Новини

Голова районної ради А.В.Боярчук привітав медичних працівників з професійним святом

Image17 червня 2016 року напередодні професійного свята медиків в Конотопському районі відбулися урочистості, присвячені Дню медичного працівника. Працівників сфери охорони здоров’я привітав голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук.

У своєму виступі Анатолій Васильович відмітив, що депутати районної ради спільно з селищним і сільськими головами на високому рівні підтримують галузь охорони здоров’я, створюють комфортні умови для ефективної роботи медичних працівників, зміцнюють матеріально-технічну базу закладів охорони здоров’я району.

На сьогодні в Конотопському районі головним завданням сільської медицини є надання якісної кваліфікованої та доступної медичної допомоги сільському населенню на первинному рівні. Друге завдання полягає в профілактичній направленості роботи медичної галузі – кожне захворювання легше попередити, ніж вилікувати. Третє завдання, що стоїть перед медичними працівниками району, полягає в проведенні санітарно-просвітницької роботи, роз'ясненні переваг здорового способу життя, необхідності дотримання заходів профілактики захворювань тощо.

З 2012 року в районі функціонує юридично відокремлений заклад – Центр первинної медико-санітарної допомоги, до структури якого входять 47 медичних установ – 12 амбулаторій, 8 з яких – сімейної медицини, 8 – ФАПів та всі інші – ФП. На первинному рівні трудяться більше 100 медичних працівників з фаховою медичною освітою. На сьогодні двоє медичних працівників – Юлія Світайло та Лариса Глушан – добровільно проходять службу в Збройних Силах України, дбаючи про здоров'я наших солдатів у зоні АТО.

Завдяки вмілій організації роботи медичних  працівників вже в І кварталі цього року проведено медичні огляди ветеранів війни, працівників сільського господарства та інших верств населення. Слід відмітити лікарську бригаду Конотопської ЦРЛ, яка проводила виїзди в населені пункти та виконувала огляди дорослого населення, а також – лікарську бригаду дитячої поліклініки ЦРЛ, яка щотижнево проводить виїзди та оглядає дітей.

Екстрену та невідкладну медичну допомогу в районі надає Конотопське відділення екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. На базі медичних закладів району успішно функціонують чотири пункти екстреної медичної допомоги, які забезпечують своєчасність надання цього виду медичної допомоги сільському населенню у вихідні та у вечірньо-нічний час.

Одним з основних завдань у роботі Центру є зміцнення матеріально-технічної бази медичних закладів району та проведення капітальних і поточних ремонтів.Завдяки взаєморозумінню і згуртованості депутатського корпусу районної ради, селищного і сільських голів це питання на сьогодні успішно вирішується. Зміцнюючи матеріально-технічну базу на сьогодні проводиться ремонт в Хижківському ФП, капітальний ремонт Попівської АЗП-СМ та Тернівського ФП, заміна покрівлі на нову в Козацькій АЗП-СМ.  Також у 2016 році заплановані ремонти Духанівського ФП (частковий ремонт покрівлі), поточний ремонт Юрівського, Крупського, Михайло-Ганнівського, Сахнівського ФП, поточний ремонт системи опалення Кошарівського ФАПу, заміна вікон та дверей на енергозберігаючі по Карабутівському ФП і Сахнівському ФАПу. Всі ці роботи проводяться за підтримки селищної, сільських рад, депутатського корпусу районної ради.

У планах – зміцнення матеріально-технічної бази медичних закладів району в частині придбання медичного обладнання та сучасного інвентарю – апаратів УВЧ, сухожарових шаф, автоклавів, небулайзерів, холодильників тощо.

Під час урочистої частини голова  Конотопської районної ради Анатолій Боярчук  зі словами щирої вдячності за нелегку роботу звернувся до ветеранів медичної галузі району, до всіх працівників, до молодих спеціалістів. Побажав міцного здоров'я, довгих років роботи на нелегкій ниві охорони здоров'я людей, добра, натхнення, успіхів, родинного затишку, подяки від людей і – миру.  За відданість справі, очільники району вручили кращим трудівникам галузі охорони здоров’я почесні грамоти районної ради і райдержадміністрації.

Цього дня для медичних працівників відбувся святковий концерт. Веселі пісні та запальні танці створили сприятливу атмосферу, яка стала запорукою гарного та веселого настрою для усіх присутніх.

Image

Image

Image

Image 

 

 

 

Перейти до вмісту