Новини

Конотопська ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області інформує

ImageПрацівники податкової міліції ГУ ДФС у Сумській області вилучили з незаконного обігу чергову партію спирту

У ході заходів, спрямованих на перекриття каналів постачання сировини для незаконного виготовлення ЛГВ – спирту, що проводилися в рамках операції «Акциз – 2016»,

оперативними працівниками ГУ ДФС у Сумській області спільно зі співробітниками національної поліції в одному з районних центрів Сумської області зупинений вантажний фургон Mercedes Benz  під керуванням громадянина, який, не будучи зареєстрований суб’єктом підприємницької діяльності, перевозив без необхідних документів дозвільного характеру партію спирту у ємностях з полімерного матеріалу.

        Вжитими заходами з незаконного обігу вилучено близько 2,5 тисячі літрів  спирту, а також автомобіль Mercedes Benz. Загальна орієнтовна вартість вилучених товарно-матеріальних цінностей становить 525 тисяч гривень.

        Проводяться подальші заходи щодо встановлення обставин протизаконної діяльності та притягнення винних до відповідальності згідно чинного законодавства України.

 

Дані з Єдиного державного реєстру виробників лікеро-горілчаної продукції оприлюднені на порталі ДФС

На офіційному веб-порталі ДФС оприлюднені дані з Єдиного державного реєстру виробників спирту етилового, коньячного і плодового, спирту етилового ректифікованого виноградного, спирту етилового ректифікованого плодового, спирту-сирцю виноградного, спирту-сирцю плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Всі дані з Реєстру розміщено на офіційному порталі ДФС. Зокрема, це інформація щодо суб’єкта господарювання, виду господарської діяльності, серії, номера ліцензії та терміну її дії, а також дати включення та дати виключення суб’єкта господарювання з Реєстру».

Дані з Реєстру розміщено за адресою: http://sfs.gov.ua/dovidniki–reestri–perelik/reestri/151988.html

Крім того, оприлюднюються відомості з Єдиного державного реєстру обладнання для промислового виробництва сигарет та цигарок. Їх можна знайти за посиланням: http://sfs.gov.ua/dovidniki–reestri–perelik/reestri/191577.html.

 

 Україні потрібно рухатися в напрямі підвищення реальної заробітної плати

Про необхідність підвищення мінімальної заробітної плати повідомив Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров в інтерв’ю виданню «Обозреватель».

«Підвищення заробітної плати – це м'яке підштовхування до детінізації економіки та забезпечення добробуту людей. Сьогодні реальна середня заробітна плата навіть у бюджетників знаходиться в районі 5 тисяч гривень. Потрібно рухатися в напрямку підвищення реальної зарплати, тим самим витягаючи і реальну мінімальну», – наголосив очільник відомства.

Він підкреслив, що питання підвищення заробітної плати знаходиться в площині детінізації оплати праці та чесної сплати податків. «Необхідно зробити так, щоб платити зарплату в конвертах, не сплачуючи податки, було не вигідно. Це, в свою чергу, буде стимулювати виробництво, споживання, будуть з'являтися нові цикли економіки, які створюють нові робочі місця».

«Уряд зробив хороший перший крок, вийшовши з ініціативою підвищити «мінімалку» до 3200 гривень. Думаю, що дуже скоро потрібно йти далі – до 5000, а потім – на рівень більше 7000», – додав Роман Насіров. 

 

Внесені зміни до оподаткування неприбуткових організацій

Конотопська ОДПІ інформує, що 20.11.2016 набрав чинності Закон України від 06.10.2016 №1667-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо уточнення окремих положень про оподаткування неприбуткових організацій» (далі – Закон №1667).

Законом №1667 визначено, що доходи неприбуткових релігійних організацій можуть використовуватись не тільки для фінансування видатків на їх утримання та напрямів діяльності, визначених їх установчими документами, але й для здійснення неприбуткової (добродійної) діяльності, передбаченої законом для релігійних організацій, у тому числі надання гуманітарної допомоги, здійснення благодійної діяльності, милосердя.

При цьому, фінансування цих видатків не вважається розподілом отриманих доходів (прибутків) або їх частини серед засновників (учасників), членів такої організації, працівників (крім оплати їхньої праці, нарахування єдиного соціального внеску), членів органів управління та інших пов’язаних з ними осіб.

Крім того, Законом №1667 пункт 35 підрозділу 4 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України доповнено абзацом третім такого змісту:

«Тимчасово, до 1 січня 2018 року, не може бути підставою для виключення неприбуткових релігійних організацій з Реєстру неприбуткових установ та організацій невиконання такими релігійними організаціями вимог до установчих документів, визначених підпунктом 133.4.1 пункту 133.4 статті 133 цього Кодексу».

Закон №1667 опубліковано у газеті «Голос України» від 19.11.2016 №221.

 

Повідомлення за формою № 20-ОПП подається до фіскального органу

 за основним місцем обліку

Конотопська ОДПІ нагадує, що платник податків зобов’язаний, зокрема, повідомляти про всі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, контролюючі органи за основним місцем обліку згідно з порядком обліку платників податків.

Об’єктами оподаткування і об’єктами, пов’язаними з оподаткуванням, є майно та дії, у зв’язку з якими у платника податків виникають обов’язки щодо сплати податків та зборів.

Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність, за формою № 20-ОПП (додаток 11 «Порядку обліку платників податків і зборів») подається протягом 10 робочих днів після їх реєстрації, створення чи відкриття до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків.

У разі створення відокремленого підрозділу юридичної особи з місцезнаходженням за межами України повідомлення за формою № 20-ОПП подається юридичною особою протягом 10 робочих днів після створення, реєстрації такого підрозділу до контролюючого органу за основним місцем обліку юридичної особи.

Рекомендований довідник типів об’єктів оподаткування оприлюднено на офіційному веб-сайті ДФС України (http://sfs.gov.ua/dovidniki–reestri–perelik/dovidniki-/127294.html).

Можливості подання платниками податків повідомлення за формою № 20-ОПП в електронному вигляді не передбачено.

Зазначена норма передбачена п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу України. До порушників застосовуються штрафи передбачені статтею 117 Податкового кодексу України.

Перейти до вмісту