Новини

Національний День Ферми в Конотопському районі

Image16 серпня в Конотопському районі відбувся Національний День Ферми на базі ТОВ «Вітчизна». В заході прийняли участь голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук, голова Конотопської райдержадміністрації Микола Горбенко, фахівці молочної галузі, керівники та  спеціалісти сільськогосподарських підприємств, представники комерційних компаній. Організаторами заходу виступили Асоціація виробників молока (АВМ), Всеукраїнська аграрна рада (ВАР) та компанія «Дикун».

Відкрили захід голова Всеукраїнської Аграрної Ради Андрій Дикун та директор ТОВ «Вітчизна» Сергій Чижик.

Під час пленарної частини директор КЦ АВМ Юрій Сівов поділився досвідом якісної заготівлі силосу. Про загрози і перспективи розвитку молочної галузі та роль консолідації виробників виступила віце – президент АВМ зі зв’язків з громадськістю Ганна Лавренюк. Про світові тенденції та системи відгодівлі корів розповів експерт з технологічної підтримки ТОВ Пьоттінгер Україна – Володимир Мірненко.

Представник Науково – дослідної лабораторії харчування й обміну речовин Естонського університету природничих наук Калле Каск  ознайомив присутніх з ринком молочного тваринництва та виробництва молока в Естонії та обговорили перспективи співпраці між Україною та Естонією.

У ході практичної частини учасники відвідали молочну ферму, де ознайомились з технологією закладання силосу та основними блоками на фермі, а також здійснили виїзд на поле з кукурудзою на силос, де відбувся показ роботи кормозаготівельної техніки та знайомство з гібридами кукурудзи. Демонстрацію поєднали із безпосереднім спілкуванням учасників із фахівцями компаній-виробників.

Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

Перейти до вмісту