Новини

Конотопська ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області інформує

ImageСтворення електронних сервісів – крок в сторону платників податків

Спрощення умов ведення бізнесу – один з основних результатів системної реформи ДФС. Серед найбільш успішних ініціатив у проведенні реформи, які були реалізовані, можна виділити запровадження нових електронних сервісів для платників податків.

Зокрема, «Електронного кабінету платника» (ЕКП).  А це, в свою чергу, – значна економія часу для платників податків, можливість вести документообіг та сплачувати податки онлайн.

В електронному кабінеті платники зможуть переглянути дані про стан розрахунків з бюджетом та підготувати, заповнити і надіслати податкову звітність в електронному вигляді.

З квітня кількість користувачів «Електронного кабінету платника» збільшилася  в 7 разів і наразі складає більше 3,5 млн. осіб. Створення подібних електронних сервісів – це реальний крок в сторону платників податків. Зусилля Державної фіскальної служби  спрямоване на подальше спрощення податкового адміністрування та покращення умов ведення бізнесу.

 

На Сумщині до суду передані справи про порушення митних правил на суму близько 14,3 млн гривень

Як повідомляє прес-служба ДФС Сумщини протягом січня-вересня цього року правоохоронна діяльність Сумської митниці ДФС була зорієнтована на активізацію пошукової роботи. За підсумками вжитих заходів заведено більше 500 справ про порушення митних правил на загальну суму 30,8 млн. гривень.

В межах чинного законодавства за належністю Сумською митницею ДФС розглянуто 188 справ про порушення митних правил та застосовано адміністративне стягнення у вигляді штрафу на суму понад 3,2 млн. гривень. В порівнянні з аналогічним періодом 2015 року кількість розглянутих справ зменшилась (в 2016 році розглянуто 216 справ), при збільшенні суми штрафів, які були накладені на порушників митного законодавства (в 2016 році розглянуто на суму 821 тис. гривень).

На розгляд до суду передано 265 справ про порушення митних правил на суму близько 14,3 млн. гривень. За результатами розгляду справ судом прийнято рішення про конфіскацію безпосередніх предметів правопорушень на суму майже 4,5 млн. грн,  також застосовано адміністративних стягнень у вигляді штрафів на загальну суму 4,4 млн. гривень.

Найбільше порушень виявлено на митному посту «Бачівськ» та митному посту «Конотоп».

 

Збільшення мінімальної заробітної плати сприятиме детінізації економіки

Про необхідність підвищення мінімальної заробітної плати повідомив Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров. За його словами, сьогодні одна з найважливіших ініціатив Державної фіскальної служби одержала підтримку Кабінету Міністрів України. Уряд планує збільшення мінімальної заробітної плати – до 3200 гривень.  Це лише перший крок, наступного року заробітна плата має бути збільшена до 5000 грн., а потім і до 7500 гривень.

«Збільшення мінімальної заробітної плати – ще один важливий крок на шляху до виведення економіки з тіні, повного знищення такого явища як «зарплата у конвертах». А це, в свою чергу, збільшення надходжень до бюджету», – наголосив очільник ДФС.

Він підкреслив, що на сьогодні фіскальна служба перевиконує плани з надходжень до бюджетів всіх рівнів. «Це означає, що всі передумови для фактичного збільшення мінімальної заробітної плати є. Наш прямий обов'язок – забезпечити стабільність економіки та добробут громадян», – зазначив Роман Насіров. 

 

На Сумщині фіскальна служба видала безкоштовні електронні ключі

понад 4.7 тисяч особам

Протягом січня-вересня поточного року послугами Акредитованого центру сертифікації ключів, який діє при ДФС на Сумщині, скористалися 4718 осіб. Про це повідомляє Олексій Мазуренко, в.о. начальника ГУ ДФС у Сумській області.

За його словами, клієнтам центру видано 7785 посилених сертифікатів відкритих ключів.

За безкоштовними електронними ключами до центру звернулося майже 3197 фізичних осіб. Кількість юридичних осіб, які стали власниками електронних ключів – 1521.

– Мати цифровий підпис сьогодні стало майже необхідністю, особливо враховуючи впроваджене електронне декларування доходів. Фіскальна служба, на відміну від комерційних структур, надає цю послугу безкоштовно. Отримати цифровий підпис можна у Центрі обслуговування платників при ДПІ у м. Сумах, за адресою: м. Суми, Покровська площа, 2, – зазначив Олексій Мазуренко.

Керівник ГУ ДФС у Сумській області також нагадав, що посилені сертифікати відкритих ключів, видані Центром, дають змогу звітувати в режимі он-лайн не лише до органів ДФС, а й до органів державної статистики та Пенсійного фонду України.

Загалом від початку своєї діяльності центр обслуговує майже 56233 електронних ключів. 

 

 Надходження з ЄСВ свідчать про ефективність заходів з детінізації заробітних плат

 Конотопською ОДП,І за період січень-вересень 2016 року, забезпечено надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на загальну суму 251,3 млн. грн, що на 4,4 млн. грн. більше завдання, яке булу встановлено ГУ ДФС у Сумській області на підставі планових показників Міністерства фінансів України, повідомив Юрій Чеботарьов, в.о. начальника Конотопської ОДПІ.

За вересень 2016 року надходження склали 27,7 млн. гривень, що також перевищують прогнозні показники на 77,7 тис. гривень.  

У порівнянні з відповідним періодом минулого року, фактичні надходження внеску зменшились на 164,9 млн. грн, що обумовлено зменшенням його ставки майже вдвічі – з середньої 41 відс. до 22 відсотків. При цьому зменшення надходжень відбулось на 40 відсотків, що свідчить про процеси детінізації оплати праці та збільшення розмірів легальних заробітних плат, що спостерігається з січня поточного року, наголосив Юрій Чеботарьов.

 

 

 

 

Перейти до вмісту