18 сесія 7 скликання (02.08.2017)

Про викладення районної соціальної програми «Зміцнення матеріально-технічної бази …

                                                                  Image                                                      

       КОНОТОПСЬКА РАЙОННА РАДА

СЬОМЕ СКЛИКАННЯ

ВІСІМНАДЦЯТА СЕСІЯ

 РІШЕННЯ

Конотоп

 02.08.2017

 

Про викладення районної соціальної програми

«Зміцнення матеріально-технічної бази та

розширення мережі відділень в складі

територіального центру соціального

обслуговування та надання соціальних 

послуг Конотопського району, які надають

соціальні послуги незахищеним верствам населення

на 2017 рік» у новій редакції 

 

З метою зміцнення матеріально-технічної бази територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Конотопського району, для якісного та ефективного надання різних видів соціальних послуг незахищеним верствам населення, яке проживає на території Конотопського району, керуючись  статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

районна рада вирішила:

          1.Затвердити районну соціальну програму «Зміцнення матеріально-технічної бази та розширення мережі відділень в складі територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Конотопського району, які надають соціальні послуги незахищеним верствам населення на 2017 рік»  в новій редакції, що додається.

2.Визначити головним розпорядником коштів районного бюджету та відповідальним виконавцем управління соціального захисту населення Конотопської районної державної адміністрації.

           3.Визнати таким, що втратило чинність рішення районної ради від 17.05.2017 «Про викладення районної соціальної програми «Зміцнення матеріально-технічної бази та  розширення мережі відділень в складі територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних  послуг Конотопського району, які надають соціальні послуги незахищеним верствам населення на 2017 рік» в новій редакції». 

4.Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань молоді, освіти, культури, охорони здоров`я та соціального захисту.

 

Голова районної ради                                                         А.В.Боярчук

 

Заїка   6 62 90

Суятінов  2 63 95

Надіслано до протоколу -1, постійній комісії з питань молоді, освіти, культури, охорони здоров`я та соціального захисту -1, районній державній адміністрації -1, управлінням районної державної адміністрації:  фінансовому -1, соціального захисту населення -1, територіальному центру -1, відділу економічного розвитку і торгівлі -1

 Додаток

до рішення районної ради

сьомого скликання від  02.08.2017

Районна соціальна програма «Зміцнення матеріально – технічної бази та розширення мережі відділень в складі  територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Конотопського району,  які надають соціальні послуги незахищеним верствам населення на 2017рік»

в новій редакції

(далі – програма)

І. ПАСПОРТ ПРОГРАМИ

 

1.

Ініціатор розроблення програми  

Управління  соціального захисту населення Конотопської районної державної адміністрації

2.

Дата, номер і назва розпорядчого документа органу виконавчої влади про розроблення програми

Розпорядження голови Конотопської районної державної адміністрації від  07.02.2017 № 44-ОД       «Про розроблення  районної соціальної програми «Зміцнення матеріально – технічної бази та розширення мережі відділень в складі  територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Конотопського району,  які надають соціальні послуги незахищеним верствам населення на 2017рік »;

Розпорядження голови Конотопської районної державної адміністрації від № -ОД «Про схвалення  проекту районної соціальної програми «Зміцнення матеріально – технічної бази та розширення мережі відділень в складі  територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Конотопського району, які надають соціальні послуги незахищеним верствам населення на 2017 рік »

3.

Розробник програми

Управління соціального захисту населення Конотопської районної державної адміністрації, територіальний центр  соціального обслуговування та надання  соціальних послуг Конотопського району

4.

Співрозробник програми

Салтиківська сільська рада, В’язівська сільська рада.

5.

Відповідальний виконавець програми

Управління соціального захисту населення Конотопської районної державної адміністрації, територіальний центр  соціального обслуговування та надання  соціальних послуг Конотопського району

6.

Учасники програми

Управління соціального захисту населення Конотопської районної державної адміністрації, Салтиківська сільська рада, В’язівська сільська рада.

