Новини

Інформація управління статистики у Конотопському районі

ImageЦІНОВА СИТУАЦІЯ НА СПОЖИВЧОМУ РИНКУ СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ У СЕРПНІ 2016 РОКУ

У серпні 2016 року індекс споживчих цін (ІСЦ) по області становив 99,2%, по Україні – 99,7%.

Слід відмітити, що на споживчому ринку області ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 1,7%. Серед продуктів харчування найбільше – на 13,3% та 8,6% відповідно – подешевшали овочі та фрукти. У межах 7,6-0,4% знизилися ціни на морепродукти, продукти переробки зернових, сало, мед, цукор, молоко, сир і м’який сир (творог). Водночас, дещо подорожчали яйця, масло, м’ясо та м’ясопродукти.

На споживчому ринку непродовольчих товарів та послуг у серпні п.р. стали коштувати менше одяг і взуття, домашній текстиль, побутова техніка, електроінструменти, аудіотехніка та фотоапаратура, автомобілі.

Водночас відбулося підвищення тарифів на каналізацію та водопостачання, зросла плата за утримання дітей у дошкільних закладах, подорожчали паливо та мастила, фармацевтична продукція.

 

Про індекси споживчих цін у серпні 2016 року

З метою забезпечення гласності та прозорості роботи органів державної статистики і на виконання Законів України “Про індексацію грошових доходів населення” і “Про державну статистику” направляємо на Вашу адресу повідомлення Держстату про величину індексу споживчих цін (індексу інфляції) у серпні 2016 року:

 

(у відсотках)

 

Серпень 2016р.

до липня 2016р.

Серпень 2016р.

до грудня 2015р.

Україна

Сумська область

Україна

Сумська область

Індекс споживчих цін

99,7

99,2

104,5

105,3

 

Джерело – Головне управління статистики у Сумській області.

Перейти до вмісту