Новини

«Чорнобиль в серці України, а біль його на всій землі»

ImageМинають роки після найстрашнішої в світовій історії техногенної катастрофи на Чорнобильській АЕС, але в серцях людей досі звучить відлуння тих трагічних подій.

 

З нагоди 30-х роковин Чорнобильської катастрофи, 26-го квітня 2016 року в адмінбудинку Конотопської райдержадміністрації відбувся концерт – реквієм. Керівництво Конотопського району привітали учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, вручивши грамоти і квіти.

Після урочистостей гості були запрошені на поминальний обід. Вони мали можливість розповісти про свої переживання, поділитися, чим живуть сьогодні, згадати ті далекі і неймовірно тривожні дні і ночі, коли брали участь у ліквідації наслідків аварії.

Цього дня біля пам'ятного знаку «Жертвам аварії на ЧАЕС» представники районної влади, трудових колективів, молодь і безпосередньо учасники тих подій, взяли участь у мітингу за загиблими жертвами Чорнобильської катастрофи. На мітингу пройшла жалобна панахида, хвилиною мовчання вшанували жертв Чорнобильської катастрофи, поклавши корзини квітів до підніжжя пам'ятника загиблим чорнобильцям.

«У день пам'яті Чорнобилю я схиляю голову над подвигом звичайних людей. Наших мужніх земляків, якій прийняли виклик Чорнобильської катастрофи як особистий виклик. Тих, які пожертвували собою заради нас. Вони показали справжню любов до ближніх, до України. Вони заслуговують вічну повагу і вічну пам'ять», – зазначила заступник голови Конотопської районної ради Ірина Клігунова.

Image

Image

Image

Image 

 

 

 

Перейти до вмісту