Новини

В Конотопському районі відбувся інформаційно-навчальний семінар

Image19 жовтня 2016 року в приміщенні Конотопської районної державної адміністрації відбувся інформаційно-навчальний семінар «Реформа децентралізації влади в Україні» організований при підтримці Конотопської районної ради та ГО «Центр громадянських ініціатив» спільно з фондом Фрідріха Науманна «За свободу» в Україні.

Участь у семінарі взяли керівники Конотопського району, селищний і сільські голови, депутати обласної, районної, місцевих рад, засоби масової інформації, представники громадських організацій.

Учасники семінару заслухали інформацію Віталія Загайного, голови ЦеГрІн, на тему: «Реформа місцевого самоврядування: від розробки до впровадження» та презентаційний виступ Олега Конотопцева, кандидата наук з державного управління на тему: «Об’єднання територіальних громад: нові можливості та умови функціонування».

Доповідачі ознайомили присутніх зі змінами моделей управління в Україні, іноземним досвідом децентралізації влади та витоками реформи децентралізації влади в Україні. Також розглядались питання про перерозподіл повноважень між різними рівнями місцевого самоврядування та органами державної влади, а також – фінансової децентралізації, практичного впровадження реформи.

Підводячи підсумки семінару, учасники  поділились своїм баченням щодо практичних аспектів об'єднання громад Конотопського району, відзначили актуальність обговорених питань, висловили подяку виступаючим.

Image

Image

Image 

Перейти до вмісту