Новини

Інформація управління статистики у Конотопському районі

ImageДо Дня хіміка

Кожного року наприкінці травня своє професійне свято відзначають працівники хімічної промисловості. Хімічній промисловості належить одне з провідних місць серед видів промислової діяльності області.

Головне управління статистики інформує, що у виробництві хімічних речовин і хімічної продукції за 2015р. проти 2014р. випуск продукції зріс на 42%. Обсяг реалізації промислової продукції в цій галузі за 2015р. склав 3495 млн.грн, що становить 11% загальнообласного обсягу реалізованої продукції.

Підприємствами за минулий рік було освоєно 104 млн.грн капітальних інвестицій (11% загального обсягу вкладень у промисловість області), виробництво 13 видів інноваційної продукції та впроваджено 9 нових технологічних процесів. Реалізовано інноваційної продукції на 1028 млн.грн.

Сьогодні підприємства хімічної індустрії пропонують як споживачам України, так і за її межами, найрізноманітнішу продукцію – мінеральні добрива, лакофарбові вироби, кислоти, засоби мийні та для чищення, вироби з пластмаси і багато іншої продукції, яка користується попитом.

На підприємствах цього виду діяльності зайнято близько 9 тис. осіб, або кожний сьомий працівник промисловості області (понад 40% складають жінки). Середня заробітна плата у хімічній галузі за 2015 рік становила 3272 грн, що більше на 15% порівняно з 2014 роком.

Заслужено здобули репутацію лідерів хімічної індустрії нашої області такі підприємства, як ПАТ «Сумихімпром», Казенне підприємство «Шосткинський казенний завод «Імпульс», ПАТ «Шосткинський завод хімреактивів», Філія ТОВ «Імпульс»,
ТОВ ВП «Полісан», ТОВ «Андрекс», ТОВ «Кловін Україна».

Тож щиро вітаємо працівників хімічної галузі з професійним святом і сподіваємось, що вони і надалі забезпечуватимуть вагомий внесок в економічний розвиток нашого регіону.

 

джерело – Головне управління статистики у Сумській області

 

Перейти до вмісту