Новини

Звітує культура Конотопського району

Image26 лютого 2016 року у великому залі Конотопської райдержадміністрації за участі керівництва Конотопського району, селищного та сільських голів, працівників клубних та бібліотечних закладів району відбувся звіт відділу культури Конотопської райдержадміністрації. Про стан розвитку закладів культури району за 2015 рік та перспективи діяльності у 2016 році звітувала начальник відділу культури Конотопської райдержадміністрації  та керівники клубних і бібліотечних закладів району.

Для забезпечення доступності культурного надбання в Конотопському районі діє базова мережа закладів культури, що складається з  35 клубних та  33 бібліотечних закладів, де працює  103  штатних творчих працівники.

З метою створення умов для задоволення культурних потреб і організації відпочинку різновікових груп населення в клубних закладах району функціонує 229 клубних формувань, в тому числі: любительські об’єднання та клуби за інтересами – 37,  колективи художньої самодіяльності – 157, дискотеки – 35.  16 колективів  мають звання  “народний аматорський”,   2 — дитячий “зразковий”. До роботи в клубних формуваннях залучено 1683  учасники.

Розвиток галузі культури – одна із складових роботи районної влади. Саме завдяки консолідації зусиль районної ради, райдержадміністрації,  відділу культури, селищної та сільських рад протягом останніх років намітилась тенденція  до зміцнення матеріально-технічної бази закладів культури. Упродовж 2015 року на проведення ремонтно-будівельних робіт, впровадження енергозберігаючих заходів в  закладах культури Конотопського району  використано   1 млн. 549 тис.  700 грн.

Наразі опалюється  55 закладів культури (42 приміщення, що становить 87% від загальної кількості приміщень).

У Конотопському районі створено сприятливі умови для розвитку аматорської творчості – упродовж  2015 року  на поновлення  матеріально-технічної бази клубних закладів використано 348,8 тис. грн. Виділяються кошти на поновлення книжкового фонду бібліотек району.

За вагомий особистий внесок у розвиток культури на селі, відродження та збереження культурної спадщини рідного краю, на заході нагороджено кращих клубних працівників, а також сільських голів.

Цього дня відбувся творчий звітний концерт творчих колективів району.  Працівники Конотопської районної бібліотеки підготували книжкову виставку „Бібліотек@ – діалог, культура, мир!”.

Підводячи підсумки голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук підкреслив, що розвиток галузі культури – одна із складових роботи районної влади, він висловив щиру подяку працівникам закладів культури району за плідну працю, накреслив завдання для галузі культури на 2016 рік.

Image

Image

Image

Image

Image 

 

 

 

Перейти до вмісту