Новини

Конотопський район готується відзначити 357-у річницю Конотопської битви 1659 року

Image5 липня 2016 року в Конотопському районі відбулось засідання організаційного комітету з питань підготовки до відзначення 357-ї річниці перемоги війська під проводом гетьмана України Івана Виговського у Конотопській битві 1659 року.

Заступник голови Сумської обласної ради Лілія Ричкіна, заступник голови Сумської обласної державної адміністрації Іван Боршош, голова Конотопської районної ради Анатолій Бярчук та голова Конотопської районнної державної адміністрації Микола Горбенко під час засідання організаційного комітету   провели нараду з відповідальними виконавцями на предмет підготовки  урочистих заходів.

Зокрема мова йшла про організаційні моменти: зустріч почесних гостей, забезпечення належного громадського порядку та медичного супроводу, роботу куренів, організацію роботи «містечка майстрів», дитячих майданчиків, про функціонування торгівельної мережі,належну інформованість населення про проведення заходів, а також відповідне оформлення територій, де відбулась історична подія нашого народу, обговорили й інші робочі питання. 

У рамках урочистостей, що  пройдуть 9 липня 2016 року у селах Шаповалівка та Соснівка, плануються  відповідні заходи біля каменю на місці закладання капсули з кримською землею та біля могили – кургану на місці Конотопської битви (с.Соснівка) , а саме – урочисте покладання квітів, заупокійна літія на могилі – кургані; заходи біля пам’ятного знаку «Шаблі», що в с. Шаповалівка, святкова хода козаків, покладання квітів до пам’ятника Гетьмана Івана Виговського тощо.

«Важливо, що сьогодні ми досягли наміченого: обговорили формат проведення заходів, розглянули запропоновані ідеї, узгодили організаційні моменти, для того, щоб урочистості відбулись, як завжди, на належному рівні, адже Конотопська битва – українська історична пам’ять, нам є чим пишатись, нам є що продемонструвати гостям», – підкреслив голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук.

Image

Image

Image 

 

 

Перейти до вмісту