Новини

Відбувся семінар на медичну тематику

Image 30 серпня 2017 року голова районної ради Анатолій Боярчук взяв участь в семінарі на тему: «Основні принципи організації роботи закладів охорони здоров’я в умовах децентралізації», який проходив в Сумській обласній клінічній лікарні.

 В ході семінару  йшлося про градацію ланок надання медичної допомоги. Також розглядалися проблемні питання та ризики, які виникають у наданні медичної допомоги жителям об’єднаних територіальних громад та говорили про взаємодію первинної ланки медичної допомоги із вторинною і третинною.

 «Облдержадміністрація спільно з обласною радою підготували методичні рекомендації «Основні принципи організації роботи закладів охорони здоров’я в умовах децентралізації, – повідомив начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Сергій Бутенко. – Це добірка всієї нормативно-правової бази з цього питання і дороговказ того, як працювати».

Під час детального розгляду цих методичних рекомендацій розповіли про алгоритм дій та наголосили, що на момент бюджетного розмежування системи охорони здоров’я Рада ОТГ повинна створити заклад охорони здоров’я  як юридичну особу. Також їм рекомендували до моменту створення нового закладу охорони здоров’я в ОТГ делегувати функції з медичного обслуговування населення громад районним закладам медицини.

Крім того головам ОТГ продемонстрували орієнтовну мережу закладів охорони здоров’я об’єднаної територіальної громади (надання первинної медичної допомоги). Вона має складатись із амбулаторії загальної практики сімейної медицини, яка має статус юридичної особи, та ФАПів (або ФП), що є структурними підрозділами амбулаторії.

Учасники семінару розглянули інші проблемні питання розвитку медичної галузі в процесі децентралізації, адже основною метою роботи закладів охорони здоров’я в умовах децентралізації є модернізація медичної інфраструктури, а також перехід на оптимальну модель надання медичних послуг, де пацієнт зможе отримати якісну послугу.

Image

 Image

Перейти до вмісту