7.

Термін реалізації програми

2017 рік                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

8.

Перелік бюджетів, які беруть участь у виконанні програми

 Районний, сільські

9.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, всього,

у тому числі:

 

 

 

  483225 гривень.

9.1.

 

 

 

 

 

Коштів районного бюджету – всього,

у тому числі

за рахунок субвенції з сільських бюджетів

Кошти інших джерел

   470125 гривень

 

  

   150000 гривень   

  

    13100 гривень

 
ІІ. Визначення проблеми, на розв'язання якої спрямована програма

 

            Основні організаційні та правові засади надання соціальних послуг особам, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги, визначає Закон України «Про соціальні послуги» № 966-ІV, який набув  чинності з 1 січня  2004 року.  Кабінетом Міністрів України     13 квітня 2007 року було затверджено «Концепцію реформування системи соціальних послуг». Зазначене завдання сучасної соціальної політики спрямоване на посилення захисту конституційних прав та свобод громадян, забезпечення поваги до кожної людини, її гідності, толерантності та гуманізму. Надання якісних послуг не лише задовольняє фізичні, соціальні та культурні потреби окремої людини, але й сприяє формуванню і збереженню духовних цінностей у суспільстві.

            На сьогоднішній день  відділеннями територіального центру соціального обслуговування  та надання соціальних послуг Конотопського району охоплено увагою 4009 особи, яким надають соціальні послуги. Працівники терцентру   забезпечують якісне надання різних видів послуг непрацездатним громадянам відповідно до висновків лікарів про ступінь втрати здатності до самообслуговування.

       З кожним роком як в цілому по Україні так і безпосередньо в Конотопському районі збільшується кількість людей, які потребують сторонньої допомоги. Ця необхідність пов’язана зі старінням населення, хворобами, які спричиняють інвалідність, втрату людиною працездатності та можливості до самообслуговування. Зміна структури населення в країні є однією з найбільш гострих проблем, з якою стикаються люди, які займаються роботою з планування надання соціальних послуг. Прогнозується довгострокова тенденція збільшення чисельності населення у віці понад 65 років. Таке збільшення частки населення літнього віку, імовірно, знайде своє відбиття в збільшенні кількості людей у віковій категорії, якій, найімовірніше, будуть необхідні догляд і допомога соціальних служб.

       Крім того, сьогодні, у більшій мірі, підопічні територіальних центрів висувають більш високі вимоги до добробуту, якості життя й стандартів соціальних послуг.

        Кожна людина має право на можливість жити нормальним життям, тому соціальні послуги повинні  задовольняти основні потреби людини, а якісні соціальні послуги забезпечувати гідне життя людини для того, щоб вона як можна довше залишалася активною і самостійною.

         З метою посилення уваги та усунення обмежень життєдіяльності громадян похилого віку, що частково втратили здатність до самообслуговування, які перебувають в складних життєвих ситуаціях та для розширення кількості одержувачів  соціальних послуг та якісного їх надання, в Конотопському районні в складі територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Конотопського району працює відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги, яке надає  соціальні послуги жителям села,а саме : перукарські послуги, послуги по пранню білизни та одягу, виконання ремонтних робіт, здійснення профілактичних та санітарно – гігієнічних заходів за місцем  проживання (перебування), допомагають в організації дозвілля.

           Для забезпечення в повному обсязі функціонування відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги в складі територіального центру, яке надаватиме послуги  на території Салтиківської   та В’язівської сільських  рад  для повноцінного забезпечення отримання даних соціальних послуг жителями сільської ради, виникає  необхідність в проведенні реконструкції частини приміщень в яких розташоване вищезгадане відділення та в забезпеченні приведення  матеріально – технічного оснащення відділення у відповідність із сучасними вимогами.

