Новини

Конотопський район попрощався із загиблим в АТО героєм

ImageГромада Конотопського району попрощалася зі своїм земляком Брисюком Миколою Миколайовичем, який загинув у зоні проведення АТО.

 

Він був призваний до лав Збройних Сил України по мобілізації 27 травня 2015 року. У зоні проведення антитерористичної операції на буремному Сході України відразу потрапив на передову – був командиром танка. Після оголошеного відведення важкого озброєння з лінії зіткнення вважав за правильне не відходити в тил, а залишитися захищати свою державу від агресора на передовій – вже на посаді стрільця. Незважаючи на оголошене перемир’я, їх підрозділ, що розміщувався  в районі населеного пункту Зайцеве постійно піддавався обстрілу зі стрілецької зброї, а також з мінометів.

2 квітня 2016 року тіло загиблого воїна з зони АТО на Конотопську землю доставив на власному авто воїн-інтернаціоналіст Юрій Ведмедь, подолавши довгий важкий шлях.

Того ж дня на малій Батьківщині героя в селі Землянка Конотопського району відбулась траурна церемонія. На панахиду, щоб попрощатись і провести Миколу Брисюка в останню путь зібралося багато односельців, у траурній церемонії взяло участь керівництво району, співслужбовці, бійці ЦК «Азов», представники Конотопської сотні – народної самооборони і Конотопського козачого полку, воїни-інтернаціоналісти, рідні, знайомі і близькі героя.

Мабуть, символічно, що церемонія прощання з бійцем відбувалась в центрі села, біля підніжжя пам’ятника воїнам, загиблим у часи Другої світової війни. У цьому можна простежити зв’язок поколінь між нашими пращурами й сучасними воїнами, які, не жаліючи свого тіла й життя, повсякчас ставали на захист рідної землі – своєї Батьківщини та боронили її від ворога!

Військовослужбовець Збройних Сил України Брисюк Микола Миколайович був похований з усіма військовими почестями. Вічна пам'ять та слава Герою!

Image

Image

Image

Image 

 

 

Перейти до вмісту