Новини

На часі – добровільне об’єднання територіальних громад

Image3 серпня 2016 року під головуванням голови районної ради Анатолія Боярчука та голови райдержадміністрації Миколи Горбенка відбулася робоча нарада з селищним та сільськими головами.

Головним питанням, що розглядалося на нараді було питання добровільного об’єднання територіальних громад Конотопського району. Присутні обговорили питання життєдіяльності та функціонування майбутніх об’єднаних громад: від об’єднання – до процедурних питань створення ОТГ, від змін у бюджеті громади – до механізмів передачі ресурсів.

Керівники району наголосили, що реформа децентралізації – це незворотній процес, який дозволяє отримати значний фінансовий ресурс для розвитку територіальних громад.

Рекомендовано прискорити проведення громадських слухань щодо добровільного об'єднання територіальних громад та результати проведених громадських слухань розглянути на сесіях місцевих рад.

Кожен мав можливість висловити своє бачення та думки щодо добровільного утворення територіальних громад. 

В ході наради також розглядалось питання залучення громадян до військової служби за контрактом. Керівники району наголосили на необхідності злагодженої роботи.

За підсумками наради надано відповідні доручення.

Image 

Image 

Image 

Image 

Перейти до вмісту