Новини

Конотопська ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області інформує

ImageВідомості про суми виплачених доходів в Електронному кабінеті платника

Конотопська ОДПІ доводить до відома платників податків, що  у рамках кампанії декларування доходів громадян та електронного декларування доходів державних службовців для фізичних осіб в Електронному кабінеті платника функціонують такі сервіси:

– «Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді». Сервіс створено з метою забезпечення зручності платників, які бажають отримати відомості про доходи в електронному вигляді. 

Для цього фізичній особі з використанням електронного цифрового підпису (ЕЦП) необхідно в розділі «Подання заяв, запитів для отримання інформації» особистого кабінету створити та направити відповідний запит. Запит для отримання відомостей про доходи формується виключно фізичними особами – платниками податків для отримання інформації про себе.  Звертаємо увагу, що відомості про суми отриманих доходів та суми сплачених податків в електронному вигляді надаються за останні три роки (по квартально), відомості за останній звітний період (квартал) надаються через 60 днів після його закінчення; 

– «Декларація про майновий стан і доходи в електронному вигляді».  Фізичні особи у відкритій частині Електронного кабінету платника можуть заповнити, зберегти та роздрукувати декларацію, а в розділі «Введення звітності» особистого кабінету з використанням ЕЦП можуть подати декларацію в електронному вигляді. Безкоштовно отримати ЕЦП можна в акредитованому центрі сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту ДФС.

 

Термін приведення неприбутковими організаціями установчих документів продовжено до 1.07.2017 року

Конотопська ОДПІ повідомляє, що неприбуткові підприємства, установи та організації, внесені до Реєстру неприбуткових установ та організацій на день набрання чинності Законом України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування неприбуткових організацій", не підлягають виключенню з цього Реєстру до 1 липня 2017 року.

Зазначена норма передбачена п. 34 підр. 4. Податкового кодексу України, з урахуванням змін, внесених Законом України від 21.12.2016  №1797 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні».

Поряд з цим нагадуємо, що релігійним неприбутковим організаціям Законом України від 06.10.16 № 1667 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо уточнення окремих положень про оподаткування неприбуткових організацій",  тимчасово, до 1 січня 2018 року, продовжено термін щодо приведення у відповідність установчих документів.

 

Щодо Класифікатора ДФС, митниць ДФС та їх структурних підрозділів, затвердженого наказом ДФС від 19.01.2017 №26

Запровадження в національне законодавство України положень Конвенції про єдиний режим транзиту від 20.05.1987, передбачає застосування транзитної декларації типу Т (Т1, Т2, тощо).

Транзитна декларація базується на даних, які містяться у Конвенції про єдиний режим транзиту від 20.05.1987, та містить необхідні відомості, зокрема, дані щодо MRN, LRN, GRN (основний, локальний довідкові номери та номер гарантії), митниць відправлення, транзиту та призначення. Структура наведених довідкових номерів MRN, LRN, GRN містить відповідні коди підрозділів митниць.

Інформація щодо митниць повинна бути розміщена договірними країнами на офіційному сайті Європейського Союзу EUROPA.EU у вигляді Customs Office List, форма яких також передбачає наявність кодів підрозділів митниць. Інформація, що міститься у Customs Office List, використовується учасниками транзиту при заповненні, перевірці транзитної декларації, для визначення митниці призначення тощо.

Такі коди митниць створюються за формою чітко встановленою Конвенцією про єдиний режим транзиту від 20.05.1987 року.

З метою приведення формату кодів ДФС, митниць, митних постів, відділів і секторів митного оформлення та пунктів пропуску (пунктів контролю) у відповідність до вимог Конвенції про єдиний режим транзиту, ДФС видано наказ від 19.01.2017 року № 26 «Про затвердження Класифікатора ДФС, митниць ДФС та їх структурних підрозділів».

Новий класифікатор застосовуватиметься при заповненні митних декларацій та митному оформленні з 1 лютого 2017 року.

 

В рамках операції "Рубіж-2016" затримано товарів на 2,1 млрд. гривень

У минулому році в рамках операції "Рубіж-2016" співробітниками податкової міліції було затримано та вилучено товарів, які намагалися незаконно переправити через державний кордон як в Україну, так і за її межі, на загальну суму 2,1 мільярда гривень. Про це повідомив Перший заступник Голови ДФС Сергій Білан під час прес-конференції.

"Протягом 2016 року сума встановлених збитків по всіх кримінальних процесах у цій сфері становить 655,3 мільйона гривень, з яких відшкодовано 247,7 мільйона. У рамках проведення операції розпочато 195 кримінальних проваджень у митній сфері. В ході їх розслідування вилучено товарів на суму 2,1 мільярда гривень, з яких на товари на суму понад 1,4 мільярда накладено арешт", – зауважив він.

Разом з тим Сергій Білан відзначив, що у 2017 році вказану операцію продовжено і запобігання спробам незаконного переміщення товарів через державний кордон є одним із основних завдань податкової міліції.

"З першого січня 2017 року було виявлено, вилучено та арештовано підакцизних товарів на суму майже 100 мільйонів гривень. Це та продукція, яку намагалися незаконно доставити в Україну або вивезти з України, або продати на тіньовому ринку", – підкреслив він.

 

Платники спрямували на підтримку армії понад 31 млн. гривень

У грудні 2016 року платниками податків зареєстрованими в Конотопській ОДПІ  сплачено до Державного бюджету 3,9 млн. гривень військового збору. Загалом Конотопською ОДПІ з за  2016 рік, завдяки платникам податків до бюджету мобілізовано 35,2 млн. грн цього збору, що перевищило встановлені ГУ ДФС у Сумській області завдання на 3,3 млн. грн. та більше минулорічних надходжень на 8,9 млн. грн (збір за 2015 рік складав 26,3 млн. гривень.)

Враховуючи ситуацію, яка останніми роками склалась в України необхідно відмітити , що вказаний збір є вкрай необхідним для захисту відстоювання незалежності нашої держави. При цьому   платниками збору є  фізичні особи – резиденти, які отримують доходи як з джерела їх походження в Україні, так і іноземні доходи; фізичні особи – нерезиденти, які отримують доходи з джерела їх походження в Україні та податкові агенти. Ставка збору становить 1,5 відсотків від об’єкта оподаткування.

Фізичні особи, які отримують доходи за межами України та вважають себе патріотами рідної держави зобов’язані долучитись до виконання свого громадянського обов’язку та прийняти участь в декларування своїх доходів надавши декларацію за 2016 рік про доходи до Конотопської ОДПІ.

 

Перейти до вмісту