наш світ.

Image

Image

Image 

Перейти до вмісту