Новини

Відбулася 15 сесія Конотопської районної ради 7 скликання

Image22 лютого 2017 року відбулася 15 сесія Конотопської районної ради 7 скликання. В роботі сесії взяли участь депутати районної ради, заступники голови райдержадміністрації, керівники правоохоронних та контролюючих органів, підприємств, організацій та установ району, управлінь та відділів райдержадміністрації, селищний і сільські голови, представники засобів масової інформації.

 

Відкрили пленарне засідання під виконання Державного Гімну України. В урочистій обстановці голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук, голова Конотопської районної державної адміністрації Микола Горбенко спільно з військовим комісаром Конотопського ОМВК Романом Радіоненком  під оплески залу вручили учаснику АТО Дмитру Лисенку державну нагороду України від президента України Петра Порошенка – орден "За мужність" III ступеня.

Image 

Основними питаннями порядку денного сесії були звіт голови районної ради Анатолія Боярчука про свою діяльність, публічний звіт голови Конотопської районної державної адміністрації Миколи Горбенка про виконання програми економічного і соціального розвитку, районного бюджету і делегованих районною радою повноважень, інформації керівників правоохоронних органів про стан законності та заходи її зміцнення і про стан протидії злочинності, охорони прав і свобод людини, а також інтересів суспільства і держави, забезпечення публічної безпеки і порядку в Конотопському районі, а також звіти про виконання програми економічного і соціального розвитку Конотопського району та районного бюджету за 2016 рік.

 Image

Підсумовуючи роботу, голова районної ради Анатолій Боярчук констатував, що  рада працювала плідно – зроблено не мало. Затверджуючи програми, які визначають основні напрямки подальшого розвитку району, та вирішуючи проблеми, що турбують жителів району, депутати сформувалися як єдина команда. І, як єдиний організм, плідно співпрацюють з райдержадміністрацією, селищною та сільськими радами, керівниками сільськогосподарських підприємств, забезпечуючи умови для сталого  розвитку сільських територій. Очільник району окреслив основні напрямки для роботи на 2017 рік, відзначивши, що діяльність районної ради і в подальшому буде спрямована  на ефективне розв’язання нагальних проблем жителів Конотопського району.

 Image

Депутати взяли до відома звіти керівників району та інформації керівників правоохоронних органів, затвердили звіти по програмі соціально-економічного розвитку району та районного бюджету за 2016 рік, внесли  зміни на 2017 рік.

На сесії розглянули низку питань з прийняття і передачі міжбюджетних трансфертів у 2017 році  на галузь освіти, медичну сферу, соціальний захист та внесли відповідні зміни до окремих районних програм. Депутати прийняли рішення з земельних питань. Надали згоду на оренду та реконструкцію частини будівлі в с.В’язове для розміщення відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Конотопського району.

Реагуючи на численні звернення громадян Конотопського району, з метою підтримки та захисту індивідуальних господарств сільських жителів, зняття соціальної напруги серед населення, враховуючи ситуацію, яка склалася довкола закупівельних цін на молоко, депутатами Конотопської районної ради було ініційовано направлення звернення до  Президента України Порошенка П.О., Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б., голови Верховної Ради України Парубія А.В., народних депутатів України Деркача А.Л., Молотка І.Ф., Лаврика М.І., Бухарєва В.В.  щодо врегулювання закупівельних цін на молоко.

Ще одне звернення «Щодо заборони посадки-висадки пасажирів по станції Конотоп» районні депутати адресували Прем’єр-міністру України Гройсману В.Б., міністру інфраструктури України Омеляну В.В., голові правління ПАТ «Українська залізниця» Балчуну В.  з проханням вжити усіх можливих заходів щодо відновлення посадки/висадки пасажирів на станції Конотоп на пасажирських потягах № 6/5 Київ – Москва, № 24/23 Одеса – Москва та № 55/90-89/55 Хмельницький/ Жмеринка – Москва, яка була заборонена з 1 жовтня 2016 року.

Image 

Цього ж дня в фоє адмінбудинку Конотопської райдержадміністрації за підтримки голови  районної  ради  Анатолія Боярчука  і голови райдержадміністрації Миколи Горбенка відбулась благодійна  виставка-аукціон   робіт Ірини Ніколаєнко.

             Народилася Ірина у 1975 році у селі Курилівка Конотопського району і так склалося, що з дитинства вона прикута до ліжка. Знайшовши порятунок у вишиванні, молода жінка створює справжні шедеври, що заворожують своєю чистотою і чарівністю, зачаровують своєрідною гамою кольорів. Серед них – чудові картини на тематику «символи року», релігійні сюжети, квіти, тварини, в яких вона втілює яскраві творчі задуми. Неодноразово художні витвори особливої майстрині, представлені на виставках,  відзначалися грамотами.

             Активну участь у заході разом з керівниками району взяли депутати районної ради, селищний та сільські голови, керівники підприємств, організацій та установ району, управлінь та відділів райдержадміністрації. Усі бажаючі з захопленням та задля надання допомоги людям з особливими потребами, ознайомились і придбали роботи майстрині. Усі виручені кошти були особисто передані Ірині Ніколаєнко для подальшого розвитку її талановитих здібностей.

Image 

 

Перейти до вмісту