Новини

«Чорнобиль в серці України, а біль його на всій землі»

Image26 квітня, вся Україна і світ відзначає 31-ші роковини з дня аварії на Чорнобильській АЕС. Цього дня вшановують героїзм працівників ЧАЕС, пожежників, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, працівників міліції – всіх, хто брав участь у ліквідації наслідків цієї техногенної катастрофи.

Біля пам’ятного знаку потерпілим внаслідок аварії на ЧАЕС відбувся мітинг-реквієм в якому взяли участь представники влади Конотопського району, трудових колективів, молодь і безпосередньо учасники тих подій.  

 – Ми схиляємо голову перед пам’яттю загиблих в цій боротьбі та закликаємо зберегти пам’ять Чорнобиля, поважати мужність тих героїв, які сьогодні разом з нами. Ми повинні пам’ятати про ту страшну трагедію і зробити все, щоб ніколи не повторилася ядерна катастрофа, – відзначили керівники Конотопського району.

До підніжжя пам’ятного знаку  було покладено корзини живих квітів. На адресу ліквідаторів лунали слова вдячності за їх мужність, професіоналізм, патріотизм, безкорисну любов до рідної землі. Пам’ять про ліквідаторів, які віддали своє життя заради нашого майбутнього вшанували хвилиною мовчання.      

Цього дня в районній бібліотеці і навчальних закладах Конотопського району оформлені  книжкові виставки, представлені документальні та художні твори про трагічні події на Чорнобильській АЕС. Проведено  години історичної пам’яті, де розповіли про страшні квітневі дні далекого 86-го року, про перших, хто вступив у бій з невидимим ворогом, про учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, про їх мужність та відвагу, самопожертву і героїзм, який вони проявили заради майбутнього своїх рідних, всієї неньки України.

Image

Image 

 

Перейти до вмісту