Новини

В Конотопському районі відкрито оновлений районний Будинок культури

Image13 січня 2017 року в Конотопському району відбулось урочисте відкриття нового приміщення районного Будинку культури, що знаходиться на території с.Попівка.

На урочистості з цієї нагоди зібрались представники громад району,  місцеві жителі, депутати районної ради. Були присутні і почесні гості, серед них:голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук, голова Конотопської райдержадміністрації Микола Горбенко, заступник голови Сумської облдержадміністрації Іван Боршош , начальник управління культури і туризму Сумської облдержадміністрації Олена Мельник.

             З нагоди свята відбувся святковий концерт «Новорічний передзвін». Неповторне й чарівне дійство приготували учасники художньої самодіяльності для присутніх у залі. У виконанні аматорських колективів району лунали  українські колядки, щедрівки, засіванки.

             Креативність працівників відділу культури райдержадміністрації в організації святкового концерту  як і завжди знайшла розуміння і вдячність усіх присутніх: обрядові пісні й танці, весела музика, спецефекти, прекрасне оформлення сцени і зали не залишилися поза увагою жодного.

             Представники влади зі сцени привітали з новорічно-різдвяними святами жителів Конотопщини, які зібралися в актовій залі, подякували всім, хто доклав зусиль у проведенні ремонтних робіт, закликали громаду до активної роботи спрямованої на відновлення та розвиток культурно-мистецького надбання краю та побажали, щоби вогнище культури ніколи не згасало в Попівці, від чого отримували б задоволення в якісному проведенні дозвілля  молодь, люди середнього й похилого віку. 

             У своєму виступі голова районної ради Анатолій Боярчук  відзначив: „Сьогодні ми зібралися на відкриття районного Будинку культури, який відремонтований за кошти районного бюджету. Щиро бажаю всім, щоб в цій оновленій будівлі лунали народні й сучасні пісні, молодь вчилась танцювати, співати, як робили це ще наші батьки. Я впевнений, що з такою технічною базою місцеві аматори будуть переможцями багатьох мистецьких районних і обласних заходів. Добра вам, злагоди, затишку та благополуччя!”.

             Слід зазначити, що на капітальний ремонт районного будинку культури з районного бюджету виділено 890 тисяч гривень. Реконструйовано фойє та кабінети,  капітально відремонтовано глядацький зал та сцену, гурткові кімнати, замінено вікна і двері на енергозберігаючі, облаштовано два санвузли.

             Біля будинку культури за кошти Попівської сільської ради встановлено дитячий ігровий майданчик.

             На сьогодні завдяки зусиллям районної влади громада отримала оновлений, сучасний затишний районний Будинок культури. Це приклад того, як влада працює заради майбутнього та поліпшення життя сільських жителів.

Image 

Image

Image

Image

Image

Image 

 

 

 

 

Перейти до вмісту