Новини

Конотопська ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області інформує

ImageРежим роботи Центрів обслуговування платників у святкові та вихідні дні

  Конотопська ОДПІ повідомляє про режим роботи ЦОП у святкові та вихідні дні:

31 грудня 2016 року — робочий день у режимі чергування (за необхідності із залученням спеціалістів відповідних структурних підрозділів) до 13 год. 00 хв.;

6 січня 2017 року — відповідно до законодавства про працю робочий день скорочено на одну годину;

9 січня 2017 року — робочий день у режимі чергування (за необхідності із залученням спеціалістів відповідних структурних підрозділів) до 18 год. 00 хв.;

З, 4, 5 січня 2017 року — робочі дні відповідно до затверджених графіків роботи ЦОП;

1, 2, 7, 8 січня 2017 року — вихідні дні.

 

Результати детинізації економіки

ДФС ефективно працює у напрямі детінізації економіки. Результатом відпрацювання ризикових операцій суб’єктів господарювання є збільшення обсягів декларування ПДВ. Про це зазначив Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров.

За його словами, у грудні 2016 року платниками задекларовано рекордну суму ПДВ до сплати – 16,5 млрд. гривень. Таким чином, зафіксовано найбільший показник за всю історію адміністрування цього податку.

Загалом, цього року спостерігається щомісяця зростання декларування та сплати ПДВ. У першій половині 2016 року середньомісячна сплата була на рівні 8 млрд. гривень.

 

Проведення всеукраїнського онлайн опитування

З метою поліпшення якості обслуговування та підвищення рівня довіри громадян до фіскальних органів за ініціативи ДФС дослідницька компанія ГФК Юкрейн за підтримки Німецького товариства з міжнародного співробітництва (GIZ) наприкінці 2016 року провела опитування платників податків щодо якості обслуговування у службі. В опитуванні взяли участь 1345 респондентів з усіх регіонів України.

На думку платників, потрібно підвищити швидкість обслуговування під час відвідування органу ДФС, зрозумілість наданих консультацій, рівень професійної компетенції фахівців, онлайн послуги тощо. Відзначили респонденти і роботу Центрів з обслуговування платників, зокрема, дві третини з них вважають, що ЦОП мають бути в кожному населеному пункті. При цьому 80 відс. опитаних вважають, що у кожному Центрі мають бути відділення Акредитованого Центру сертифікації ключів.  

Серед першочергових змін, які необхідно здійснити в обслуговуванні в органах ДФС, майже 50 відс. назвали підвищення професіональності та кількості персоналу, 19 відс. – покращення онлайн послуг (без необхідності відвідування органу ДФС особисто), 6 відс.- спрощення надання послуг електронного цифрового підпису тощо.

 

 

 

На Сумщині затримали вантажівку з контрабандними тютюновими виробами

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Сумській області спільно з працівниками УСБУ у Сумській області викрили канал конрабандного постачання до країн Європи контрафактної тютюнової продукції. У ході операцій «Акциз-2016» та «Рубіж – 2016» працівниками отримано інформацію про транспортування значної партії тютюнових виробів сумнівного походження.

Проведеними заходами 27 грудня 20106 року у передмісті м. Суми зупинено вантажний автомобіль (фуру), в результаті огляду якої виявлено партію цигарок іноземного виробництва «Ashima» без марок акцизного податку, що згідно супровідних документів транспортувалася під виглядом вантажу пластикових виробів.

За наявною інформацією виявлена тютюнова продукція має контрабандне походження, перевозилася територією України за підробленими документами та призначалася для реалізації на території країн Європи без сплати відповідних податків. З незаконного обігу вилучено близько 300 тисяч пачок контрафактної тютюнової продукції  орієнтовною вартістю близько 9 млн.  гривень.

У даний час проводяться невідкладні заходи щодо встановлення всіх обставин незаконної діяльності.

 

Місцеві бюджети отримали більше 502 млн. гривень

«Конотопською ОДПІ за 11 місяців поточного року забезпечено збір до місцевих бюджетів в сумі 502,1 млн. гривень що на 188,1 млн. грн, або  59,9 відсотків більше ніж за відповідний період 2015 року» – повідомив Юрій Чеботарьов, в.о. начальника Конотопської ОДПІ.

«У листопаді 2016 року місцеві скарбниці отримали 53,9 млн. гривень, це на 19,6 млн. гривень більше ніж за відповідний період минулого року. Основним джерелом наповнення місцевих бюджетів у січні-листопаді поточного року є податок на доходи фізичних осіб. Його надходження склали 295,9 млн. гривень. Від землевласників та землекористувачів надійшло 91,9 млн. гривень податку на майно в частині плати за землю. Також  з початку року до місцевих бюджетів надійшло: єдиного податку – 65,0 млн. гривень та  акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів – 30,6 млн. гривень.

Кожний працівник Конотопської ОДПІ в межах своїх повноважень вживає всі  законні заходи для збільшення податкових надходжень з метою забезпечення стабільності життя та добробуту громадян», – зазначив Юрій Чеботарьов. 

Перейти до вмісту