Новини

Конотопська ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області інформує

ImageЗміна режиму роботи ЦОП

Конотопська ОДПІ повідомляє про зміну режиму роботи  Центру обслуговування платників.

Час прийому відвідувачів ЦОП, (прийом документів, консультування, надання адміністративних послуг) – з понеділка по четвер з 9 год. 00 хв. до 18 год. 00 хв., у п'ятницю – з 9 год. 00 хв. до 16 год. 45 хв., у суботу – з 9 год. 00 хв. до 13 год. 00 хвилин.

Обідня перерва – з 13 год. 00 хв. до 13 год. 45 хвилин.

В останній день граничного строку подання звітності, визначеного пунктом 49.18 статті 49 Податкового кодексу України (з урахуванням вимог пункту 49.20 статті 49 Податкового кодексу України), час роботи ЦОП подовжується до 20 год. 00 хвилин.

 

Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки,

буде нараховано до 1 липня

Обчислення суми податку з об'єктів житлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних осіб, здійснюється контролюючим органом за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) власника такої нерухомості.

Податок сплачують  фізичні особи протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення, а вручити такі повідомлення контролюючі органи мають до 1 липня.

У поточному році фізичні особи будуть сплачувати податок за нерухомість, якою вони володіли в 2015 році.

Відповідно до  законодавства, кожний громадянин, який має у власності  квартиру, або будинок, або змішані типи (квартиру і будинок) має право на зменшення його бази оподаткування. Якщо це окрема квартира або декілька квартир – на 60 метрів квадратних. Для будинку (будинків) така пільга надається в розмірі 120 кв. метрів. Тобто, якщо площа всіх будинків (чи одного будинку) не перевищує 120 кв. метрів, то громадянин не сплачує податок. І для змішаних типів: якщо одночасно є і квартира, і будинок, загальна площа, яка підлягає оподаткуванню, зменшується на 180 кв. метрів.

Отже, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки для фізичних осіб у 2016 році, за звітний 2015 рік, буде нараховуватись виходячи із сумарної загальної площі об’єктів житлової нерухомості, у т.ч. їх частки за ставками, встановленими рішенням сільської, селищної або міської ради на 2015 рік.

 

Звіти про обсяги виробництва та/або обігу спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів подавати!

У зв’язку із численними зверненнями виробників та підприємств оптової та роздрібної торгівлі спиртом, алкогольними напоями та тютюновими виробами Конотопська ОДПІ повідомляє, що звіти про обсяги виробництва та/або обігу (в тому числі імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів не відмінені!

 Всі суб’єкти господарювання, які мають ліцензії, а це виробники, підприємства оптової та роздрібної торгівлі, подають до органів ДФС за основним місцем обліку суб’єкта господарювання, щомісяця до 10 числа наступного місяця вищезазначені звіти.

Потрібно наголосити, що підставою для скасування вимоги подання звітів про обсяги виробництва та/або обігу (в тому числі імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів може бути лише внесення відповідних змін у законодавство.

Відповідно до порядків подання  та заповнення звітів, затверджених Наказом №49, суб’єкти господарювання незалежно від форм власності подають звіт за основним місцем обліку в електронній формі.

Також, звертаємо увагу, що подання після граничного строку уточнюючих звітів не передбачено, оскільки звітність розроблена з метою державного контролю за регулюванням виробництва, експорту, імпорту, оптової і роздрібної торгівлі спиртом, алкогольними  напоями  та  тютюновими  виробами, а також посилення боротьби з незаконним виробництвом та обігом алкогольних напоїв і тютюнових виробів на території України і не відноситься до податкової. Відповідно, на подання зазначеної звітності не розповсюджуються норми   п. 50.1 ст. 50 Податкового кодексу України щодо надсилання уточнюючого розрахунку до податкової звітності.

Разом з тим, у разі виявлення суб’єктом господарювання помилки у звітній інформації і направленні нових звітів з уточненими даними у граничні строки подання звітності, інформаційні системи приймання звітності ДФС забезпечать обробку таких нових звітів.

 

Про зіпсовані тютюнові вироби та алкогольні напої необхідно

повідомляти в звітності

Обсяги зіпсованих, знищених та втрачених товарів  відображаються у колонці 7 "Примітки" Звітів N1-РА "Звіт про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв у роздрібній мережі" та N1-РТ "Звіт про обсяги придбання та реалізації тютюнових виробів у роздрібній мережі" з зазначенням відповідних пояснень.

Нагадуємо, що одиницею виміру, яка застосовується при складанні Звіту N 1-РТ для видів продукції сигарети з фільтром, сигарети без фільтра, сигари – млн. штук, для інших тютюнових виробів – млн. штук або тони. Одиницею виміру, яка застосовується при складанні Звіту N 1-РА, є тисяча декалітрів. Ці одиниці виміру мають  формат даних до шести знаків включно після коми.

Також звертаємо увагу, що Звіти N 1-РА та N 1-РТ подаються щомісячно, на протязі дії відповідної ліцензії, навіть якщо не здійснювався рух товарів та на залишках не було продукції. Відповідно до статті 17 Закону України від 19 грудня 1995 року N 481/95-ВР "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" до суб'єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів у разі неподання чи несвоєчасного подання звіту з недостовірними відомостями про обсяги виробництва та/або обігу (в тому числі імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів до органу виконавчої влади, уповноваженого кабінетом Міністрів України видавати відповідні ліцензії, – у розмірі 17000 гривень.

Форми звітів щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та порядки їх заповнення затверджені наказом Міністерства фінансів України  від 11.02.2016 N49.

Викрито міжрегіональну конвертаційно-транзитну групу.

 

Під час обшуку в одному з офісних приміщень податковою міліцією припинено спробу зловмисників заблокувати вхідні двері та спалити чорнові фінансові документи.

Співробітники податкової міліції м. Києва припинили діяльність міжрегіональної конвертаційно-транзитного групи, яка діяла у Львівській області та надавала послуги з мінімізації податкових зобов'язань та митних платежів підприємствам реального сектора економіки з Києва та інших регіонів.

У ході проведених заходів було встановлено групу осіб, які шляхом використання підконтрольних фіктивних підприємств і підприємств-нерезидентів забезпечували заниження митної вартості імпортованих товарів. Надалі здійснювалося документальне оформлення ввезених товарів на адресу транзитних підприємств, на яких здійснювалась підміна номенклатури товару і незаконно формувався податковий кредит для підприємств реального сектору економіки, які використовували такі підроблені документи для зменшення зобов’язань перед бюджетом або формування незаконного бюджетного відшкодування, тобто обкрадання держави.

У ході проведених заходів здійснено 10 обшуків в офісних та житлових приміщеннях фігурантів провадження, де виявлено та вилучено 5 системних блоків, сервер,  8 ноутбуків, банківські картки, чекові книжки, первинні бухгалтерські документи та чорнові записи, печатки підприємств, 400 грамів банківського золота, а також грошові кошти в національній та іноземній валюті на суму 22,1 млн. гривень.

Відомості про вчинення кримінального злочину, передбаченого ст. 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків, зборів, інших обов'язкових платежів) внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.  Слідчі дії тривають.

 

Перейти до вмісту