5 сесія 7 скликання (14.01.2016)

Про районну програму «Створення належних умов для забезпечення надання якісних медичних…

                                                                  Image                                                         

       КОНОТОПСЬКА РАЙОННА РАДА

СЬОМЕ СКЛИКАННЯ

П'ЯТА СЕСІЯ

РІШЕННЯ

Конотоп

14.01.2016

Про районну програму «Створення належних

умов для забезпечення надання якісних медичних

послуг в лікувально-профілактичних підрозділах

Центру первинної медико-санітарної допомоги

Конотопського району на 2016 рік»

 

 З метою забезпечення створення належних умов, щодо надання якісного обстеження,   профілактики та лікування населення Конотопського району та реалізації політики енергоефективності шляхом впровадження заходів спрямованих на підвищення енергозбереження лікувально-профілактичних підрозділів Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району, керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

            районна  рада вирішила:

         1. Затвердити районну програму «Створення належних умов для забезпечення надання якісних медичних послуг в лікувально-профілактичних підрозділах Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району на 2016 рік»  (додається).

2. Визначити головним розпорядником коштів районного бюджету –Конотопську районну державну адміністрацію та відповідальним виконавцем –   Конотопську районну державну адміністрацію та Центр первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району.

3. У зв’язку з виконанням та закінченням терміну дії зняти з контролю рішення районної ради від 27.11.2015 «Про районну програму «Створення належних умов для забезпечення надання якісних медичних послуг в лікувально-профілактичних підрозділах Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району на 2015 рік» в новій редакції».

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань молоді, освіти, культури, охорони здоров`я та соціального захисту.

 

 

Голова районної ради                                                         А.В.Боярчук                

 

 

Маняк 2 44 56                                  

Надісласти: до протоколу – 1, постійній комісії районної ради з питань молоді, освіти, культури, охорони здоров’я та соціального захисту – 1,  районній державній адміністрації – 1, Центру ПМСД Конотопського району -1,  фінансовому управлінню РДА -1, відділу  економічного розвитку і торгівлі  РДА – 1.                                                                                                                                            

                                                                                                      Додаток

                    до рішення районної ради

                    сьомого скликання від 14.01.2016

ПАСПОРТ

Районної  програми «Створення належних умов для забезпечення надання якісних медичних послуг в лікувально-профілактичних підрозділах Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району на 2016 рік»

1

Ініціатор розроблення програми  

Конотопська районна державна адміністрація (Центр первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району)

2

Дата, номер і назва розпорядчого документа органу виконавчої влади про розроблення програми

Розпорядження   голови Конотопської районної державної адміністрації від .01.2016 р. №-ОД «Про розроблення проекту районної програми «Створення належних умов для забезпечення надання якісних медичних послуг в лікувально-профілактичних підрозділах Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району на 2016 рік», розпорядження   голови Конотопської районної державної адміністрації від .01.2016 р.  №-ОД «Про схвалення проекту районної програми «Створення належних умов для забезпечення надання якісних медичних послуг в лікувально-профілактичних підрозділах Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району на 2016 рік»

3

Розробник програми

 Конотопська районна державна адміністрація (Центр первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району)

4

Співрозробник програми

 

5

Відповідальний виконавець програми

Конотопська районна державна адміністрація (Центр первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району)

6

Учасники програми

Центр первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району,  сільські ради району

7

Термін реалізації програми

2016 рік

8

Перелік бюджетів, які беруть участь у виконанні програми

Районний

9

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, всього, у тому числі:

 

 

                                   235800 гривень

 

 

 

 

Коштів районного бюджету, в тому числі:    

 

– за рахунок іншої  субвенції з

 сільських бюджетів

 

                                  235800  гривень        

      

           235800 гривень         

 

2. Визначення проблеми, на розв'язання якої спрямована програма

 

Програма спрямована на забезпечення ефективного споживання енергоносіїв, впровадження комплексних заходів спрямованих на забезпечення енергозбереження та економії енергоресурсів, зміцнення матеріально-технічної бази, створення належних умов для надання медичної допомоги в лікувально-профілактичних закладах первинної ланки охорони здоров’я Конотопського району.

Технічний стан та матеріально-технічна база закладів охорони здоров’я Конотопського району не відповідає сучасним вимогам надання якісної медичної допомоги. Значна частина лікувально-профілактичних підрозділів Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району потребують оновлення матеріально-технічної бази та проведення значного обсягу ремонтних робіт, що забезпечить приведення санітарно-технічного стану лікувально-профілактичних підрозділів до вимог стандартів надання медичної допомоги, продовження експлуатаційного ресурсу будівель, підвищення енергозбереження та енергоефективності, що в свою чергу потребує  значних капіталовкладень.

        Для забезпечення зміцнення матеріально-технічної бази та створення належних умов, щодо надання якісної первинної медичної допомоги   населенню Конотопського району та реалізації політики енергоефективності шляхом впровадження заходів спрямованих на підвищення енергозбереження лікувально-профілактичних підрозділів Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району виникає необхідність у вирішенні питань: придбання медичного обладнання та інвентарю, придбання медичних та офісних меблів, придбання будівельних матеріалів та проведення поточних ремонтів, придбання та заміни вікон і дверей, придбання та встановлення огорожі.        

 На вказані цілі в 2016 році планується виділити кошти з районного бюджету в загальній сумі 235800 грн., в тому числі за рахунок іншої субвенції з сільських бюджетів на придбання медичного обладнання та інвентарю в загальній сумі 103800 грн., на придбання медичних та офісних меблів в загальній сумі 12500 грн., на придбання будівельних матеріалів та проведення поточних ремонтів в загальній сумі 65000 грн., на придбання та заміну вікон і дверей в загальній сумі 35000 грн., на придбання та встановлення огорожі в загальній сумі 19500 грн.        

