Новини

Конотопська ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області інформує

ImageНова форма звіту по ЄСВ

Конотопська ОДПІ нагадує, що звітність за травень 2016 року з  єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування подається у червні 2016 року  за діючими формами звітності, затвердженими наказом Міністерства фінансів України від 14.04.2015 № 435, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 23.04.2015 № 460/26905.

З 01 липня 2016 року звіти щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за звітний період  червень 2016 року подаються за новою формою згідно з Порядком формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, який затверджено наказом вищевказаним наказом з урахуванням змін внесених наказом Міністерства фінансів України від 11.04.2016 № 441, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 06.05.2016 № 682/28812.

 

Контакт-центром ДФС надано 591,4 тис. відповідей на запитання суб’єктів господарювання та громадян

З початку поточного року Контакт-центром ДФС платникам податків надано 573,6 тис. консультацій по телефону, 17,7 тис. –  електронною поштою і факсом. Загалом протягом січня – травня 2016 року Контакт-центром надано 591,4 тис. відповідей на запитання суб’єктів господарювання та громадян.

За наданням інформаційно-довідкових послуг до Контакт-центру ДФС звертаються  як громадяни України так й іноземці, які цікавляться системою оподаткування в Україні, або окремими питаннями оподаткування.

У цьому році найчастіше суб’єкти господарювання та громадяни зверталися з питань податку на додану вартість, податку на доходи фізичних осіб, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, податку на прибуток підприємств та єдиного податку для фізичних осіб-підприємців.

 

Кожен керівник повинен аналізувати корупційні загрози

 та розробляти заходи для їх мінімізації

За словами начальника Головного управління внутрішньої безпеки ДФС Юрія Шеремета реформування Державної фіскальної служби України з метою протидії корупції здійснюється за двома векторами. Перший вектор – це створення дієвої та комплексної системи запобігання корупції через організаційні і дисциплінарні процедури.

Другий вектор передбачає посилення функціональних можливостей та ефективності діяльності підрозділів внутрішньої безпеки щодо виявлення корупційних проявів та притягнення винних до відповідальності.

Так, за ініціативи Головного управління внутрішньої безпеки розроблена антикорупційна програма ДФС на 2015-2016 роки. Цей документ містить перелік існуючих корупційних ризиків і заходів щодо їх недопущення. «Такі заходи повинні застосовуватися безпосередньо в підрозділах їх керівниками. Таким чином, кожен керівник повинен аналізувати у своєму структурному підрозділі корупційні загрози і розробляти заходи щодо їх мінімізації», – наголосив Юрій Шеремет.

Він зазначив, що одночасно з прийняттям Антикорупційної програми запроваджена практика застосування заходів дисциплінарного впливу до всіх, хто або зробив корупційне порушення, або ж сприяв його вчиненню, у тому числі, своєю бездіяльністю. «Підходи стали значно жорсткішими вже після впровадження наказу "Про персональну відповідальність керівників підрозділів органів ДФС". Передбачено, що в разі вчинення службовою особою корупційного правопорушення, відповідальність будуть нести не тільки особи, що його скоїли, але й їх керівники в разі, якщо в межах своїх повноважень вони не забезпечили ефективний контроль за дотриманням підлеглими антикорупційного законодавства».

 

На Полтавщині припинено діяльність конвертаційного центру

Співробітниками податкової міліції Полтавської області спільно зі  співробітниками Служби безпеки України в рамках супроводження матеріалів кримінального провадження, зареєстрованого за ст. ст. 191 і 366 КК України, припинено діяльність конвертаційного центру, через який «відмивалися» гроші однієї з військових частин, розташованої в Полтавській області.

 Крім цього, організатори конверту надавали місцевим комерційним структурам послуги з переведення безготівкових коштів у готівку та мінімізації податків шляхом укладення фіктивних договорів на виконання будівельних робіт.

Загальний обсяг незаконно проконвертованих коштів з використанням реквізитів підконтрольних конвертаторам підприємств протягом 2014-2016 років склав понад 30 млн. грн., фактичні втрати бюджету становлять близько 5 млн. гривень.

У ході оперативно-слідчих заходів в м. Кременчук проведено 7 обшуків за місцями реєстрації, проживання та у транспортному засобі фігурантів справи.

За результатами обшуків виявлено та вилучено 200 тис. гривень готівкою, 10 електронних носіїв, 6 мобільних телефонів, 2 одиниці комп’ютерної техніки та чорнові записи, які підтверджують протиправну діяльність.

Слідчі дії тривають.

 

 ДФС працює над покращенням електронних сервісів для платників податків

Про попередні підсумки роботи Державної фіскальної служби України та основні завдання на 2016 рік розповів Голова ДФС Роман Насіров під час прес-конференції 30 травня в Кабінеті Міністрів України.

За словами Романа Насірова, з червня 2015 року розпочато системні реформи ДФС, які було узгоджено з МВФ та ухвалено Урядом. Фактично вони є дорожньою картою у стратегії реформування ДФС на 2 роки.

«Серед основних завдань, які ми ставили перед собою, – це покращення роботи служби та електронізація сервісів», – наголосив Роман Насіров.

Зокрема, вдалося спростити процес укладання Договору про визнання електронних документів та запровадити новий електронний сервіс «Управління ЄЦП» для керівників підприємств, установ та організацій, які надають своїм працівникам право цифрового підпису податкових документів.

«Як результат, сьогодні 96% митних декларацій оформлюється митницями ДФС в електронній формі із застосуванням електронного цифрового підпису. Взяття на облік платників податків в органах ДФС скорочено з 2-х днів до 2-х годин та з 1-го дня до 1-єї години – взяття на облік рахунків  платників податків відкритих у фінансових установах», – зауважив Роман Насіров.

Крім того, удосконалено «Електронний кабінет платника» (ЕКП) та Систему електронного адміністрування реалізації пального (СЕАРП). «Так, наприклад, вперше в он-лайн режимі через «Електронний кабінет платника» впроваджено електронне листування з органами ДФС, оприлюднення інформації з реєстрів ДФС, надано доступ до особистої інформації,  а також забезпечено можливість користування сервісами системи електронного адміністрування ПДВ та системи електронного адміністрування реалізації пального», – зазначив очільник відомства.

Голова ДФС підкреслив, що  впровадження системи електронного адміністрування ПДВ дозволило виключити махінації з ПДВ та збільшити надходження податку  до бюджету.

 

Перейти до вмісту