Новини

В Конотопському районі вшанували пам’ять жертв голодоморів

Image25 листопада 2016 року, на виконання Указу Президента України від 1 листопада 2016 року № 480/2016  «Про заходи у зв'язку з Днем пам’яті жертв голодоморів», в Конотопському районі вшанували  пам’ять жертв геноциду українського народу – Голодомору 1932-1933 років, голодоморів 1921-1922, 1946-1947 років в Україні, відбулися відповідні заходи, зокрема покладання квітів, вінків і тематичних композицій до пам’ятних знаків та місць поховань жертв голодоморів і вшанування їх пам’яті.

У церемонії покладання в селі Попівка взяли участь керівництво Конотопського району, сільський голова Попівської сільської ради, депутати районної ради, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники підприємств, організацій та служб району, священнослужителі, школярі, громадськість.

             Хвилиною мовчання вшанували пам’ять по померлим у роки голодоморів, по завершенню мітингу до пам’ятного знаку було покладено колоски пшениці з кетягами калини, запалено свічки пам’яті і скорботи та відправлено панахиду по невинно загиблим жертвам геноциду.       

             В закладах освіти та культури організовані книжково-ілюстративні виставки «Голодомор не зламав», «Не згасни, свічко пам’яті», «Пам'ятай жертв Голодомору», «Час, зупинись. Люди, слухайте», онлайн-перегляди «Голодний рік, як чорна птиця, над краєм змореним літав» тощо.    

            У  зв’язку з Днем пам’яті жертв голодоморів 26 листопада 2016 року в Конотопському районі приспустять Державний Прапор України, о 16.00 годині відбудеться загальнонаціональна хвилина мовчання на вшанування пам’яті жертв геноциду Українського народу – Голодомору 1932-1933 років, голодоморів 1921-1922, 1946-1947 років в Україні та загальноукраїнська акція "Засвіти свічку", до якої долучаться жителі Конотопського району.

Image

Image

Image 

 

 

Перейти до вмісту