Новини

Конотопський район з робочим візитом відвідав голова Сумської облдержадміністрації Микола Клочко

Image8 лютого 2017 року з робочим візитом Конотопщину відвідав голова Сумської обласної державної адміністрації Микола Клочко у супроводі заступника голови Сумської обласної державної адміністрації Миколи Подопригори.

В рамках візиту очільник Сумщини разом із головою Конотопської районної ради Анатолієм Боярчуком, головою Конотопської райдержадміністрації Миколою Горбенком, взяв участь в нараді для керівників професійно-технічних навчальних закладів аграрного профілю області з теми «Співпраця професійно-технічних навчальних закладів та представників агробізнесу у запровадженні дуальної освіти», що проходила на базі державного професійно-технічного навчальному закладу «Конотопський професійний аграрний ліцей».

Учасники зібрання – директор ДУ «Науково-методичний центр інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності вищих навчальних закладів «Агроосвіта» МОН України Тетяна Іщенко, директор департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Олена Попова, в.о. директора департаменту агропромислового розвитку Сумської обласної державної адміністрації Оксана Петрова, ректор Сумського національного аграрного університету Володимир Ладика, керівники навчальних закладів, сільськогосподарських підприємств, громадськість, – разом з очільником області обговорили перспективи здійснення підготовки спеціалістів для аграрної сфери за системою дуальної освіти, якою передбачається, що у підготовці молодих фахівців беруть участь відразу два заклади – навчальний (виш, коледж тощо) і навчальне підприємство. Процес організований так, що спочатку студент чи учень отримує базові теоретичні знання, а потім іде практикуватися на підприємство, яке заздалегідь уклало з навчальним закладом угоду про співпрацю.

Голова облдержадміністрації наголосив, що в сьогоднішніх реаліях ПТУ мають готувати конкурентоспроможних фахівців, які б відповідали вимогам роботодавців. А це неможливо не тільки без оновлення матеріальної бази та перепідготовки педагогічного складу, а й без зміни світогляду щодо цих закладів.

«Тож ми ставимо собі за мету пошук нових форм співпраці навчальних закладів та представників аграрного бізнесу, об’єднання інтелектуального та виробничого потенціалу у підготовці нового покоління кваліфікованих робітників аграрної галузі. І однією з таких форм є дуальна освіта», – підкреслив Микола Клочко.

Про європейський досвід поєднання теоретичної освіти та практичної підготовки у навчанні фахівців присутнім розповіла експерт проекту «Німецько-український агрополітичний діалог» Марія Ярошко.

Згідно з програмою робочої поїздки голова облдержадміністрації взяв участь у відкритті оновленої амбулаторію загальної практики сімейної медицини в одному з віддалених від центру мікрорайонів міста Конотоп, а також здійснив запис на місцевому телебаченні.

Цього ж дня очільник Сумщини здійснив у адмінбудинку Конотопської райдержадміністрації особистий прийом громадян за участю голови районної ради Анатолія Боярчука і голови районної державної адміністрації Миколи Горбенка.

До голови облдержадміністрації зверталися мешканці району та районного центру з наболілих проблем, серед яких – ситуація із пасажирськими перевезеннями по залізничній станції «Конотоп», ремонт доріг, забезпечення учасників АТО житлом, допомога у придбанні на пільговій основі ліків для онкохворої жінки тощо.

Зокрема під час розгляду звернення щодо ремонту ділянки дороги державного значення між селами Сім’янівка – Дубов’язівка – Курилівка – Базилівка голова облдержадміністрації зазначив, що це питання буде вирішуватися за умов співфінансування.

У ході особистого прийому Микола Клочко надав вичерпні відповіді на хвилюючі питання жителів Конотопського району.

В рамках одноденного візиту делегація на чолі голови облдержадміністрації разом з керівниками району відвідали Дубов’язівський навчально-виховний комплекс  спеціалізовану  школу  І-ІІІ ступенів дошкільний навчальний  заклад  Конотопської  районної  ради. Очільник   Сумської  ОДА   пройшовся  коридорами  навчального  закладу  та  був  задоволений наявною  матеріальною  базою   навчально-виховного  комплексу. Відзначив, що  навчальний  заклад  один  із  кращих  в  системі  освіти області.   Микола  Олексійович  в  теплій  і  дружній  атмосфері  поспілкувався  з  старшокласниками   під  час  заняття – тренінгу  з  психологом  навчального   закладу. 

Підводячи підсумки очільник Сумщини високо оцінив роботу керівників району. Відзначив, що в районі є справжні господарі, які керують усіма напрямками роботи, повністю володіють ситуацією в районі. Завдяки цьому на Конотопщині розвиваються сільські території.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image 

 

 

 

 

 

 

 

 

Перейти до вмісту