Звіт про виконання

за 1 півріччя 2016 року

 

Звіт

про виконання плану роботи районної ради за 1 півріччя 2016 року,

затвердженого рішенням районної ради від 30.12.2015

У 1 півріччі 2016 року робота районної ради проводилася у відповідності до чинного законодавства та рішення  районної  ради  від  30.12.2015 “Про план роботи районної ради на 1 півріччя 2016 року”.

            Всі питання, затверджені планом роботи на 1 півріччя 2016 року, які передбачалось розглянути на пленарних засіданнях районної ради, розглянуті.

За І півріччя на засіданнях сесій районної ради розглянуто 118 питань, із них 107 питань запропоновано постійними комісіями районної ради, відділами, управліннями райдержадміністрації. З усіх питань прийняті відповідні рішення.

Постійною комісією районної ради з питань планування, бюджету, фінансів та питань реалізації державної регуляторної політики у тісній співпраці з фінансовим управлінням та відділом економічного розвитку та торгівлі райдержадміністрації підготовлені та розглянуті всі питання, заплановані на І півріччя 2016 року. За звітний період проведено 9 засідань комісії, де розглянуто 63 питання.

Були заслухані та внесені на затвердження сесії звіти про виконання бюджету за 2015 рік та виконання програми економічного і соціального розвитку Конотопського району за 2015 рік, передані міжбюджетні трансферти на утримання комунального закладу «Конотопська міська рятувально-водолазна служба», на утримання державного професійно-технічного навчального закладу «Конотопський професійний аграрний ліцей», на зміцнення матеріально-технічної бази комунального закладу «Конотопська центральна районна лікарня імені академіка Михайла Давидова». Також постійно розглядаються і вносяться на розгляд сесій зміни до районного бюджету та до програми економічного  і соціального розвитку району на 2016 рік.

З усіх розглянутих питань постійною комісією та по відповідних питаннях районною радою прийняті відповідні рішення.

Постійною комісією з питань молоді, освіти, культури, охорони здоров`я та соціального захисту в 1 півріччі 2016 року проведено 4 засідання, де розглянуто 106 питань. 

Комісія розглядає питання, що стосуються освітянсько-культурної та медико-соціальної сфери життя Конотопського району.

Депутати погодили прийняття і передачу міжбюджетних трансфертів на 2016 рік, для забезпечення потреб жителів Конотопського району, а саме: на зміцнення матеріально-технічної бази навчальних та медичних закладів; на обслуговування дітей-інвалідів Конотопського району; на здійснення компенсаційних виплат інвалідам війни та учасникам бойових дій з числа учасників антитерористичної операції; на відшкодування вартості пільгового проїзду автомобільним транспортом загального користування у приміському і міжміському внутрішньообласному сполученні в Сумській області; для проведення реконструкції приміщення відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги в складі територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Конотопського району; для придбання велосипедів для соціальних робітників тощо.

Значну увагу члени постійної комісії приділили звіту Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району про здійснення делегованих районній державній адміністрації районною радою повноважень у сфері охорони здоров’я.

На засіданнях також було заслухано хід виконання раніше прийнятих рішень районної ради.

З усіх розглянутих питань постійною комісією прийняті відповідні рішення.

В першому півріччі 2016 року постійною комісією мандатною, з питань  регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, охорони громадського порядку, захисту прав і законних інтересів громадян та антикорупційної політики  проведено 4 засідання, на яких розглянуті питання, які передбачені планом роботи  та в межах повноважень, визначених чинним законодавством.

Належна увага приділялась здійсненню контролю  за  виконанням  рішень ради. На засіданні було заслухано  хід  виконання  раніше прийнятих рішень районної  ради, а  саме:

– хід   виконання  рішення  районної  ради від 27.09.2013 „Про районну  комплексну  програму «Правопорядок»   на  2013-2015 роки”.

          – хід виконання рішення районної ради районної ради  від  07.08.2013  «Про  районну  програму  запобігання  і  протидії  корупції  на  2013-2015  роки».

Депутати  розглянули  клопотання    щодо  погодження  призначення   на  посаду директора Салтиківського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ»  Конотопської районної ради Сумської області, розглянули питання щодо внесення змін до регламенту районної ради сьомого скликання, про делегування повноважень районної ради районній державній адміністрації, про реформування друкованого засобу масової інформації Конотопської газети «Сільські горизонти» та Конотопської редакції газети «Сільські горизонти», співзасновником якої є Конотопська районна рада; заслухали інформацію про стан законності за 2015 рік та заходи щодо її зміцнення; також розглянули список присяжних Конотопського міськрайонного суду Сумської області та питання створення робочої групи.

З усіх розглянутих питань постійною комісією прийняті відповідні рішення.

Постійна комісія з питань землекористування, агропромислового комплексу, малого підприємництва, архітектури, екології, будівництва, транспорту та зв’язку  провела 3 засідання.

В порядку контролю депутати  заслухали хід виконання  рішень   районної ради :

 від  28.12.2007 «Про  програму   використання  та  охорони   земель  району  на  2008-2015  роки» із  внесеними  змінами  від  29.12.2011  року;

від 26.11.2014 «Про програму розвитку малого та середнього підприємництва в Конотопському районі на 2015-2016 роки»;

від 25.03.2015 «Про програму по виявленню, локалізації та ліквідації амброзії полинолистої в Конотопському районі на 2015-2020 роки»;

             від 09.09.2015 «Про  районну  програму  забезпечення  відшкодування  майнової  шкоди (збитків),  завданої  внаслідок запровадження  карантину  тварин (свиней)  населенню  села  Козацьке  Конотопського  району  на  2015  рік».

             Комісія   погодила  внесення  змін  до  рішення  районної  ради   від  29.04.2015  «Про  надання  дозволу  на  розроблення  проекту   землеустрою  щодо встановлення (зміни) меж  адміністративно-територіальних  утворень».

Депутати  районної  ради,  члени  постійної  комісії  заслухали  інформацію начальника відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Конотопської   районної державної   адміністрації  щодо  проведених  робіт   з благоустрою  в  населених  пунктах  району  весною  2016  року.

В межах  повноважень постійної  комісії  розглянуто  та погоджено на затвердження технічні документації з нормативної грошової оцінки земельних  ділянок, які  надані   в оренду як окремим  фізичним  особам, так  і  юридичним,  які  знаходяться  за  межами  населених  пунктів (всього    12).

З усіх питань прийняті відповідні рішення. 

Заступник голови районної ради                                           І.В.Клігунова

Перейти до вмісту