Новини

Конотопська ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області інформує

Image Конкурсна комісія визначила уповноважений банк для здійснення розрахунків з державним бюджетом за митними платежами

Державна фіскальна служба України та АБ «Укргазбанк» уклали угоду про співпрацю. Генеральну угоду підписали Голова ДФС Роман Насіров та голова правління АБ «Укргазбанк» Кирило Шевченко.

Документ було підписано на виконання рішення Конкурсної комісії з визначення уповноваженого банку на здійснення розрахунків з державним бюджетом за митними платежами.

Відповідно до угоди до кінця вересня планується відкриття відділень при митницях, які надаватимуть весь спектр необхідних фінансових послуг для платників податків. Перше відділення вже відкрито в центральному апараті при ДФС, яке обслуговуватиме новий Центр партнерства, що буде відкрито незабаром.

У рамках угоди сторони також координуватимуть свою діяльність щодо спільної побудови мережі банківського обслуговування митниць ДФС та забезпечення оперативного механізму проходження митних та інших платежів, контролю за повнотою і своєчасністю зарахування коштів до державного бюджету.

Роман Насіров також подякував керівництву АТ «Райффайзен банк Аваль», який протягом 20 років здійснював обслуговування митних органів по розрахункам за митними платежами, за плідну співпрацю. Очільник служби також запевнив представників «Укргазбанку» в максимальній підтримці та сприянні у впровадженні інноваційних продуктів.

 

Оновлена декларація з ПДВ вперше подаватиметься за серпень

Конотопська ОДПІ нагадує, що Міністерство фінансів України  наказом від 25.05.2016 N503 «Про затвердження змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України» (далі – наказ № 503) внесло зміни, зокрема, до форми податкової декларації з податку на додану вартість та Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість.

Подання податкової звітності за формою, яка враховує зміни, внесені наказом N503, вперше має здійснюватися за звітний період серпень 2016 року (граничний термін подання 20.09.2016), IV квартал 2016 року (граничний термін подання 10.02.2017).

Внесеними змінами викладено в новій редакції додатки 2 (Д2) та 3 (Д3) до  декларації з податку на додану вартість. Нова редакція вказаних додатків передбачає спрощення порядку заповнення податкової звітності та розшифровку від'ємного значення різниці між податковими зобов'язаннями і податковим кредитом в розрізі постачальників тільки у тій частині такого від'ємного значення, яка задекларована платником податку до бюджетного відшкодування. Така деталізація здійснюється в таблиці 2 "Розшифровка суми податку, фактично сплаченої у попередніх та звітному (податкових) періодах постачальникам товарів/послуг або до Державного бюджету України" додатка 3 (Д3) до декларації з податку на додану вартість. У графі 2 таблиці 2 додатка 3 (Д3) до декларації з податку на додану вартість рекомендується вказувати індивідуальний податковий номер контрагента, за рахунок якого виникла сума від'ємного значення, виходячи з хронології її виникнення, починаючи зі звітного періоду, який є найближчим до дати подання декларації (найновіший звітний період) та закінчуючи найбільш давнім звітним періодом. Тобто спочатку доцільно відображати "найновішу" щодо звітного періоду подання декларації з податку на додану вартість суму від'ємного значення ПДВ.

 

Податковою міліцією Сумщини виявлено незаконне транспортування елітного алкоголю

За фактом незаконного транспортування підакцизних товарів слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби у Сумській області відкрито кримінальне провадження за статтею 204 Кримінального кодексу України.

Оперативниками Головного управління Державної фіскальної служби у Сумській області спільно з працівниками національної поліції 16 серпня 2016 в прикордонній зоні на півночі Сумської області було зупинено мікроавтобус Mercedes-Benz Sprinter під керуванням мешканця м. Чернігів.

У ході огляду автотранспортного засобу виявлено лікеро-горілчані вироби елітних марок іноземного виробництва, зокрема віскі Jameson, Jack daniels, Gentleman jack, Jim beam, горілка Finlandia, Absolut, Jelzin, вино Martini, Florelli, Frizzantino, джин Finsbury, Bombay  saphire, текіла Montezuma. Всього понад 40 найменувань алкоголю  у скляних пляшках різного об’єму, розфасованих у картонні коробки, та тетрапаках об’ємом по 3 л. Усі виявлені лікеро-горілчані вироби не мали марок акцизного податку встановленого зразку, а у водія відсутні будь-які документи щодо походження вантажу. Загальна вартість вилученого близько 180 тис. гривень.

 

Роман Насіров: Імплементація Митного кодексу ЄС може відбутися в 2017 році

Державна фіскальна служба України підтримує імплементацію Європейського митного кодексу. Про це повідомив Голова ДФС Роман Насіров. «Починаючи з липня цього року в ЄС почав функціонувати новий Митний кодекс. На мою думку, Україна, яка прагне в Європу, зробить правильний крок, якщо також підтримає цей документ», – розповів він.

При цьому Роман Насіров зазначив, що хотів би адаптувати і імплементувати Європейський митний кодекс з 2017 року.

 «Що стосується Податкового кодексу, у ДФС дуже багато пропозицій. Але в основному вони стосуються не ставок податків, а тільки адміністрування. Наведу приклад. У цьому році зростання надходжень до місцевих бюджетів очікується приблизно на 50%. Значну долю до місцевих бюджетів вносить 5%-ий акцизний податок. Однак зараз існує чимало проблем з його адмініструванням. Так,  у бізнесі АЗС немає 5%-ої маржі, націнка зазвичай встановлюється на рівні 2%. Тому 5% роздрібного акцизу для компаній – це величезні гроші, і, природно, бізнес намагається цей податок обходити», – заявив Голова ДФС, коментуючи питання впровадження нового Податкового кодексу. Фіскальною службою пропонується перенести ці 5% роздрібного податку на продаж палива на заправках (це приблизно 40 євро на тонні) в основну ставку акцизу.

 

Перейти до вмісту