Новини

Конотопська ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області інформує

ImageРоман Насіров: «Єдине вікно» значно скоротить час митного оформлення

 

 «Єдине вікно» є ефективним інструментом спрощення митних процедур та скорочення часу митного оформлення. Про це заявив Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров під час презентації роботи «Єдиного вікна» на митному посту «Столичний» Київської міської митниці ДФС. «ДФС виконала доручення Прем’єр-міністра України та повністю підготувала систему «Єдине вікно» до запуску. Ще до 1 серпня наші IT-експерти повністю завершили розробку необхідного програмного забезпечення та ознайомили з особливостями роботи системи суміжні служби», – наголосив очільник відомства.

 

За його словами, реалізація цього проекту призведе до спрощення бюрократичних процедур та автоматизації процесів інформаційного обміну. «Система повністю автоматизована та передбачає створення єдиної електронної бази даних, яка дозволяє різним службам контролю та митним органам в автоматичному режимі обмінюватись інформацією про вантаж, який проходить через кордон України».

«Таким чином, тепер документи, будуть подаватися лише в електронному вигляді. Крім того, завдяки введенню принципу «мовчазної згоди» отримати результати перевірок з боку контролюючих органів стане набагато швидше», – додав Голова ДФС.

Нагадаємо, час на прийняття рішення контролюючим органом щодо здійснення відповідного виду контролю при ввезені товару складає 4 робочі години. Якщо протягом 4 робочих годин з моменту отримання електронного повідомлення і необхідних сканованих копій документів від декларанта рішення щодо завершення відповідного виду контролю товарів не винесено, то воно приймається автоматично – за принципом «мовчазної згоди», і вноситься в інформаційну систему. Це рішення є підставою для завершення митного контролю та митного оформлення товарів.

 

Роман Насіров: Створення міжрегіональної митниці ДФС – черговий крок до подолання корупції на місцях

Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу Державної фіскальної служби та затвердив рішення про створення міжрегіональної митниці ДФС.

Як повідомив Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров, створення окремого територіального підрозділу має на меті посилення боротьби з контрабандою та корупцією на митниці, підвищення ефективності митного контролю товарів та боротьби з митними правопорушеннями.

«Співробітники міжрегіональної митниці займатимуться аналізом ризиків і в разі необхідності виїжджатимуть без попередження на будь-яку митницю для оперативного втручання. На період їхнього перебування працівники відповідної митниці відсторонюються від виконання своїх обов’язків, а працівники міжрегіональної митниці починають діяти згідно з наданими їм повноваженнями», – зазначив Голова ДФС.

Зокрема, міжрегіональна митниця ДФС матиме право здійснювати повний митний контроль, перевіряти відомості у митних деклараціях та правильність нарахування митних платежів, виявляти та припиняти порушення законодавства як з боку суб’єктів ЗЕД, так і з боку працівників ДФС при здійсненні ними митних формальностей.

Роман Насіров також зауважив, що це забезпечить ефективну роботу по боротьбі з митними правопорушеннями, підвищить ефективність митного контролю товарів, що переміщуються через митний кордон України.  Також  створення міжрегіональної митниці ДФС – черговий крок  до подолання корупції на місцях та одна з  реалізованих ініціатив у рамках реформування ДФС»

 

Якщо у 2016 році дохід перевищив 1 мільйон гривень – реєструйте касовий апарат

Конотопська ОДПІ нагадує фізичним особам – платникам єдиного податку другої і третьої груп про те, що у разі перевищення в календарному році обсягу доходу понад 1 млн. гривень застосування реєстратора розрахункових операцій є обов'язковим.

Застосування РРО розпочинається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням доходу понад 1 млн. гривень, та продовжується у всіх наступних податкових періодах протягом дії свідоцтва платника єдиного податку.

Звертаємо увагу, що відповідно до пункту 1 статті 17 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» у разі встановлення протягом календарного року, в ході проведення перевірки, факту не проведення розрахункових операцій  через РРО з фіскальним режимом роботи, до суб'єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у таких розмірах:  вчинене вперше – 1 гривня;  за кожне наступне вчинене порушення – 100% вартості проданих товарів чи послуг.

 

Розроблено проект наказу „Про внесення змін до форми декларації акцизного податку та Порядку заповнення та подання декларації акцизного податку”

Конотопська ОДПІ повідомляє, що на офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби України (www.sfs.gov.ua) у підрозділі «Проекти регуляторних актів» розділу «Діяльність» розміщений проект наказу МФУ „Про внесення змін до форми декларації акцизного податку та Порядку заповнення та подання декларації акцизного податку”.

Проектом передбачається викладення у новій редакції Порядку заповнення та подання декларації акцизного податку і форми декларації акцизного податку та додатків до неї, затверджених наказом МФУ від 23.01.15 № 14. 

Зауваження та пропозиції до зазначеного проекту наказу можна надсилати на адресу ДФС України: 04655, МПС, м. Київ – 53, Львівська площа, 8, e-mail: excise@sfs.gov.ua та МФУ: 01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 12/2, e-mail: pavlyuksg@minfin.gov.ua.

                                                                                

У ЗІР запроваджено новий розділ про ставки податків

Для зручності платників податків в Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі (ЗІР), який функціонує на веб-порталі ДФС, з липня поточного року запроваджено новий розділ «Ставки податків і зборів». Про це розповів в.о. директора Інформаційно-довідкового департаменту ДФС Андрій Кушнір.

«Новий розділ створено для зручного пошуку та аналізу інформації про ставки загальнодержавних та місцевих податків і зборів, єдиного внеску, оподаткування товарів в залежності від обраного митного режиму. Отримати необхідну інформацію суб’єкти господарювання можуть оперативно, у будь-який час», – підкреслив Андрій Кушнір.

Крім того, у ЗІР функціонують розділи: «Необхідно знати», «Актуальні запитання», «Останні зміни в законодавстві», «Інтерактивна мапа», які дозволяють оперативно та у зручній формі отримувати актуальну інформацію щодо змін у податковому, митному та іншому законодавстві, контроль за додержанням якого покладено на ДФС.

За допомогою цих сервісів користувачі також можуть дізнатися про терміни подання звітності та сплати податків (зборів), користуватися можливістю покрокового пошуку інформації, розміщеної в інтерактивних мапах за напрямами «Митна справа», «Єдиний соціальний внесок» та «ПДФО», здійснювати перегляд 10 найактуальніших запитань, з якими платники податків найчастіше звертались до Контакт-центру за попередній день, та відповідей на них.

«Якщо платник не отримав необхідної інформації або має додаткові запитання в ЗІР передбачена функція зв’язку з оператором кол-центру ДФС. У розділі «Контакт-центр ДФС» розташовано номер телефону «0-800-501-007», при натисканні на який в комунікаційних пристроях (телефон, планшет) або комп’ютерах відбувається з’єднання з IVR Контакт-центру ДФС», – сказав Андрій Кушнір.

 

Перейти до вмісту