Новини

Афганістан: героїзм крізь біль і сум

ImageАфганська війна – одна з трагічних сторінок історії нашого багатостраждального народу. Її ніхто не оголошував, але вона забрала життя українців і залишила по собі невиліковні  рани більш ніж у сто п’ятдесяти тисячах українських родин, принісши багато горя.

Проте й досі за ті рішення доводиться розраховуватись життями і долями солдат та офіцерів, які там воювали.

            По різному склалася доля юнаків, які повернулися живими з Афганістану. Важкою була адаптація до мирного життя, напевно, не легшою, ніж випробування боями.

            Ще й досі сняться їм гори, походи, стрілянина бою… і друзі, яких втратили, або зранені і душевно спустошені повернулися додому.

В урочистостях з нагоди 29 річниці виведення військового контингенту з Афганістану, які відбулися 16 травня 2017 року біля пам’ятного знаку воїнам-афганцям, взяла участь делегація з Конотопського району на чолі з районним керівництвом, начальник управління військової патріотичної роботи та соціального захисту учасників бойових дій, інвалідів війни, сімей загиблих та померлих української спілки ветеранів Афганістану, полковник Сергій Козаченко, голова обласної спілки ветеранів Афганістану Анатолій Лінник та безпосередньо учасники тих подій, їх рідні, молодь.

            В ході урочистостей медаллю за заслуги III ступеня були нагороджені воїни-афганці Олексій Телятник та Ігор Хінний.

            До пам’ятного знаку героям, воїнам-інтернаціоналістам поклали квіти та в знак світлої пам’яті тих, хто віддав своє життя, увійшовши в безсмертя присутні схилили голови та вшанували їх хвилиною мовчання.

Image

Image 

 

Перейти до вмісту