Новини

Звернення голови районної ради Анатолія Боярчука з приводу 31-річниці трагедії на Чорнобильській АЕС

ImageШановні земляки! 

Тридцять один рік минув з того часу, коли страшна біда прийшла в Україну, накривши її чорним радіаційним крилом – трагедія Чорнобильській АЕС. У квітні 1986 року у різні мови світу увійшло українське слово “Чорнобиль”. Для всього людства воно стало символом страшної техногенної катастрофи та величезної екологічної біди.

За офіційними даними від радіаційних викидів постраждали більше трьох мільйонів людей. Масштаби цієї трагедії могли бути значно більшими, якби не мужність і самопожертва героїв-ліквідаторів. Ризикуючи здоров'ям та життям, сотні тисяч пожежників, військових, інженерів, лікарів встали на шляху радіаційного лиха. Серед них були і наші земляки.

Тож хочу висловити подяку всім ліквідаторам, які ризикуючи своїм життям та здоров’ям, захистили всіх нас від радіаційного лиха, відстояли для нас майбутнє. Серед них, нажаль, сьогодні немає багато наших земляків. Згадаймо усіх, кого забрав Чорнобиль! Вічна їм пам'ять!

Шановні ветерани Чорнобиля! Бажаю вам міцного здоров’я, сил, оптимізму та миру. Жителі Конотопського району щиро вдячні вам за подвиг в ім’я українського народу.

Низький вам уклін!

Перейти до вмісту