 

3. Визначення мети програми

 

              Мета цієї програми полягає у створенні більш сприятливих умов та зміцненні матеріально-технічної бази для  забезпечення якісного, повноцінного  та ефективного надання медичної допомоги населенню Конотопського району шляхом придбання медичного обладнання та інвентарю, придбання медичних та офісних меблів, придбання будівельних матеріалів та проведення поточних ремонтів, придбання та заміни вікон і дверей, придбання та встановлення огорожі для лікувально-профілактичних підрозділів Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району, що дасть змогу:

·         створити належні умови для забезпечення надання якісної медичної допомоги;

·        підвищити  енергоефективність  та енергозбереження   лікувально-профілактичних  підрозділів;

·        забезпечити   раціональне  та ефективне   використання  енергоресурсів;

·        економити  бюджетні кошти на оплату енергоносіїв за рахунок скорочення споживання енергоресурсів;

·         поліпшити матеріально-технічну базу лікувально-профілактичних  підрозділів.

 

4. Обґрунтування шляхів і засобів розв'язання проблеми, обсягів                та джерел фінансування; строки та етапи виконання програми

 

Видатки пов’язані з реалізацією даної програми, здійснюються за рахунок виділених у встановленому порядку коштів з сільських бюджетів.

           Для розв’язання  проблеми впровадження заходів з енергозбереження, зменшення бюджетних видатків за спожиті енергоносії, зміцнення матеріально-технічної бази та створення належних умов для надання якісної медичної допомоги населенню необхідно забезпечити придбання медичного обладнання та інвентарю, придбання медичних та офісних меблів, придбання будівельних матеріалів та проведення поточних ремонтів, придбання та заміну вікон і дверей, придбання та встановлення огорожі для лікувально-профілактичних підрозділів Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району.        

Загальний обсяг фінансування програми становить в загальній сумі 235800 грн., в тому числі за рахунок коштів  іншої субвенції з  сільських бюджетів в сумі 235800 грн.

Виконання програми здійснюється  в 2016 році.

 

5. Перелік завдань і заходів програми та результативні показники

 

Основними завданнями програми є створення належних умов та зміцнення матеріально-технічної бази для забезпечення надання якісних медичних послуг населенню Конотопського району, забезпечення енергозбереження лікувально-профілактичних підрозділів, зменшення питомих витрат та зменшення видатків за спожиті енергоносії, що в свою чергу пов’язано з придбанням медичного обладнання та інвентарю, придбанням медичних та офісних меблів, придбанням будівельних матеріалів та проведенням поточних ремонтів, придбанням та заміною вікон і дверей, придбанням та встановленням огорожі для лікувально-профілактичних підрозділів Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району.           

Ресурсне забезпечення районної програми «Створення належних умов для забезпечення надання якісних медичних послуг в лікувально-профілактичних підрозділах Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району на 2016 рік»

гривень

Обсяг коштів, які планується залучити на виконання програми

Роки виконання програми

Усього витрати на виконання програми

Обсяг ресурсів усього, у тому числі:

2016 рік

235800

Районний бюджет, в тому числі:

– за рахунок субвенції з  сільських бюджетів

2016 рік

 

235800

         

          235800


6. Напрями діяльності та заходи районної програми «Створення належних умов для забезпечення надання якісних медичних послуг в лікувально-профілактичних підрозділах Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району на 2016 рік»

 

п/п

Назва напряму діяльності (пріоритетні завдання)

 

Перелік заходів програми

Строк виконання заходу

 

Виконавці

 

Джерела

фінансування

Орієнтовні обсяги фінансування (вартість),грн.

 

Очікуваний результат

1.

Створення належних умов та зміцнення матеріально-технічної бази для  забезпечення  якісного та ефективного надання медичної допомоги населенню Конотопського району, впровадження заходів з енергозбереження, зменшення питомих витрат та зменшення бюджетних видатків за спожиті  енергоносії

Впровадження заходів з енергозбереження, зміцнення матеріально-технічної бази  та створення належних умов для  забезпечення  якісного надання медичної допомоги в лікувально-профілактичних підрозділах Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району, а саме:

 

          придбання медичного обладнання та інвентарю;

 

          придбання медичних та офісних меблів;

 

          придбання будівельних матеріалів та проведення поточних ремонтів;

 

          придбання та заміна вікон і дверей;

 

           придбання та встановлення огорожі .    

 

 

 

2016  рік

Центр ПМСД Конотопського району

За рахунок коштів районного бюджету всього, в тому числі:

 

 

 

 

 

– за рахунок субвенції з сільських бюджетів

 

– за рахунок субвенції з сільських  бюджетів

 

– за рахунок субвенції з сільських бюджетів

 

– за рахунок субвенції з сільських бюджетів

 

– за рахунок субвенції з сільських бюджетів

 

 

 

 

235800

 

 

 

 

 

 

103800

 

 

12500

 

 

65000

 

 

35000

 

 

19500

 

 

 

 

Надання на належному рівні якісної медичної допомоги та зменшення бюджетних видатків за спожиті  енергоносії

 

 

 

 


7. Координація та контроль за ходом виконання програми

 

       Організація виконання програми здійснюється Центром первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району, який до 5 січня 2017 року подає узагальнену інформацію про стан її виконання голові Конотопської районної державної адміністрації та до відділу економічного розвитку і торгівлі  Конотопської районної державної адміністрації.

       Координує  хід виконання цієї програми заступник голови Конотопської районної державної адміністрації Шерудило Т.М.

 

 

Заступник голови районної ради                                                 І.В.Клігунова                

 

Перейти до вмісту