Новини

Семінар з питань добровільного об’єднання територіальних громад

Image30 серпня 2016 року Сумським регіональним офісом реформ у великому залі райдержадміністрації проведений семінар-практикум щодо децентралізації та впровадження реформ місцевого самоврядування в Україні.

            В семінарі взяли участь голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук, голова райдержадміністрації Микола Горбенко, депутати районної ради, селищний та сільські голови району, керівники суб’єктів підприємницької діяльності, працівники районної ради та райдержадміністрації, представники ЗМІ.

На семінарі розглянуті питання фінансової децентралізації, як основи формування самодостатніх територіальних громад, досвід зарубіжних країн при реформуванні місцевого самоврядування, децентралізації та реформи місцевого самоврядування в Україні.

Представники Сумського регіонального офісу реформ Ніна Мельник, Тетяна Яновська та Карен Агаджанов-Гонсалес докладно доповіли з даних питань. Спілкування проходило в форматі запитання-відповіді. Селищний та сільські голови мали можливість висловили своє бачення щодо об’єднання територіальних громад.  

Image 

Image 

Image 

Перейти до вмісту