Новини

Конотопська ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області інформує

ImageНезабаром розпочне роботу Центр партнерства ДФС

Важливим чинником  реформ  ДФС є курс на створення належних умов для обслуговування платників податків, поліпшення сервісів і послуг, підвищення довіри суспільства до служби. Відкриття «Центру партнерства» ДФС, яке відбудеться незабаром, стане черговим кроком у цьому напрямі. Про це заявив Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров.

 «Центр партнерства» буде універсальним місцем для обслуговування платників податків. Підприємці, які звертатимуться до Центру, зможуть отримати там необхідну консультацію стосовно роботи ДФС, а також матимуть можливість скористатися всіма сервісами фіскальної служби», – наголосив очільник відомства.

За його словами, сервіс і послуги, які надаються ДФС, тепер будуть сконцентровані в одному місці. «Досі подібних Центрів не існувало. Центр буде озброєний сучасним обладнанням, а підготовлений персонал допоможе отримати необхідні консультації з податкового та митного напрямів», – додав Роман Насіров.

Також «Центр партнерства» організує особистий прийом громадян та прийом платників при розгляді скарг чи апеляцій.

Весь процес буде організовано так, щоб все необхідне надавалося у стислі терміни і у повному обсязі. 

 

Сумська митниця ДФС викрила злочинну схему імпорту

Працівники Сумської митниці ДФС викрили злочинну схему підробки документів стосовно імпортованого вугілля на  загальну суму  майже 2 мільйони гривень, що було завезене  для подальшої реалізації на всій території  України.

08 вересня 2016 року керівництво підприємства-порушника  надало для митного оформлення в режимі "Імпорт" митну декларацію на товар "Вугілля кам’яне" вартістю близько 74 тис. доларів США, що в еквіваленті становить майже 1,9 млн. гривень, а через декілька днів були подані аналогічні документи на вугілля вартістю 4,4 тис. доларів США, що по курсу складає майже 109 тис. гривень.

Для перевірки характеристик товару митниками поста "Центральний" Сумської митниці ДФС були направлені матеріали до спеціалізованої лабораторії з експертизи та досліджень ДФС. В результаті дослідження встановлено, що подане до митного оформлення вугілля відноситься до різновиду твердої осадової породи – антрацит, що вказувало на внесення порушниками в офіційні документи завідомо неправдивих відомостей щодо найменування товару та відомостей, необхідних для визначення коду товару згідно з УКТ ЗЕД.

За даними фактами було складено протоколи про порушення митних правил за статтею 483 Митного Кодексу України санкція якої передбачає накладання штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів – безпосередніх предметів порушення митних правил з їх подальшою конфіскацією, а також вилучення транспортних засобів, що здійснювали перевезення.  Крім того, розпочате кримінальне провадження за статтею 366 Кримінального кодексу України "Службове підроблення".

 

 

Заходи по боротьбі з корупцією   

Як повідомив начальник Головного управління внутрішньої безпеки ДФС Юрій Шеремет, упродовж січня-серпня 2016 року за матеріалами підрозділів внутрішньої безпеки ДФС України стосовно посадових осіб органів ДФС розпочато 378 кримінальних проваджень що становить 90 відсотків від загальної кількості розпочатих проваджень всіма правоохоронними органами (420). У 2015 році цей показник дорівнював 85 відсоткам.

У цьому році підрозділами внутрішньої безпеки виявлено 69 фактів одержання працівниками служби неправомірної вигоди та 162 – зловживання владою або службовим становищем з боку працівників органів ДФС.  До суду з обвинувальним актом направлено 68 кримінальних проваджень що в 2,5 рази більше, ніж у за аналогічний період минулого року.

Крім того, стосовно посадових осіб органів ДФС за матеріалами підрозділів внутрішньої безпеки складено та направлено до суду 30 протоколів за скоєння правопорушень, пов'язаних з корупцією, за якими до адміністративної відповідальності притягнуто 17 осіб.

Заходом профілактики корупційних ризиків є проведення добровільного психофізичного інтерв’ю з використанням поліграфу. Результати таких досліджень враховуються при призначенні та переведенні працівників. Так, за результатами співбесіди не погоджено призначення на посади 58 осіб, що відносяться до номенклатури Голови ДФС, в діях яких виявлено схильність до можливої участі у вчиненні корупційних правопорушень, а також 20 особам, що відносяться до номенклатури територіальних підрозділів.

 

Платники податку на прибуток витрати, пов’язані з благодійною діяльністю для потреб АТО включають до складу витрат без обмежень

Платники податку на прибуток на період проведення антитерористичної операції до складу інших витрат звичайної діяльності без обмежень та без коригування на різниці включають кошти або вартість спеціальних засобів індивідуального захисту, лікарських засобів та медичних виробів, продуктів харчування, предметів речового забезпечення, а також інших товарів, виконаних робіт, наданих послуг за переліком, що визначається КМУ, які добровільно перераховані (передані) Збройним Силам України, Національній гвардії України, іншим військовим формуванням, військовим частинам для потреб АТО.
Зазначена норма визначена підр. 4 розд. ХХ Податкового кодексу України.

 

В ЗІР запроваджено новий розділ

З метою забезпечення належного рівня поінформованості платників податків, систематизації інформації для зручності її пошуку та аналізу, в Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі (ЗІР) запроваджено новий розділ «Ставки податків і зборів».

В розділі можна оперативно у будь-який час та у зручній формі ознайомитись зі ставками загальнодержавних та місцевих податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та з інформацією щодо оподаткування товарів в залежності від обраного митного режиму.

 

 

 

Перейти до вмісту