6 сесія 7 скликання (24.02.2016)

Про затвердження нормативу та Порядку відрахування до районного бюджету Конотопського району…

                                                                  Image                                                          

       КОНОТОПСЬКА РАЙОННА РАДА

СЬОМЕ СКЛИКАННЯ

ШОСТА СЕСІЯ

РІШЕННЯ

Конотоп

24.02.2016

Про затвердження  нормативу та Порядку  

відрахування  до районного бюджету

Конотопського району частини чистого

прибутку (доходу) комунальних

унітарних підприємств та їх об’єднань

 

Керуючись п.9. ч. 1 ст.69 Бюджетного кодексу України, ст.78 Господарського кодексу України, ст.43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою збільшення доходної частини  районного бюджету, районна  рада вирішила:

            1.Затвердити Порядок відрахування до загального фонду районного бюджету Конотопського району частини чистого прибутку (доходу) комунальних унітарних підприємств та їх об’єднань за результатами щоквартальної фінансово-господарської діяльності (додаток 1).

            2.Установити, що дія даного рішення поширюється на комунальні  унітарні підприємства згідно з переліком (додаток 2).

3.Розрахунки частини прибутку (доходу), що підлягає сплаті за цим рішенням, здійснюються з 01 січня 2016 року.

4.Керівникам комунальних унітарних підприємств забезпечити своєчасне надходження частини чистого прибутку (доходу)  до районного бюджету згідно із затвердженим Порядком.

5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань планування, бюджету, фінансів та питань реалізації державної регуляторної політики та на Конотопську Об’єднану Державну податкову інспекцію ГУ ДФС у Сумській області у межах її повноважень.

 

 

Голова районної  ради                                             А.В.Боярчук

 

 

 

Клігунова 6 98 64

Зимовець 6 63 64

Надіслати: до протоколу-3, постійній комісії з питань планування, бюджету, фінансів та питань реалізації державної регуляторної політики -1, відділу економічного розвитку та  торгівлі  районної державної адміністрації -1,Конотопській ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області – 1,  фінансовому управлінню-1

 

Додаток 1

до рішення районної ради від 24.02.2016

 

Порядок

відрахування до загального фонду районного бюджету Конотопського району частини чистого прибутку (доходу) комунальних унітарних підприємств та їх об’єднань

 

1. Цей Порядок поширюється на  комунальні унітарні підприємства, засновані  Конотопською районною радою.

2. Згідно з цим Порядком частина чистого прибутку (доходу), що відраховується комунальними підприємствами до районного бюджету, визначається, виходячи з обсягу чистого прибутку (доходу) розрахованого згідно з Положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку , у розмірі 30%.

3. Частина чистого прибутку (доходу) сплачується комунальними підприємствами до районного бюджету наростаючим підсумком щоквартальної фінансово-господарської діяльності за відповідний період у строк, встановлений для сплати податку на прибуток підприємств.

4. Частина чистого прибутку (доходу), що підлягає сплаті до районного бюджету, визначається комунальними підприємствами самостійно відповідно до форми розрахунку встановленою Державною фіскальною службою України, та визначається у декларації з податку на прибуток підприємств.

Розрахунок частини чистого прибутку (доходу) разом з фінансовою звітністю, складеною відповідно до положень (стандартів) бухгалтерського обліку, подається комунальними підприємствами до Конотопської ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області за місцем їх реєстрації у строк, передбачений для  подання декларації з податку на прибуток підприємств.

5. Сплачена відповідно до цього Порядку частина чистого прибутку (доходу) зараховується на відповідні рахунки з обліку надходжень загального фонду районного бюджету, відкриті в органах Державної казначейської служби України.

6. Інформацію щодо нарахування та сплати частини чистого прибутку (доходу) відповідно до цього порядку комунальні рідприємства подають до Конотопської районної ради у  визначені нею терміни.

7. Розмір частини чистого прибутку (доходу), що відраховується комунальними підприємствами до районного бюджету, може бути збільшений, або зменшений рішенням районної ради на підставі рішення постійної комісії районної ради з питань планування, бюджету, фінансів та питань реалізації державної регуляторної політики згідно чинного законодавства.

 

 

 

Заступник голови районної ради

І.В.Клігунова

Додаток 2

до  проекту рішення районної ради

 

Перелік комунальних унітарних підприємств, на які поширюється дія Порядку відрахування до загального фонду районного бюджету Конотопського району частини чистого прибутку (доходу) комунальних унітарних підприємств та їх об’єднань

 

№ з/п

 

Назва комунального підприємства

 

1

Комунальне підприємство «Проектно-виробниче архітектурно-планувальне бюро Конотопської районної ради»

 

Заступник голови районної ради                           І.В.Клігунова

Перейти до вмісту