Новини

Конотопська ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області інформує

ImageРозгляд заяв на розблокування податкових накладних/розрахунків коригування

Конотопська ОДПІ нагадує, що відповідно до п.п.201.16.2 п.201.16 ст.201 Податкового кодексу України платник податків має право подати документи та пояснення до ДФС протягом 365 календарних днів з дати виникнення податкового зобов’язання, відображеного у податковій накладній/розрахунку коригування (далі – ПН/РК).

Всі надані платником податків пакети документів, вичерпний перелік яких затверджено наказом Міністерства фінансів України від 13.06.2017 №567, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 16.06.2017 за №754/30622 зі змінами, опрацьовуються щоденно в порядку отримання документів.

Відповідно до п.21 Порядку роботи комісії ДФС, яка приймає рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) або відмову в такій реєстрації, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 13.06.2017 №566, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 16.06.2017 за №752/30622, рішення Комісії про реєстрацію ПН/РК в ЄРПН або відмову в такій реєстрації складається за формою згідно з додатком до цього Порядку. Рішення підписується та надсилається платнику у порядку, встановленому ст.42 розділу ІІ ПКУ, протягом п’яти робочих днів, що настають за днем отримання пояснень та документів.

 

Податковою міліцією Сумщини викрито схему виготовлення сурогатного алкоголю

Працівниками податкової міліції ГУ ДФС у Сумській області під час розслідування кримінального провадження, викрито  групу осіб – мешканців Сумської області, які незаконно виготовляли підакцизні товари з недоброякісної сировини, що становлять загрозу для життя і здоров’я людей та вживання якої могло привести до масового отруєння людей.  

Злочинна схема роботи полягала в тому, що закуповувався автомобільний омивач скла який промислово очищувався  сірчаною кислотою. За результатами таких дій  здійснювалося виготовлення сурогатного спирту, який в подальшому планувався використати для виготовлення алкогольних напоїв, вживання яких неминуче призвело б до тяжких наслідків.

У якості замаскованих місць накопичення та зберігання зловмисники використовували приміщення на околиці м. Конотоп.  Реалізація фальсифікату планувалася здійснюватись до різних регіонів України. За наслідками проведених слідчих дій виявлено та вилучено майже 45 тисяч літрів сировини для виготовлення  сурогатного алкоголю, розфасованого у 5-літрові пластикові ємності.

Розслідування кримінального провадження триває, санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років.

 

Національний податковий форум для платників податків

         Конотопська ОДПІ доводить до відома, що  22 вересня 2017 року в м. Києві для платників податків відбудеться Національний податковий форум на тему: "Трансфертне ціноутворення, прибуток, податок на додану вартість".

         У роботі форуму візьмуть участь провідні фахівці  Державної фіскальної служби України. Програмою заходу передбачено розгляд питань практичного застосування норм податкового законодавства, зокрема, зміни у формі звітності з податку на прибуток,  новації  трансфертного ціноутворення, зупинення реєстрації податкових накладних та інші питання. 

         Для реєстрації на участь у форумі необхідно заповнити заявку на сайті: www.visnyk.ua/forum. Додаткову інформацію можна отримати:   (044) 501-06-42,  (067) 506-32-64,  mail@visnyk.ua.

 

За зниженими ставками на Сумщині розмитнені 800 автомобілів

 У січні – серпні  2017 року за зниженими ставками акцизного збору на вживані легкові транспортні засоби розмитнені 817 імпортних автомобілів.

До Державного бюджету країни надійшло близько 60 млн. грн. платежів. Найбільше вживаних авто з початку поточного року через Сумську митницю ДФС було ввезено з Німеччини – 385 автомобілів та Литви – 226, а також громадяни оформлювали транспортні засоби  з Польщі – 91,  США – 46, Франції – 11 та з Чехії – 3.  

Загалом, за вісім місяців поточного року в Україну через Сумську митницю ДФС імпортовано близько 900  автомобілів загальною митною вартістю 143,2 млн. гривень. До Держбюджету сплачено 67 млн. грн. платежів.

 

За січень –серпень 2017 року  до зведеного бюджету надійшло більше  738 млн. гривень

«Конотопською ОДПІ за січень – серпень 2017 року до зведеного бюджету забезпечено надходження 738,7 млн. грн., чим на 233,9 млн. грн., або 46,3 відс. перевищено показники аналогічного періоду 2016 року. До державного бюджету протягом січня-серпня 2017 року  забезпечені надходження на загальну суму 298,6 млн. грн., що більше минулорічних надходжень за аналогічний період на 129,4 млн. грн., місцеві бюджети отримали для своїх потреб 440,1 млн. грн.., чим перевищені минулорічні збори на 104,5 млн. грн.» – повідомив Юрій Чеботарьов, в.о. начальника Конотопської ОДПІ.

«Єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування з початку року зібрано 288,6 млн. гривень. Порівняно з аналогічним періодом 2016 року надходження зросли на 65,0 млн. гривень. Як завжди на висоті знаходяться надходження податку на доходи фізичних осіб, які склали рекордні 378,6 млн. грн., що на 112,9 млн. грн. більше надходжень аналогічного періоду 2016 року, а також є значним ресурсом для підтримання діяльності місцевих громад.

Також, продовжують позитивну тенденцію збільшення надходжень по податку на додану вартість, які в цьому році склали 147,6 млн. грн., (перевищення 95,0 млн. грн.), у зв’язку з чим збільшення в порівнянні з минулим роком  склали більше ніж в 2,8 рази. Такі результати дуже показово доводять ефективність запроваджених змін щодо адміністрування ПДВ, в тому числі позитивні для держави наслідки від роботи автоматизованої системи (СМКОР), яка дозволяє зупиняти випадки безпідставної реєстрації податкової накладної (ПН) в Єдиному реєстрі» – підсумував Юрій Чеботарьов.

Перейти до вмісту