Новини

Конотопська ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області інформує

ImageДФС України розробила положення про Електронний кабінет платника

 

Конотопська ОДПІ повідомляє, що Державною фіскальною службою України розроблений проект постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Положення про Електронний кабінет платника».

 

 Проект постанови розроблено з метою реалізації платниками та контролюючими органами своїх прав та обов’язків, створення комфортних умов платникам, розвитку електронних сервісів на базі сучасних інформаційних технологій.

Проектом регуляторного акта визначається: перелік послуг, які розміщуються та/або надаються контролюючими органами через Електронний кабінет платника  та  порядок ідентифікації і доступу платника до Електронного кабінету платника.  

Проект зазначеного регуляторного акта та відповідний аналіз його регуляторного впливу оприлюднені на офіційному веб-порталі ДФС (www.sfs.gov.ua) у підрозділі «Проекти регуляторних актів» розділу «Регуляторна політика».

Зауваження та пропозиції до проекту постанови приймаються упродовж одного місяця з дати його оприлюднення на адресу розробника: поштову – 04655, МПС, м. Київ – 53, Львівська площа, 8, Державна фіскальна служба України; електронну – infozvit@sfs.gov.ua

 

За ввезення заборонених російських товарів передбачена відповідальність

Конотопська ОДПІ нагадує, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30 грудня 2015 року №1147 до 31 грудня 2017 року  заборонено ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації (за переліком згідно з додатком до Постанови).

Так, за провезення через "зелений коридор" заборонених товарів, накладається штраф у розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а товари конфіскуються.

Якщо переміщення відбувалось поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю, то до порушників застосовується штраф у розмірі 100 відсотків вартості товарів та ці товари конфіскуються. Також конфіскуються й транспортні засоби, що переміщували товари поза митним контролем, або у яких були спеціально виготовлені сховища, тайники.

 

Порядок проведення звірки розрахунків з бюджетом змінився

Набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 7 квітня 2016 року N 422 «Про затвердження Порядку ведення органами Державної фіскальної служби України оперативного обліку податків і зборів, митних та інших платежів до бюджетів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», яким не передбачено звірення стану розрахунків платника за податками, зборами, єдиним внеском за відповідний звітний період та видача актів звірок.

Інформацію щодо стану розрахунків платника з бюджетом можна отримати у приватній частині «Електронного кабінету платника», що знаходиться на офіційному сайті ДФС України за електронною адресою:  https://cabinet.sfs.gov.ua/cabinet/faces/index.jspx.

Робота у приватній частині (особистий кабінет) здійснюється з використанням електронного цифрового підпису.

Електронний цифровий підпис можна отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів, зокрема, безкоштовно в АЦСК Інформаційно-довідкового департаменту ДФС України  (http://acskidd.gov.ua/)

Конотопська ОДПІ нагадує, що в Сумській області цифровий підпис можна отримати  тільки в Центрі обслуговування платників ДПІ у м. Сумах, кабінеті N1. Довідкова інформація за телефоном 701795.

 

З  серпня знижено акциз на вживані автомобілі

В газеті "Урядовий кур’єр" оприлюднений Закон України, який передбачає зниження ставок акцизного збору на вживані транспортні засоби до 31 грудня 2018 року. Згідно з прикінцевими положеннями, Закон вступить в силу з 1 серпня 2016 року.

Законом передбачено, що пільгові умови ввезення автомобілів поширюються при ввезенні однією людиною не більше одного автомобіля на рік. Крім того протягом 365 днів з дня реєстрації транспортного засобу, при ввезенні якого були застосовані зменшені ставки акцизного податку, діє заборона на його відчуження.

Відповідно до Закону, пропонується встановити ставки акцизного податку на рівні 0,102 євро за куб. см для вживаних автомобілів з об’ємом двигуна не більше 1000 куб. см; 0,063 євро за куб. см для вживаних автомобілів з робочим об’ємом двигуна понад 1000 куб. см, але не більше 1500 куб. см; 0,267 євро за куб. см для вживаних автомобілів з об’ємом двигунів понад 1500 куб. см, але не більше 2200 тис. куб. см; 0,276 євро за куб. см для вживаних автомобілів з об’ємом двигунів понад 2200 куб. см, але не більше 3000. куб. см і 2,209 євро для вживаних автомобілів з робочим об’ємом двигунів понад 3000 куб. сантиметрів.

 

ДФС ініціює новації  з детінізації економіки

Фахівці ДФС провели робочу зустріч з представниками Асоціації «Укртютюн», під час якої обговорювалися законодавчі новації у сфері обігу підакцизних товарів та проблемні питання оподаткування підприємств цієї галузі.

Під час діалогу основним питанням, яке викликало активну дискусію серед присутніх, стало запровадження автоматизованої системи контролю за обігом алкогольних напоїв та тютюнових виробів „Електронна акцизна марка”. Нещодавно Урядом було затверджено Концепцію її впровадження.

Представники ДФС розповіли присутнім про особливості та переваги, які отримає бізнес від впровадження, цієї системи. Так, за словами директора департаменту податків і зборів з юридичних осіб ДФС Олексія Лишенко, нова система дозволить створити ефективний комплексний контроль за рухом підакцизних товарів, який на сьогодні відсутній.

Автоматизована система надасть можливість забезпечити облік та контроль за сплатою 5% акцизного податку з роздрібного продажу. Оскільки на сьогодні, як свідчить аналіз, суб’єкти торгівлі не у повному обсязі сплачують цей податок. Електронна акцизна марка також сприятиме оперативному виявленню та упередженню фактів незаконного вивезення підакцизних товарів до Європейського Союзу.

Перейти до вмісту