            Для повноцінного, швидкісного та своєчасного забезпечення отримання соціальних послуг жителями Присеймівської сільської ради, які знаходяться у складних життєвих обставинах, виникала необхідність у придбанні велосипедів для роботи соціальних робітників відділення соціальної допомоги вдома в складі територіального центру.

                       

                                             ІІІ. Визначення мети програми

 

             Метою даної програми є зміцнення матеріально-технічної бази територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Конотопського району для створення належних умов в забезпеченні якісного, повноцінного  та ефективного надання різноманітних видів соціальних послуг незахищеним верствам населення, які проживають  на території Конотопського району .

 

ІV. Обґрунтування шляхів і засобів розв'язання проблеми, обсягів                          та джерел фінансування; строки та етапи виконання програми

   

        Для розв’язання даної проблеми необхідно забезпечити приведення  матеріально – технічної бази відділення територіального центру, а саме  відділення організації надання  адресної натуральної та грошової допомоги, яке розташоване на території Салтиківської та В’язівської сільських рад Конотопського району  у відповідність із сучасними вимогами. Необхідно провести реконструкцію частини нежитлової будівлі для розміщення відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Конотопського району по вул. Соборна, будинок 17, в с. Салтикове Конотопського району Сумської області та провести реконструкцію частини будівлі контори для розміщення відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Конотопського району по вул. Клубна, будинок 1а, в с. В’язове Конотопського району, Сумської області згідно проектно – кошторисної документації та необхідно забезпечити приведення  матеріально – технічного оснащення відділення у відповідність із сучасними вимогами, а саме придбати меблі, інвентар та обладнання і предмети довгострокового користування. З метою можливості швидкісно та своєчасно надавати якісні соціальні послуги у більш короткий проміжок часу, що  розширює коло  отримувачів цих послуг забезпечити велосипедами соціальних робітників, які працюють на території Присеймівської сільської ради.

    Загальний обсяг фінансування програми становить –483225 гривень, в тому числі: за рахунок коштів районного бюджету – 320125гривень;

за рахунок субвенції з  сільських бюджетів –150000 гривень;

за рахунок коштів інших джерел від надходжень благодійних внесків підприємців, які працюють на території с. Салтикове – 13100 гривень.

            Виконання програми здійснюється  в 2017році.

 

V. Перелік завдань і заходів програми та результативні показники

 

          Основними завданнями програми є зміцнення матеріально – технічної бази відділення територіального центру, в тому числі  провести реконструкцію частини  приміщення для розміщення  відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги в складі територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Конотопського району, яке розташоване на території Салтиківської та В’язівської сільських рад згідно проектно – кошторисної документації та забезпечити придбання матеріалів, інвентарю, обладнання та предметів довгострокового користування, а саме пральних машин у вищезгадане відділення та у  відділення соціальної допомоги вдома для придбання велосипедів соціальним робітникам, які працюють на території Присеймівської сільської ради, з метою повноцінного, швидкісного, своєчасного та якісного надання соціальних послуг незахищеним верствам населення, забезпечення доступності жителів  сіл  до соціальних послуг, підвищення якості та ефективності їх надання.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ресурсне забезпечення районної соціальної програми «Зміцнення матеріально – технічної бази та розширення мережі відділень в складі  територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Конотопського району,  які надають соціальні послуги незахищеним верствам населення на 2017 рік»

                                                                                                                       гривень

Обсяг коштів, які планується залучити на виконання програми

Рік виконання програми

Усього витрати на виконання програми

 

Обсяг ресурсів, усього

 у тому числі:

 Районний бюджет – усього

у тому числі:

– за рахунок субвенції з сільських  бюджетів;

 Кошти інших джерел

 2017 рік

     

      2017 рік

 

      2017 рік

 

      2017 рік

483225

 

470125

 

  150000

 

   13100


                           


                                                                         

                                                                       VІ. Напрями діяльності та заходи програми

 

 

№ з/п

Назва напряму діяльності (пріоритетні завдання)

Перелік заходів програми

Строк виконання заходу

Виконавці

Джерела

фінансування

Орієнтовні обсяги фінансування (вартість)

гривень

Очікуваний результат

1

2

3

4

5

6

7

8

 1.

