Новини

Відбулась презентація збірки дитячих віршів дітей Конотопського району «Ми – Україна!»

Image21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. В цей день у рамках проекту «Відкриваємо Україну» в адмінбудинку Конотопської райдержадміністрації відбулась презентація збірки дитячих віршів дітей Конотопського району «Ми – Україна!».

 

Участь у заході взяли голова районної ради Анатолій Боярчук, голова Конотопської районної державної адміністрації Микола Горбенко, почесний громадянин Конотопського району Маргарита Чепурна, вчителі та учні  навчальних закладів району, працівники Конотопської районної бібліотеки, громадськість району, місцеві ЗМІ.

Збірка поезій і малюнків Конотопського району, має величну назву «Ми – Україна!». Вона вийшла в кількості 100 примірників, і в котре засвідчила: наш край має талановиту й національно свідому молодь, яка любить свою країну, сповнена рішучості діяти, боротися за своє майбутнє, за свою Україну. Її здобутки ще вельми скромні, але за ними стоїть така перспектива, що перехоплює подих. Це – достойний подарунок Конотопському району і рідній державі.

Ведучі заходу представляючи книгу зазначили, що вихід у світ книги «Ми – Україна!» став можливим завдяки підтримці  голови районної ради Анатолія Боярчука, голови Конотопської районної державної адміністрації Миколи Горбенка, завдяки фінансовій підтримці генерального директора ТОВ «Вітчизна» Сергія Чижика. Їх увага до культурної спадщини рідного краю проявляється не тільки у фінансовій підтримці, а й є прикладом небайдужості до виховання у молоді духовності та шанобливого ставлення до рідного слова, до рідної землі.

На урочисто прикрашеній сцені автори збірки розповіли для всіх присутніх про написання книжки, читали вірші, співали патріотичні пісні. Представлення видання супроводжувалось відео презентацією.  

            «Українська мова – Божий дар нашої нації. Вона багата, ніжна й ласкава, мудра, доброзичлива, глибокодумна, чиста, правдива. Шануйте і любіть рідну мову, піклуйтеся про неї, захищайте, розкривайте для себе її велич й могутню силу. Збережемо її в усій чудовій красі для себе й наступних поколінь!», – констатував голова районної ради Анатолій Боярчук.

Image

Image

Image

Image 

 

 

 

 

Перейти до вмісту