Новини

Конотопська ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області інформує

ImageПлатники спрямували на підтримку армії понад 15 млн. гривень

У червні поточного року платниками податків зареєстрованими в Конотопській ОДПІ сплачено до Державного бюджету 3,0 млн. грн військового збору, що перевищило встановлені ГУ ДФС у Сумській області завдання на 231,9 тис. гривень. Загалом з початку 2016 року, завдяки платникам податків, Конотопською ОДПІ до бюджету мобілізовано 15,8 млн. грн цього податку.

 Нагадуємо, платниками збору є  фізичні особи – резиденти, які отримують доходи як з джерела їх походження в Україні, так і іноземні доходи; фізичні особи – нерезиденти, які отримують доходи з джерела їх походження в Україні та податкові агенти. Ставка збору становить 1,5 відсотків від об’єкта оподаткування.

Сумські митники знайшли у провідниці потягу ноотропні засоби

 На станції «Конотоп» Південно – Західної залізниці при проведенні митного огляду  потягу сполученням «Москва – Одеса» працівники Сумської митниці ДФС виявили приховані від митного контролю лікарські засоби, які знаходилися в шафі робочого купе провідниці вагону №9, громадянки України.

Лікарські препарати – ноотропні засоби (які позитивно впливають на функції мозку)  загальною кількістю 23 упаковки  вилучено.

За даним фактом  складено протокол про порушення митних правил, за частиною 1 статті 483 Митного кодексу України «Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю». Санкція – штраф у розмірі 100 відсотків вартості товарів, з їх подальшою конфіскацією.

До Порядку електронного адміністрування реалізації пального внесено зміни

Конотопська ОДПІ доводить до відома платників, про те, що Кабінет Міністрів України  постановою від 06 липня 2016 року N409 вніс зміни до Порядку електронного адміністрування реалізації пального, який затверджений постановою Кабінету Міністрів України  від 24 лютого 2016 року N113 "Деякі питання електронного адміністрування реалізації пального".

Нововведеннями  передбачено надання можливості особам, що діють за договорами про спільну діяльність без утворення юридичної особи та є відповідальними за утримання та внесення податків до бюджету під час виконання договорів, реєструватися платниками акцизного податку з реалізації пального.

При цьому до реєстру платників акцизного податку з реалізації пального включаються такі дані: назва договору, найменування уповноваженої особи та податковий номер, наданий такій особі під час взяття на облік договору.

Внутрішньою безпекою ДФС під час одержання хабара у сумі 125 тис. грн. затримано керівника відділу центрального апарату ДФС

Співробітниками Головного управління внутрішньої безпеки та  Генеральної прокуратури затримано «на гарячому» керівника відділу центрального апарату ДФС, яка вимагала від працівника регіонального підрозділу Державної фіскальної служби кошти в сумі 10 тис. доларів США за не притягнення останнього до відповідальності за результатами службового розслідування.

Хабарницю затримано під час отримання частини коштів в сумі 125 тис. гривень. Встановлено, що першу частину неправомірної вигоди вона отримала раніше.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за кваліфікацією «прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою» (ч. 3 ст. 368 КК України). 

З метою відшкодування збитків нанесених державі, встановлення повного кола осіб, причетних до скоєння злочинів та додаткових обставин кримінальних правопорушень, проводяться слідчі дії.

На сплату транспортного податку громадянам відведено 60 днів

Конотопська ОДПІ нагадує, що  об’єктом оподаткування для транспортного податку в 2016 році є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років  та середньоринкова вартість яких становить понад 750 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року (в 2016 році ця сума становить 1,03 млн. гривень).

Ставка податку становить 25 тис. грн  в рік за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування.

Сплачувати транспортний податок зобов’язані як фізичні так і юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні власні легкові автомобілі, що є об'єктами оподаткування.

Сплатити транспортний податок фізичним особам необхідно протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення. Податкові повідомлення-рішення про сплату суми податку та відповідні платіжні реквізити платники податку повинні були отримати до 01 липня  звітного року.

 Поряд з цим зазначаємо, у разі спливу п’ятирічного віку легкового автомобіля протягом звітного року податок сплачується за період з 01 січня цього року до початку місяця, наступного за місяцем, в якому вік такого автомобіля досяг  п’яти років.

Перейти до вмісту