Підвищення  якості,  кількості  та швидкості надання соціальних послуг особам, які перебувають у складних життєвих обставинах

 

Зміцнення матеріально – технічної бази відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги  в складі територіального центру, які розташовані на території  Салтиківської та В’язівської сільських рад  Конотопського району, в тому числі:

– реконструкція частини нежитлової будівлі для розміщення відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Конотопського району по вул. Соборна, будинок 17, в с. Салтикове Конотопського району Сумської області;

– реконструкція частини будівлі контори для розміщення відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Конотопського району по вул. Клубна, будинок 1а, в с. В’язове Конотопського району, Сумської області;

– забезпечення проведення поточних видатків, необхідних для діяльності  відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги в складі територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Конотопського району, яке розташоване на території Салтиківської та В’язівської сільських рад;

 – забезпечення проведення капітальних видатків, а саме: придбання обладнання для відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Конотопського району, яке розташоване на території Салтиківської та В’язівської сільських рад ( для придбання пральних машин).

 

2017

 рік

Управління  соціального захисту населення Конотопської районної державної адміністрації, територіальний центр  соціального обслуговування та надання  соціальних послуг Конотопського району

Всього,

 у тому числі:

 

 

 

коштів районного бюджету, в тому числі:

-за рахунок субвенції з Салтиківського сільського бюджету

 

 

 

 

коштів районного бюджету, в тому числі:

-за рахунок субвенції з В’язівського сільського бюджету

 

 

 

 

-за рахунок коштів районного бюджету

 

 

 

 

 

 

 

-за рахунок коштів районного бюджету

 

-за рахунок коштів інших джерел

 

 

 

 

463100

 

 

 

 

 

108431

 

20000

 

 

 

 

 

    238000

 

    100000

     

   

    

 

 

 

 

91569

 

 

 

 

 

 

 

 

12000

 

 

13100

 

 

 

 

    

Надання якісних соціальних послуг незахищеним верствам населення, доступність в отриманні вищезазначених послуг.

2.

Підвищення  швидкості та своєчасності   надання соціальних послуг особам, які перебувають у складних життєвих обставинах

 

Зміцнення матеріально – технічної бази відділення соціальної допомоги вдома   в складі територіального центру всього,

в тому числі:            

– придбання велосипедів соціальним робітникам, які працюють на території Присеймівської сільської ради

2017

 рік

Управління  соціального захисту населення Конотопської районної державної адміністрації, територіальний центр  соціального обслуговування та надання  соціальних послуг Конотопського району

Всього,

 у тому числі:

 

 

-за рахунок коштів районного бюджету

 

20125

 

 

 

 

20125

Надання швидкісних та своєчасних  соціальних послуг незахищеним верствам населення.

 

ВСЬОГО Коштів районного бюджету – всього,

у тому числі

за рахунок субвенції з сільських бюджетів

Кошти інших джерел

 

 

 

 

 

 

 

483225

 

   

 

   470125

 

 

 

150000

 

 

 

13100

 


 

VІІ. Координація та контроль за ходом виконання програми

 

         Організація виконання програми здійснюється управлінням соціального захисту населення Конотопської районної державної адміністрації, територіальним центром  соціального обслуговування та надання  соціальних послуг Конотопського району.

            Територіальний центр соціального обслуговування та надання соціальних послуг Конотопського району  подає до 31 грудня  2017 року узагальнену інформацію про виконання програми голові Конотопської районної ради, голові Конотопської районної державної адміністрації та відділу економічного розвитку і торгівлі Конотопської районної державної адміністрації.

           Координує  хід виконання даної програми заступник голови Конотопської районної державної адміністрації.

 

 

 

 

 

Заступник голови

районної ради                                                          І.В.Клігунова

 

 

 

Перейти до вмісту