Новини

Депутати працювали в постійних комісіях

ImageВ ході підготовки до 9 сесії районної ради 7 скликання відбулися засідання президії та постійних комісій районної ради.

Одним з головних питань на засіданні президії районної ради було питання присвоєння звання Почесний громадянин Конотопського району Чепурній Маргариті Олександрівні. Чепурна М.О. 56 років пропрацювала на педагогічній ниві Конотопщини, виховала не одне покоління видатних осіб, випустила ряд поетичних збірок, внесла вагомий особистий внесок у громадське життя як с.Попівки так і району вцілому, ініціювала відкриття історико-краєзнавчого музею села Попівки, де  представлені старовинні експонати, що розповідають про історію виникнення та видатних постатей села.

На засіданнях постійних комісій депутати заслухали та обговорили  важливі для життєдіяльності району питання, серед яких погодили ряд міжбюджетних трансфертів, що передаються з сільських бюджетів для зміцнення матеріально-технічної бази закладів освіти та медицини, а також для проведення співфінансування поточного середнього ремонту автомобільної дороги державного значення Р-60 Кролевець-Конотоп-Ромни-Пирятин.   

Надана згода на оренду та реконструкцію частини нежитлового приміщення в с.Салтикове для розміщення для розміщення відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Конотопського району.

Розглянуто ряд районних програм: «Освіта Конотопщини у 2016-2018 роках»; «Здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян, які згідно із законодавством мають на це право, автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування на 2016 рік»; «Зміцнення матеріально-технічної бази та розширення мережі відділень в складі територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Конотопського району, які надають соціальні послуги незахищеним верствам населення на 2016 рік»; «Створення належних умов для забезпечення надання якісних медичних послуг в лікувально-профілактичних підрозділах Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району на 2016 рік» та інших.

Головний лікар КЗ "Конотопська центральна районна лікарня імені академіка Михайла Давидова" Володимир Носач прозвітував про використання коштів, які були виділені депутатським корпусом районної ради на попередніх сесіях для зміцнення матеріально-технічної бази Конотопської ЦРЛ» та для подальшого введення в експлуатацію об’єкту «Добудова незавершеного об’єкту під пологовий будинок з діагностичним центром та дитячу поліклініку по вул.М.Амосова (Семашка, 7а) в м.Конотоп Сумської області». 

Бурхливе обговорення серед депутатів викликало питання про ліквідацію навчально-виховних комплексів.

Депутати також погодили технічні документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок земель державної та приватної власності сільськогосподарського призначення, які розташовані за межами населених пунктів на території Конотопського району.

З усіх розглянутих питань прийняті відповідні рішення.

Image

 Image

Image 

Image 

Перейти до вмісту