Новини

Пенсійний фонд України інформує

ImageЗверненням громадян – особливу увагу

Робота зі зверненнями громадян в Конотопському об'єднаному управлінні Пенсійного фонду України Сумської області проводиться відповідно до вимог Закону України „Про звернення громадян”, Указу Президента України „Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування”.

На виконання вимог часу та з метою підвищення ефективності системи надання громадянам соціальних послуг в управлінні проводиться щоденний прийом громадян за принципом „єдиного вікна”.

З початку року до управління звернулося 18825 громадян. Серед питань, які найбільше турбують відвідувачів, – роз’яснення норм діючого пенсійного законодавства,  порядок виплати та перерахунку пенсії.

Налагоджена робота по забезпеченню своєчасного  та якісного розгляду звернень громадянь. Протягом 9 місяців 2016 року опрацьовано 106 письмових звернень.

Залишається актуальною постійно діюча  “гаряча” телефонна лінія,            через яку 142 громадянина отримали вичерпні відповіді на порушені питання.

З метою вирішення проблемних питань жителів міста та району фахівцями  управління  здійснюються виїзні прийоми на підприємства, в установи, організації та за місцем проживання громадян, на яких з початку року отримали консультації 921 особа.

З метою підвищення якості та спрощення процедури надання послуг запроваджено нову послугу – надання інформаційно-консультативних послуг з питань пенсійного законодавства через Skype-зв’язок.

Працює також веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України, за допомогою якого можна отримати інформацію про  свою пенсію, страховий стаж та заробіток. Веб-портал зручний тим, що громадянин може самостійно цілодобово в режимі online ознайомитися зі своїми персональними даними в реєстрі застрахованих осіб вдома, переглянути матеріали пенсійної справи, при цьому немає потреби витрачати час на відвідування органів Пенсійного фонду. Саме тому застосування сучасних інформаційних технологій сьогодні є особливо актуальним для людей з обмеженими фізичними можливостями, а також для тих, хто обмежений у часі. Для реєстрації на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України необхідно звернутись до управління за адресою:          м. Конотоп, вул. Депутатська, 2, кабінет  №4 та написати заяву про реєстрацію за наявності паспорта, ідентифікаційного коду та пенсійного посвідчення. Контактний телефон: 61100.

Час не стоїть на місці, і ми готові якісно та оперативно надавати громадянам послуги, що відповідають вимогам сьогодення.

Перейти до вмісту